POLLO CHILINDRON
GEKRUIDE KIP MET PEPERS
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kleine scharrelkip,in stukkenzout en peper6 el olijfolie100 gr serranoham(of magere bacon)in reepjes gesneden1 grote ui,fijngesneden3-4 teentjes knoflook,in plakjes3 rode paprika's,zaadlijsten verwijderd,in repen gesneden450 g tomaten,ontveld,in stukjes gesneden(of tomaat uit blik)1-2 laurierblaadjes2-3 kruidnagelenkaneelstokje2-3 gedroogde chilipepers,zonder zaden en fijngesnedenBereidingswijze
veeg de stukken kip schoon en dep ze droog.bestrooi ze met zoutverhit de olie in een braadpan met een dikke bodem op middelhoog vuur,bak de stukken kip zachtjes tot ze iets bruin worden in ca. 5 min.neem de kip uit de pan en voeg de serranoham,ui,knoflook en de paprika,s toebak alles zachtjes ca. 10 min.,roer af en toe, tot de groenten zacht zijnvoeg de tomaten,het laurierblad,de kruidnagelen,het kaneelstokje en de chilipepers toedoe de stukken kip weer in de pan,draai het vuur laag,leg de deksel schuin op de pan en laat het zachtjes 50-60 min. koken,tot de saus geleiachtig en dik isbreng het op smaak met peper en zout