Baskische Soep de Lamine
Heerlijke soep. Was bij onze Spaanse kookavond een van de betere gerechten. …
Dragon is een kruid. Het is een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken. Wie Frans kookt, moet daarom ook echt wat dragon in huis hebben liggen! Het kruid heeft langwerpige bladeren en is erg verfijnd. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Om deze redenen lijkt het een beetje op basilicum. De smaak van dragon wordt al snel sterker. Men moet dus oppassen met de hoeveelheid dragon in een maaltijd. Dragon wordt ook gebruikt voor verschillende sauzen. Voorbeelden hiervan zijn bearnaisesaus, vinegrettes en mosterd. Daarnaast vormt dragon een bestanddeel van de fines herbes. Dragon vindt zijn oorsprong in Centraal-Azië. Sinds de middeleeuwen is dragon bekend in Europa. Zowel de bladeren als de bloemen van de dragonplant zijn eetbaar. Van deze bladeren en bloemen wordt thee gemaakt, die een positief effect heeft op de werking van de nieren.
Bewaren
Koop ten eerste dragon die er fris, droog en groen uitziet. Gedroogde dragon behoort groen van kleur te zijn: dragon die gelig is, is te oud en heeft zijn smaak verloren. U kunt uw verse dragon in een glas water zetten of in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Zo blijft het kruid een paar dagen houdbaar. Ook kunt u de dragon invriezen. Knip in dit geval de dragon fijn en vries het op een bord of plaat los in. Doe de ingevroren dragon vervolgens in zakjes of bakjes. Ingevroren dragon is enkele maanden houdbaar. Als u gedroogde dragon heeft gekocht, kunt u deze in afgesloten potjes droog bewaren. In dit geval blijft uw dragon enkele jaren goed.
Hakken
Bij het gebruik van dragon in uw recept, zoals bijvoorbeeld kipgerechten of bloemkool, gebruikt u alleen de blaadjes. Voeg de dragon ook pas aan het einde van de bereiding toe. U kunt de dragon met een scherp mes fijn snijden of eventueel fijn knippen voor in eiergerechten of bearnaisesaus. Wrijf biefstuk bijvoorbeeld voor het bakken in met uw fijn gesneden dragon en leg het daarna pas op de grill.
Heerlijke soep. Was bij onze Spaanse kookavond een van de betere gerechten. …
=10ptGa voluit voor pittig Spaans en maak fans met dit=10ptsimpele eenpansgerecht. Gewoon durven en doén! …
Heerlijke tartaar van verse zeebaars …
Lekker spicy …
Een heerlijke tapas die je minstens 4 dagen van te voren moet bereiden. …
Deze originele Spaanse tapa moet minstens 4 dagen in een glazen pot marineren. Pas dan is het smullen geblazen !! …
"Huevos al estragon" …
lekkere spaanse geitenkaas …
…
Een mooie Tapas!! Heerlijk met rode ui, kappertjes, dragon en gestoofd in Cava (soort Champagne). Lekker om deze Tapas warm te serveren. ABSOLUUT niet moeilijk om te maken!! …
een onderdeel van het pakjesbuffet van sinterklaas …
Spiesjes met reuzengarnaal in sherrysaus …
Hoofdgerecht van de spaanse kok Jean Louis Neichel van restaurant "Neichel" uit Barcelona …
Tapas …
Te gebruiken als tapas …
De grootste soort is het geschikst voor dit recept . Kan als voorgerecht ook met minder garnalen dan . Voor in de zomer... …
Een hele gezonde slanksalade …
Een echt Valenciaans eendje met uiteraard sinaasappels. …
Lekker kip uit de overn, makkelijk, en van te voren klaar te maken! …
Tapas in saus …
"Veiras con puerros". …
tapas …
Een lekkere paella die je kan varieren met allerlei soorten vis en schelpdieren. Het valt ook goed in de smaak bij mijn kleine kinderen …
ELKE PUNT EEN ANDERE SMAAK. …
Dragon is een kruid. Het is een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken. Wie Frans kookt, moet daarom ook echt wat dragon in huis hebben liggen! Het kruid heeft langwerpige bladeren en is erg verfijnd. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Om deze redenen lijkt het een beetje op basilicum. De smaak van dragon wordt al snel sterker. Men moet dus oppassen met de hoeveelheid dragon in een maaltijd. Dragon wordt ook gebruikt voor verschillende sauzen. Voorbeelden hiervan zijn bearnaisesaus, vinegrettes en mosterd. Daarnaast vormt dragon een bestanddeel van de fines herbes. Dragon vindt zijn oorsprong in Centraal-Azië. Sinds de middeleeuwen is dragon bekend in Europa. Zowel de bladeren als de bloemen van de dragonplant zijn eetbaar. Van deze bladeren en bloemen wordt thee gemaakt, die een positief effect heeft op de werking van de nieren.
Bewaren
Koop ten eerste dragon die er fris, droog en groen uitziet. Gedroogde dragon behoort groen van kleur te zijn: dragon die gelig is, is te oud en heeft zijn smaak verloren. U kunt uw verse dragon in een glas water zetten of in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Zo blijft het kruid een paar dagen houdbaar. Ook kunt u de dragon invriezen. Knip in dit geval de dragon fijn en vries het op een bord of plaat los in. Doe de ingevroren dragon vervolgens in zakjes of bakjes. Ingevroren dragon is enkele maanden houdbaar. Als u gedroogde dragon heeft gekocht, kunt u deze in afgesloten potjes droog bewaren. In dit geval blijft uw dragon enkele jaren goed.
Hakken
Bij het gebruik van dragon in uw recept, zoals bijvoorbeeld kipgerechten of bloemkool, gebruikt u alleen de blaadjes. Voeg de dragon ook pas aan het einde van de bereiding toe. U kunt de dragon met een scherp mes fijn snijden of eventueel fijn knippen voor in eiergerechten of bearnaisesaus. Wrijf biefstuk bijvoorbeeld voor het bakken in met uw fijn gesneden dragon en leg het daarna pas op de grill.