1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Druiven

Druiven recepten (2.413)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Camembert met druiven

INGREDIENTEN

1 zachte camembert; 1 trosje blauwe of witte druiven

Bereidingswijze

Was de druiven. Haal de camembert uit de verpakking. Snijd met een scherp mes de korst van de bovenkant. Snijd de kaas in puntjes. Leg op elk puntje een druif en steek deze met een prikker vast.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spiesjes met druiven en mozzarella

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Druiven

Druiven in karamel met room yogert.

INGREDIENTEN

Pitloze druiven300 gram, 1 sinaasappel, 75 gram suiker, mespunt gemalen kardemom, 2 eetlepels schenkstroop, 2 bakjes griekse yoghurt(a 150 gram totaal ), 2 eetlepels zure room, keukenpapier.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Druiven (Gekristaliseerde)

INGREDIENTEN

150 g rode druiven, 150 g blauwe druiven, 150 g witte druiven, 3 zakjes vanillesuiker, 100 g kristalsuiker, 2 eiwitten

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
Populaire fruit recepten

Gekarameliseerde Druiven

Druiven gedoopt in karamel

INGREDIENTEN

Witte en blauwe druiven, 5 eetl suiker, 3 eetl water

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kwark Met Druiven

INGREDIENTEN

300 g kwark, 1 ei, 60 g suiker, zakje vanillesuiker, 250 g groene druiven.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gesuikerde Druiven

Een variant op de witte of blauwe druiven

INGREDIENTEN

Druiven (blauw of wit) - eiwit - suiker - papieren kuipjes

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

stokbrood met druiven

INGREDIENTEN

Stokbrood, knoflook, zout, druiven

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

GEKRISTALISEERDE DRUIVEN.

INGREDIENTEN

2 eiwitten.150 g groene druiven.150 g blauwe druiven.100 kristalsuiker.3 zakjes vanillesuiker.Muntblaadjes., ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste druiven recepten

kipsalade met druiven

Apart voorgerecht

INGREDIENTEN

, 500 gr. gerookte kip 1 citroen2 el. cognac4 a 5 stengels bleekselderij(250 gr), 125 gr witte en 125 gr blauwe druiven3 el creme fraiche3 el yoghurt

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

spruitjes met druiven

INGREDIENTEN

400 g witte druiven, 800 g spruitjes, zout en nootmuskaat,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ijzige Druiven

Voor de garnering

INGREDIENTEN

Blauwe of witte druiven=2 eiwitten=beetje citroensap=50gr fijne tafelsuiker=

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  •  
  •  30-60 min.

roomvla met druiven

INGREDIENTEN

125 g pitloze blauwe druiven,125 g piloze witte druiven, 1/2 bakje mascapone(a 250 g, la preferita), 1 zakje vanillesuiker (8 g), 1/2 pak AH vanillevla zachter van smaak (a 1 liter), ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

speculaasijs met druiven

INGREDIENTEN

1/4 liter vanilleroomijs, 2 speculaasjes, 100 gr groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

kippelevers met druiven

Zo komen de levertjes ook weer eens aan de beurt, met de cognac een feestelijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

125 gr. kippelevers, 150 gr. druiven, peper, 50 gr. boter, 2 el cognac, 1 el honing, , ,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eitaart Met Druiven

Anders dan anders

INGREDIENTEN

5 eieren, 100 gr. fijne kristalsuiker, 300 gr. blauwe en witte druiven, 20 gr. boter.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Druiven taart

Taart met blauwe of groene druiven of beide.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 150 gr meel, 80 gr roomboter, 50 gr poedersuiker, mespunt zout, 40 gr water, 1 ei dooier, kristal suiker, , Voor de vulling:, 800 gr druiven zonder pit (soultanines als verkrijgbaar), 20 gr roomboter, 100 gr poedersuiker, 30 gr meel, 1 ei, 40 gr creme fraiche of slagroom

  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.

Roomvla met druiven

INGREDIENTEN

125 gram pitloze blauwe druiven - 125 gram pitloze witte druiven - 125 gram mascarpone - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 pak vanille vla

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

bedauwde druiven

Ook een vetarm dessertje

INGREDIENTEN

1 tros blauwe druiven, 1 eiwit, 1 pakje vanillesuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Spruitjes met druiven.

INGREDIENTEN

750 g spruitjes, 500 g witte druiven, zout, 1 eetl. boter, ? theel. nootmuskaat.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Druiven met advocaatroom

INGREDIENTEN

200 g witte druiven, 200 g blauwe druiven, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. witte basterdsuiker, 3 eetl. advocaat, 1 dl. mousserende witte wijn.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

gemarineerde druiven

Lekker bij kaas

INGREDIENTEN

250 ml geuzebier, 500 gr pitloze druiven, 100 gr suiker.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Druiven Met Honingsaus

INGREDIENTEN

1 blikje gepelde druiven, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel cognac, 1 blikje slagroom, 2 eetlepels suiker

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Speculaasijs met druiven

Spannend

INGREDIENTEN

1/4 liter vanille roomijs, 2 speculaasjes, 100 gr. groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder.

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Schouderkarbonaden met druiven

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonaden* peper en zout* 50 gram boter* 250 gram witte druiven*.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Camembert met druiven

INGREDIENTEN

1 zachte camembert, 1 trosje witte of blauwe druiven

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Druiven sorbetijs

Maak zelf je ijs

INGREDIENTEN

2 dl. rood druivensap. 25 gr. suiker, 1 el. citroensap, 50 gr. blauwe druiven

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Kip met druiven

Een heerlijke feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

, 4 kippefilets - 12 sneetjes gerookt spek - kipkruiden -30gr boter - 1 blik druiven - 150gr verse witte druiven - 100 gr verse blauwe druiven - 1 blik halve perziken - 1 dl room - 1 dl witte wijn - 1 el maizena

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

gevulde druiven

Gevulde druiven is een exquise delicatesse die vaak gegeten wordt als voorafje bij vis of als nagerecht bij een vleesdis. Ook wordt het veelvuldig geserveerd als component van een vegetarische maaltijd of ter garnering ener salade.

INGREDIENTEN

1 kilo witte druiven, 30 gram roomboter, 1 cl. cointreaux, kaneel,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Mousse Van Druiven

Nagerecht Opstijven 7 uur P.P. 340 kcal.

INGREDIENTEN

1 kilo witte druiven zonder pit , 1-2 el citroensap , 100 - 150 g fijne tafelsuiker , 10 - 12 blaadjes witte gelatine , 5 dl slagroom , Voor de garnering: , Poedersuiker , gesuikerde witte druiven , losgeklopt eiwit

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

roomvla met druiven

Een zacht romig nagerecht

INGREDIENTEN

125 gr pitloze blauwe druiven 125 gr pitloze groene druiven 1/2 bakje mascarpone(a 259 gr la preferita) 1 zakje vanillesuiker (8 gr) 1/2 pa AH vanillevla zachter van smaak (a 1 lt) 4 coupes.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde Druiven

INGREDIENTEN

200 g. witte druiven, 1/2 dl. droge, witte wijn, 2 theel.honing, mespunt, geraspte citroenschil, 2 eetl. grand-, marnier, 2 amandelkrullen, geklopte, slagroom.

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

honingijs met druiven

INGREDIENTEN

0,5 liter vanille-roomijs * 2 eetlepels honing, Voor de compote: * 250 gr. blauwe druiven * 250 gr witte druiven * 1/4 liter druivensap * 2 eetlepels honing * 2 theelepels allesbinder * desgewenst 1 glaasje grappa of rum,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

kipspiesjes met druiven

INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 eetl olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

DRUIVEN MET EEN DIPSAUSJE

Kcal. 140 p.p.

INGREDIENTEN

500 gram witte en blauwe druiven, 250 ml. blanke vla, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel rode port

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Ossenstaart met druiven

De voorbereiding kost geen werk, de oven doet de rest, het is een zalig gerecht en neemt gretig aftrek bij mijn afhalers. Het is meer snoepen dan eten en ontzettend gezond. Geen bloem of boter (ja, bij t op eten, maar dat is optioneel...Onze vaders sneden vroeger de druiven en ontpitten ze, maar dat hoeft nu niet meer. Hoe meer druiven hoe lekkerder.

INGREDIENTEN

Kilo ossenstaart, pond druiven, 1 winterwortel, 2 uien, teen knoflook, tijm, foelie

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Druiven Bessengelei

Najaarspudding

INGREDIENTEN

200 gr. blauwe druiven, 3 blaadjes rode gelatine, 2 dl. druiven-bessensap, 2 eetlepels citroensap.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau met druiven

INGREDIENTEN

250 g witte druiven, 250 g blauwe druiven, 500 g kalfsfricandeau, zout, peper, 50 g boter, 1 glas witte wijn, 1 eetl. honing, ? eetl. bouillonpoeder.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spruitjes Met Druiven

INGREDIENTEN

1kg. spruitjes, 2 blikjes druiven op sap, nootmuskaat, zout, boter.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste druiven recepten
Populaire fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top