Citroen marinade (voor grill of BBQ)
Citroenmarinade geeft een fijne en prettige smaak aan kip, runder- kalfs- of lamsvlees.Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
Ingrediënten
125 ml olijfolie, , 60 ml verse citroensap, , 1 bolletje knoflook, fijngehakt, , 2 el sjalotjes, fijngehakt, , 2 tl citroenschil, fijngeraspt, , 2 tl verse thijm, dragon, dille of salie, fijngeknipt,, , of:1 tl dezelfde kruiden, gedroogd, , 1/1 tl (zee)zout, , ? tl versgemalen peper, , Gebruik kruiden die passen bij soort vlees die je marineert ? zoals thijm en/of dragon voor kalfsvlees, thijm en salie voor rundvlees, salie voor varkensvlees, dille en/of dragon voor vis.Voorbereiding
Bereidingswijze
Klop in een kom alle ingredienten door elkaar. Wrijf ermee de gekozen vleessoort in, en laat het minimaal een uur intrekken op kamertemperatuur, of langer in de koelkast. Je kunt de marinade gelijk gebruiken, maar in een goed gesloten potje in de koelkast is het 2 dagen houdbaar. Voldoende voor 1-1,5 kg vlees