Duitse dragon recepten

Dragon
Dragon is een kruid. Het is een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken. Wie Frans kookt, moet daarom ook echt wat dragon in huis hebben liggen! Het kruid heeft langwerpige bladeren en is erg verfijnd. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Om deze redenen lijkt het een beetje op basilicum. De smaak van dragon wordt al snel sterker. Men moet dus oppassen met de hoeveelheid dragon in een maaltijd. Dragon wordt ook gebruikt voor verschillende sauzen. Voorbeelden hiervan zijn bearnaisesaus, vinegrettes en mosterd. Daarnaast vormt dragon een bestanddeel van de fines herbes. Dragon vindt zijn oorsprong in Centraal-Azië. Sinds de middeleeuwen is dragon bekend in Europa. Zowel de bladeren als de bloemen van de dragonplant zijn eetbaar. Van deze bladeren en bloemen wordt thee gemaakt, die een positief effect heeft op de werking van de nieren.
Bewaren
Koop ten eerste dragon die er fris, droog en groen uitziet. Gedroogde dragon behoort groen van kleur te zijn: dragon die gelig is, is te oud en heeft zijn smaak verloren. U kunt uw verse dragon in een glas water zetten of in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Zo blijft het kruid een paar dagen houdbaar. Ook kunt u de dragon invriezen. Knip in dit geval de dragon fijn en vries het op een bord of plaat los in. Doe de ingevroren dragon vervolgens in zakjes of bakjes. Ingevroren dragon is enkele maanden houdbaar. Als u gedroogde dragon heeft gekocht, kunt u deze in afgesloten potjes droog bewaren. In dit geval blijft uw dragon enkele jaren goed.
Hakken
Bij het gebruik van dragon in uw recept, zoals bijvoorbeeld kipgerechten of bloemkool, gebruikt u alleen de blaadjes. Voeg de dragon ook pas aan het einde van de bereiding toe. U kunt de dragon met een scherp mes fijn snijden of eventueel fijn knippen voor in eiergerechten of bearnaisesaus. Wrijf biefstuk bijvoorbeeld voor het bakken in met uw fijn gesneden dragon en leg het daarna pas op de grill.
Frankfurter Grüne Soße
Ingrediënten 4 personen
peterselie, bieslook, kervel, zuring, dille, borage, waterkers, dragon, lavas, citroenmelisse, 4 chalotjes, 4 hardgekookte eieren, 1 eetl. azijn, 2 eetl. olie, 1/4 l. zure room, 150 gr. yoghurt, 1 theel. suiker, zout, peperRollade met Lekkere Kruidemix
Ik wilde al altijd wel eens zelf een rollade maken maar wist nooit dat netje te bemachtigen. Totdat ik op een site op internet kwam waar ik allemaal die slagers spullen voor een christlijke prijs kon kopen Braadzakken.nl en ze waren ook nog super snel met leveren. Ik zet misschien nog foto's van het insnijden erbij maar weet nog niet wanneer. Moeilijk is het niet zeker als je het doet zoals ik h …
Ingrediënten 6 personen
1,4 kg Varkens Filet, Uien-, en Knoflook Granulaat, 175 gram Rauwe Ham (ALDI), Rollade netje, kaliber 20 (Braadzakken.nl), Paprikapoeder, om rondom mee te bestrooien, , Kruiden Mix, 1/4 theelepel (Est) Dragon , 1/4 theelepel Salie , 1/4 theelepel Kentjoer poeder (Gemberpoeder kan ook), 1/2 theelepel Chilipoeder of vlokken , 1/2 theelepel Rozemarijn , 1/2 theelepel Mosterdpoeder (optioneel), 1 theelepel Bonenkruid , 1 theelepel Karwijzaad , 1 theelepel Kervel , 1 theelepel Marjolein poeder, 1 theelepel Thijm , , De saus, , Olie, naar keuze (zeker 2 cm), 1 stukje Kruidenboter, zelfgemaakte , 3 teentjes Knoflook, klein gesneden , 1 stukje Gember, klein gesneden, 2 Maggiblokjes, dobbelsteentjes , 1/2 theelepel, groene Harissa, zelfgemaakte , 1 Ui, in vieren gedeeld + 2 Sjalotjes, gehalveerd , Worchestersaus, een beetje rondomAardappelsalade die altijd smaakt!
Heerlijk bij BBQ en bufet. …
Ingrediënten 4 personen
1 kg. licht kruimige aardappelen, 4 eetl. Mayonaise (Hellmans), 2 eetl. dyonmosterd, 1 eetl. olijfolie, extra vergine, sap van 1 limoen, 4 bosuitjes, fijngesneden, 8 augurken, fijngehakt, 1 eetl. kappertjes, 1 bosje platte peterselie, 5 blaadjes dragon, gescheurdKrauterforelle
Kruidenforellen - Duits recept. …
Ingrediënten 4 personen
4 forellen, citroensap, zout, peper, 1 pakje diepvries kruiden (of een mengsel van dille, rozemarijn, dragon, peterselie en bieslook), olie of boter.Populaire kruiden recepten
Kurkuma Koriander Saffraan Kardemom Appelazijn Truffel Chili Umami Brandnetel ZaatarPichelsteiner Eintopf
Oorsponkelijk recept van de Duitse arts Thekla von Zwehl uit de jaren 30, leidster van een dieetkeuken. Haar aanbeveling: eet minder koolhydraten en minder vet, maar nuttig wel voldoende eiwitten. Voer rauwkostdagen in. …
Ingrediënten 2 personen
300 gr riblappen, peper, snufje komijn, 1 teentje knoflook, geplet, 40 gr boter, 1 sjalot, gehakt, 400 ml bouillon, scheut dragon-azijn, 1 prei, in ringetjes, 400 gr witte kool, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 8 worteltjes, in blokjes, 100 gr spek, in blokjes, 2 el krulpeterselie, gehaktKipfricassee Met Sekt-Room En Scampi'S
Kip met een beeeetje alcohol …
Ingrediënten 4 personen
600 g kipfilet, 1 flinke tak dragon, 2 sjalotten gesnipperd, ? tl.witte peper, sap van ? citroen, 200 g scampi's, 50 g boter, ? liter creme fraiche, 2 eidooiers, 1 klein flesje droge sekt (2 dl), zout, snufje cayennepeper,Eieren in groene saus
De specialiteit van Frankfurt, in het voorjaar kan je in Hessen bij de groenteman kruidenbosjes kopen voor deze saus; maar wij gaan er niet voor naar Frankfurt en omgeving, we halen ze uit onze tuin!!! …
Ingrediënten 4 personen
-1/2 dl mayonaise, -1/4 l zure room, -sap 1 citroen, -1 hardgekookt ei, -zout en peper, -200 g verse kruiden (dille,bieslook,dragon,kervel,citroenmelisse, boragie), -8 eierenReibekuchen
…
Ingrediënten 4 personen
, 500 gram geraspte pompoen (Acorn Table Bush King), 2 stuks gele uien gesnipperd, 3 grote eieren, 1 theelepel suiker, 1 theelepel dragon fijn gesneden, 50 gram bloem, ,Mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchutney
…
Ingrediënten 4 personen
1 dl lauw water - 1,5 dl olijfolie - 1 gehakte sjalot - 1 teentje knoflook - 3 trostomaten - 1/2 el verse gehakte dragon - 2,5 el balsamicoazijn - 2 eierdooiers - 1 dl water - 200 gr gesmolten boter - 1 el gepureerde tomaten - 2 el azijn - 2 el witte wijn - 3 peperkorrels - 1 takje dragon - 300 gr gekookte mosselen - 50 gr prei, in ringen - 50 gr wortel - 50 gr paprika, in stukjes - 100 gr grijze garnaal - 4 el geraspte kaas - 2 onbespoten bio-aardappelen - 1 courgette - peper - zeezoutGruner Kartoffelsalat
Kruidige aardappelsalade. …
Ingrediënten 4 personen
* 600 gram vastkokende aardappels, * 2 uien, * 150 ml. gevogeltefond (pot a 380 ml), * 50 gram kappertjes, * 2 eetlepels (dragon) azijn, * mespuntje suiker, * zout, peper, * 1 bakje verse basillicum, * 1/2 zakje waterkers (a 75 grem), * 1 eetlepel olieDuitse Tuinkruidensaus.
Ingrediënten 4 personen
2 el. gehakte peterselie , 2 el. gehakte dille , 1 el. gehakte dragon , 1 el. gehakte bieslook , 3 el. mayonaise , 5 el. slagroom , sap van 2 citroenen , 2 afgestreken tl. suiker ,Hamburgse Palingsoep
Ingrediënten 4 personen
1 hamschijf a ca. 500 gram, 250 g. gedroogde pruimen, ontpit en in stukjes gesneden , 250 g. gedroogde peertjes, in stukjes gesneden, 250 g. wortelen, geschild en in plakjes gesneden, 250 g. doperwten , 1/2 selderijknol, geschild en ion stukjes gesneden, 1 ui, gepeld en in parten gesneden, 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden, 4 el. gehakte peterselie, 1 kruidenboeket(takjes majoraan,tijm,bonekruid,dragon,basilicum en kervel), 20 g. boter, 20 g. bloem, zout, suiker, azijn, 1 kg. verse paling, schoongemaakt en in stukjes van 5 cm. gesneden, 1/4 dl. droge witte wijn, witte peper uit de molen, 1 laurierblad.,Andere recepten met dragon
Afrikaanse dragon Amerikaanse dragon Antiliaanse dragon Argentijnse dragon Aziatische dragon Belgische dragon Braziliaanse dragon Chinese dragon Duitse dragon Engelse dragon Franse dragon Griekse dragon Indiase dragon Indische dragon Japanse dragon Koreaanse dragon Marokkaanse dragon Mexicaanse dragon Nederlandse dragon Portugese dragon Spaanse dragon Surinaamse dragon Thaise dragon Turkse dragon Vietnamese dragon
Dragon
Dragon is een kruid. Het is een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken. Wie Frans kookt, moet daarom ook echt wat dragon in huis hebben liggen! Het kruid heeft langwerpige bladeren en is erg verfijnd. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Om deze redenen lijkt het een beetje op basilicum. De smaak van dragon wordt al snel sterker. Men moet dus oppassen met de hoeveelheid dragon in een maaltijd. Dragon wordt ook gebruikt voor verschillende sauzen. Voorbeelden hiervan zijn bearnaisesaus, vinegrettes en mosterd. Daarnaast vormt dragon een bestanddeel van de fines herbes. Dragon vindt zijn oorsprong in Centraal-Azië. Sinds de middeleeuwen is dragon bekend in Europa. Zowel de bladeren als de bloemen van de dragonplant zijn eetbaar. Van deze bladeren en bloemen wordt thee gemaakt, die een positief effect heeft op de werking van de nieren.
Bewaren
Koop ten eerste dragon die er fris, droog en groen uitziet. Gedroogde dragon behoort groen van kleur te zijn: dragon die gelig is, is te oud en heeft zijn smaak verloren. U kunt uw verse dragon in een glas water zetten of in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Zo blijft het kruid een paar dagen houdbaar. Ook kunt u de dragon invriezen. Knip in dit geval de dragon fijn en vries het op een bord of plaat los in. Doe de ingevroren dragon vervolgens in zakjes of bakjes. Ingevroren dragon is enkele maanden houdbaar. Als u gedroogde dragon heeft gekocht, kunt u deze in afgesloten potjes droog bewaren. In dit geval blijft uw dragon enkele jaren goed.
Hakken
Bij het gebruik van dragon in uw recept, zoals bijvoorbeeld kipgerechten of bloemkool, gebruikt u alleen de blaadjes. Voeg de dragon ook pas aan het einde van de bereiding toe. U kunt de dragon met een scherp mes fijn snijden of eventueel fijn knippen voor in eiergerechten of bearnaisesaus. Wrijf biefstuk bijvoorbeeld voor het bakken in met uw fijn gesneden dragon en leg het daarna pas op de grill.