Zeeuwse vissoep met room en dragon
2 eetl. boter; 1 ui, gesnipperd; 1 wortel, geschild en in kleine blokjes; 1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon; mespuntje saffraan of kurkuma; 2 rijpe tomaten, in blokjes; 1 eetl. bloem; 300 g witte visfilet zonder graten, in blokjes; 1 l visbouillon van 2 tabletten; 100 ml kookroom; 150 g Hollandse garnalen; versgemalen peper.
Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook. Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2011Nederlands20-30 min.
Kip met dragon
1 1/2 kg kippenbouten, zout, versgemalen peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 el olijfolie, 1 dl sherry-azijn, 4 dl medium dry sherry, 2 el creme fraiche,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Zomerkip met dragon
1500g kippenbouten, zout, versgemalen peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 eetlepels olijfolie, 100ml sherry-azijn, 400ml medium dry sherry, 2 eetlepels creme fraiche,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zomerkip met dragon
Bevat: 655kcal / 2735kJ / eiwit 68gr / vet 28gr / koolhydraten 8gr.
1500 gr kippenbouten, gewassen en gehalveerd, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, blaadjes van 4 takjes fijngehakt, 4 eetl. olijfolie, 100 ml sherryazijn, 400 ml medium dry sherry, 2 eetl. crème fraîche, zout en versgemalen peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-11-2014Hoofdgerecht60-120 min.
Zomerkip met dragon
1500g kippenbouten, zout, peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 eetlepels olijfolie, 100ml sherry-azijn, 400ml medium dry sherry, 2 eetlepels creme fraiche.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2004Hoofdgerecht30-60 min.
spinaziepakketjes met feta en dragon
Lekkere hapjes, ook als je niet zo van feta houdt, zoals ik
500 gr. spinazie, 8 fillobladerdeeg, 100 gr. feta, 5 el. dragon, verse, fijngehakte, 6 bosuitjes, 3 el. olijfolie, Peper, Zout
- Grieks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2000Grieks Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
dragon is lekker!
250 gram kipfilet, 1 blik gepelde tomaten, 1 ui, gedroogde dragon (verse kan ook, maar is soms lastig te krijgen), crème fraiche
- Internationaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-2008Internationaal Bijgerecht0-10 min.
Bloemkoolsoep met dragon en mosterd
Pittige soep, die erg makkelijk te bereiden is
-1 bloemkool, -2 preistengels, -1 sjalot, -1 dl koffiemelk, -1 el olijfolie, -groentebouillon naar smaak, -1 el gehakte verse dragon, -3 a 4 th lepels mosterd, -peper
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2004Belgisch20-30 min.
Heldere vissoep met tomaat en dragon
Heel snel gemaakt en oh zo lekker. Stokbroodje erbij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep.
2 el olijfolie; 1 ui; 2 teentjes knofloop; 1 el gedroogde dragon; 1 el tomatenpuree; 1,5 l hete visbouillon van 3 bouillonblokjes; 5 rijpe trostomaten; 500 g gemengde zeevruchten of visfilet (beide diepvries)(ik heb meer gebruikt); zout; peper
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-201310-20 min.
Quiches met broccoli, tonijn en dragon
-4 kant en klare taartvormpjes, -180 g tonijn uit blik, -150 g broccoli, -1 rode ui, -225 g cottage cheese, -3 eieren, -2 el dragonblaadjes, -1 handje Parmezaanse kaas, -1 mespunt nootmuskaat, -naar smaak peper - zout,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2011Frans20-30 min.
- Eigen recept
Zalm met bosui en dragon
2 eetlepels boter of vloeibare margarine, 4 stukken zalmfilet van 125 g, 6 bosuitjes, in de lengte gehalveerd, 4 takjes dragon, alleen de blaadjes, ½ citroen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Preitaartjes met gerookte kipfilet en dragon
Erg lekkere hartige taartjes die in ovenvaste soepkommen worden geserveerd© Fast Food
Vloeibare margarine, gerookte kipfilet (500 gram), in stukjes gesneden, 250 gram grotchampignons, schoongeveegd en in plaajes gesneden, 2 dunne preien, gewassen en in ringen gesneden, 50 gram bloem, 2,5 dl kippenbouillon, 3 dl slankroom, 2 ons diepvries doperwtjes, een kop verse dragon, gehakt, peper en zout, 1 teentje knoflook, geperst, 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, losgeklopt
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2006Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten
Een italiaanse klassieker: Orzo met zoete pompoen. Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je in dit recept eet met heerlijk zoete pompoen. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoot. https://www.hellofresh.nl/recipes/orzo-met-pompoen-verse-dragon-en-57ee38f0bfba3d71921a81b4/
2 sjalotjes, 1 knoflookteen, 3 takjes verse dragon, 30 g pecannoten, 170 g orzo, 450 g pompoenblokjes, 350 ml groentebouillon, 1 el roomboter, Extra vierge olijfolie naar smaak, Peper & zout naar smaak
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2017Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Gemarineerd fruit
Met champagne-ijs en chocoladeparfait
Aardappelzetmeel, 0.4 liter champagne, 0.1 liter citroensap, 100 gram bittere couverture, 1 snufje gedroogde drgon, 1.5 eieren, 4 eierdooiers, vers fruit, 50 gram glucose, 1 snufje lavendel, 1 snufje gedroogde munt, verse munt, pistachenoten, 0.1 liter pastis, saffraan, 1 decliter sinaasappelsap, 0.2 liter slagroom, 750 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4.5 deciliter water, 3 deciliter zoete witte wijn, 50 gram kersen op brandewijn
- Indonesisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2001Indonesisch Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente
Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.
1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem
- Mediterraan Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2013Mediterraan Hoofdgerecht> 120 min.
Gemarineerd Fruit Met Champagne-Ijs En Chocoladeparfait
Aardappelzetmeel, 0.4 l. champagne, 0.1 l. citroensap, 100 gr. couverture, bittere, 1 snufje dragon, gedroogde, 1.5 eieren, 4 eierdooiers, Fruit, vers, 50 gr. glucose, 1 snufje lavendel, 1 snufje munt, gedroogde, Munt, verse, Pistachenoot, 0.1 l. pastis, Saffraan, 1 dl. sinaasappelsap, 0.2 l. slagroom, 750 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4.5 dl. water, 3 dl. wijn, witte, zoete, 50 gr. kers, op brandewijn,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-12-2000Nagerecht> 120 min.
Gemarineerd Fruit Met Champagne-Ijs En Chocoladeparfait
Aardappelzetmeel, 0.4 l. champagne, 0.1 l. citroensap, 100 gr. couverture, bittere, 1 snufje dragon, gedroogde, 1.5 eieren, 4 eierdooiers, Fruit, vers, 50 gr. glucose, 1 snufje lavendel, 1 snufje munt, gedroogde, Munt, verse, Pistachenoot, 0.1 l. pastis, Saffraan, 1 dl. sinaasappelsap, 0.2 l. slagroom, 750 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4.5 dl. water, 3 dl. wijn, witte, zoete, 50 gr. kers, op brandewijn,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2000Nagerecht> 120 min.
gemarineerd fruit met champagne-ijs en chocoladeparfait
Aardappelzetmeel, 0.4 l. champagne, 0.1 l. citroensap, 100 gr. couverture, bittere, 1 snufje dragon, gedroogde, 1.5 eieren, 4 eierdooiers, Fruit, vers, 50 gr. glucose, 1 snufje lavendel, 1 snufje munt, gedroogde, Munt, verse, Pistachenoot, 0.1 l. pastis, Saffraan, 1 dl. sinaasappelsap, 0.2 l. slagroom, 750 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4.5 dl. water, 3 dl. wijn, witte, zoete, 50 gr. kers, op brandewijn
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-08-2002Internationaal Nagerecht> 120 min.
asperges met gegrilde fruit de mer
Asperges met gegrilde fruit de mer en hollandaisesaus. Niet mijn favoriet maar wel van mijn zwager
1,5 kg witte asperges400 g zalm (vier stuks) 4 langoustines 12 of 16 stuks grote Noorse garnalendiverse schelpdieren, naar smaak en behoefte3 el olijfolie Saus:1,5 dl witte wijn3 eierdooiers 150 g gesmolten boter1 tl dragon zout/peper naar smaak
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Gepocheerde kip met gedroogd fruit en grove mosterdsaus
per portie 325 Kcal
, 2 grote kipfilets, gehalveerd, 2 wortels, geschrapt en gewassen, 2 kleine uitjes, geschild en in stukken gesneden, 2 stengels bleekselderij, 2 eetlepels peterselie1 laurierblad2 dl droge witte wijn, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 150 gr gedroogde abrikozen, 400 gr ananas (blik), uitgelektzout en vers gemalen zwarte peper, 1/2 theelepel verse dragon, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 zak veldsla (gewassen)
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2005Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Asperges met gegrilde fruit de mer en hollandaisesaus
Een heerlijke combinatie!
*1,5 kg witte asperges, *400 g zalm (vier stuks), *4 langoustines, *12 of 16 stuks grote Noorse garnalen, *diverse schelpdieren, naar smaak en behoefte, *3 el olijfolie, , Saus:, *1,5 dl witte wijn, *3 eierdooiers, *150 g gesmolten boter, *1 tl dragon, *zout/peper naar smaak
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Mini Kip Quiches
Lekkere fisse miniquiches voor bij een buffet of bij de hoofd maaltijd
1 pakje bladerdeeg, 3 sjalotjes, 1 grote gele paprika, verse dragon, twee eetlepels, 400 gram kipfilet vleeswaren, 4 eieren, een bekertje 125ml slagroom
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Jamie Olivers witlofsalade met peer en appel
Dit is een variatie op een ouderwets Frans recept. Leuke contrasten van bitter van de witlof, zoet van het fruit, zuur van de azijn en de romigheid van de kaas.
2 witte stronken witlof; 2 rode stronken witlof; 2 handappels; 2 peren; een handvol zacht tuinkruiden (kervel, dragon, peterselie - kies er eentje of gebruik een mix); 50 gr pittige blauwschimmelkaas; 50 gr crème fraiche; 5 eetl olijfolie + een scheutje; 4 eetl ciderazijn en eventueel wat walnoten.
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-2009Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Zalm en kabeljauw met asperges en een biersausje
Dit feestelijke gerechtje combineert prima de smaken van kabeljauw, gerookte zalm (of indien gewenst rauwe ham) en asperges. Samen met het biersausje perfect als voorgerechtje. Lekker, lekker, lekker!!!!
400 g kabeljauwfilet met vel, 200 a 250 g gerookte zalm, versneden, 8 flinke witte asperges, een klontje boter voor de asperges en boter om te bakken, peper en zout naar smaak Voor de saus:, 60 g sjalot, 2 eetlepels olijfolie, een takje tijm, 2 blaadjes laurier, peterseliestengels, 8 geplette jeneverbessen, 300 ml Hoegaarden wit bier, 2 eetlepels witte bloem, 200 ml light room, 0.5 eetlepel genipperde dragon, 0.5 eetlepel gesnipperde peterselie, peper en zout naar smaak Als garnituur:, 2 middelgrote tomaatjes, iets fijngehakte peterselie, 4 pijpjes bieslook
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2005Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Kip-aardappelgratin
Een complete maaltijd onder een krokant kaaslaagje. Door de kip te vervangen door zachte geitenkaas, tomaat of brie krijg je een vegetarisch variant op deze ovenschotel.
2 el olijfolie; 1 middelgrote ui; 500 g kipfilet; 1 el verse dragon (gehakt) of 1 tl gedroogde dragon; 750 g voorgekookte aardappelschijfjes (koeling); 375 ml room; 1 middelgroot ei; 75 g geraspte parmezaanse kaas; boter om bakjes in te vetten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Mosterdsoep met warm gerookte zalm en zeekraal
Een heel feestelijke soepje dat ook nog snel te bereiden is
2 moten warm gerookte zalm a 75 gram, 100 gr zeekraal, 25 gr boter, 2 sjalotjes, 4 el grove mosterd, 1 pot visfond 380 ml, 1 dl slankroom of culinaire room, zout en peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2005Frans20-30 min.
Varkenshaasjes in mosterdsaus
NR200
1 varkenshaasje van circa 250 g *, 1 ui *, 1 teentje knoflook *, 2 el olie of 30 g braadboter *, 1 flinke el mosterd *, 2 theel fijngehakte dragon, (vers of diepvries), of 1 theel gedroogde dragon *, 1 glas droge witte wijn of appelsap *, 3 el creme fraiche *, zout * versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Mosterdsoep Met Zalm
Een van de vele, maar volgens mijn dochter Renske de lekkerste, variant op de mosterd-zalmsoep.
25 gram boter, 6 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 2 el fijngehakte (verse) dragon, 2 visbouillontabletten, 4 el Zaanse mosterd (naar smaak, meer), 2 potten visfond, 2 dl slankroom, 200 gram gerookte zalm, 1 blikje tomatenpuree (voor de kleur)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-2000Nederlands20-30 min.
Kabeljauwpakketjes met groenten en limoen
Lekker mager (160 kcal.)
2 sjalotten;, 1 gele paprika;, 1 courgette;, 250 gr. champignons;, 1 eetl. boter;, peper en zout;, 4 kabeljauwfilets (of tilapia, roodbaars, koolvis);, 2 limoenen;, 2 takjes dragon
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2002Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kipfilet met romige venkel dragonsaus
Dit recept is ontstaan omdat ik nog wat dragon had liggen dat ik had overgehouden van een ander gerecht. Het is een beetje afgeleid van een ander recept van mij. Als je van de anijsachtige smaak van venkel houdt dan is deze combinatie met kip en dragon heel erg lekker. Je kunt het goed combineren met pasta of met een aardappelgerecht. Ik heb hier zwarte pasta gebruikt om een beetje meer kleur te geven aan het geheel.
600 gram kipfilet, 2 venkel knollen, 2 uien, 250 gram witte champignons, 2 tenen knoflook, 2 el fijngehakte dragon (alleen de blaadjes), 2 kippenbouillon blokken, 2 el dragon Edik (of 1 el dragon azijn), 200 ml droge witte wijn, 250 ml (kook)room, peper en zout, eventueel geraspte Parmezaanse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-2014Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kip-aardappelgratin
Een complete maaltijd onder een krokant kaaslaagje. Door de kip te vervangen door zachte geitenkaas, tomaat of brie krijg je een vegetarisch variant op deze ovenschotel.
2 el olijfolie; 1 middelgrote ui; 500 g kipfilet; 1 el verse dragon (gehakt) of 1 tl gedroogde dragon; 750 g voorgekookte aardappelschijfjes (koeling); 375 ml room; 1 middelgroot ei; 75 g geraspte parmezaanse kaas; boter om bakjes in te vetten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Venkelsoep met tomatensalsa
Bron : Kerst Allerhande
4 venkelknollen - 2 gesnipperde uien - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 gedroogd, verkruimeld chilipepertje - 1 eetlepel gedroogde dragon - 2 liter warme kippenbouillon van tablet - 8 trostomaten - 4 takjes fijngehakte munt - 3 eetlepels pastis, anijsdrank - sap van 2 kleine citroenen - 125 ml slagroom
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-2004Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Quiche met prei en spekjes, net even anders
Een quiche met prei, uit, paprika en spekjes, maar dan met een eigen twist. Deze taart heeft alleen een achterkant van bladerdeeg, geen bodem. Dit doe ik omdat ik merk dat bladerdeeg nooit lekker krokant wordt als er natte groenten op liggen en soppig blijft. Bovendien is het gezonder om geen bodem van bladerdeeg te doen. Dit gerecht is ook makkelijk vegatarisch te maken door de spekjes weg te laten en een groenten boullionblokje te gebruiken.
500 gram prei, 1 rode ui, 1 rode paprika, 7 eieren, 2 eetlepels melk, 1 glas droge witte wijn, 1 boullionblokje, 4 a 5 bladeren bladerdeeg, Geraspte belegen kaas, Brie, Paneermeel, Peper en Zout en kruiden naar eigen smaak. Bijvoorbeeld Dragon, peterselie, oregano, Scheutje olie, Knoflook
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2012Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Bloemkool ovenschotel
Gekruide ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt.
List], 1 grote bloemkool, 500gr gehakt, 700gr evengrote aardappelen, 1 grote ui of 2 kleine, 1 teentje knoflook, 5 cherrytomaten, 200gr geraspte kaas, 2 eieren, 150ml melk, verse peterselie, dragon, peper, zout, paprikapoeder, , , De volgende twee ingrediënten kunnen weggelaten worden om het geheel wat minder spicy te maken, , halve theelepel sambal, halve theelepel worcestershiresauce,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-201330-60 min.
Fruitmilkshake
Een lekkere milkshake met allerlei soorten fruit, lekker voor tussendoor op een warme zomerdag.
Vers fruit (kiwi, aardbei, framboos, perzik, abrikoos, mango, banaan), , vanille-ijs, , verse kruiden (munt, dille, citroenmelisse, lavendelbloemetjes, dragon), , melk,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-2004Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Venkel stoofpotje
Fluweelzacht venkelstoofje.
1 venkelknol, 2 stengels bleekselderij, 2 bosuitjes, 1 takje verse dragon, een scheutje vloeibare boter, een scheutje Ouzo, peper en zout
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2011Bijgerecht20-30 min.
Zeevruchten Quiche met Rucola
Dit recept had ik al een tijdje liggen maar het kwam er steeds niet van om het te maken. Toen Pasen in zicht kwam, leek het me wel een lekkere aanvulling op de brunch Het was het wachten helemaal waard. Toch wacht ik er de volgende keer niet zolang mee want deze quiche gaat bij ons zeer zeker vaker op tafel komen De topping van rucola is zeer verrassend maar echt een hele lekkere toevoeging. Ook een opmerkelijk feit is, dat er geen kaas wordt gebruikt in deze quiche. En ik kan je vertellen dat je die in het geheel NIET mist. Mocht je dit als een probleem zien dan kun je er natuurlijk altijd zelf nog kaas aan toevoegen.
- 1 pakje diepvries bladerdeeg (450 gr.) ontdooid, - 7 eieren, - 250 ml. crème fraîche, - 20 ml. melk, - 3 el. peterselie, fijngesneden, - 3 el. dragonblaadjes, fijngesneden, - peper, versgemalen, - visbouillonpoeder (of blokje verkruimelen), - 2 el. olijfolie, - nootmuskaat, versgeraspt, - 3 sjalotjes, gesnipperd, - 1 knoflookteentje, geperst, - 5 saffraandraadjes, - 500 gr. 500 gr. zeevruchten (diepvries, laten ontdooien en in een zeef laten uitlekken), - 40 gr. rucola.
- Vis
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2013Vis30-60 min.
Crêpes gevuld met paddestoelen
125 g bloem;, 2 eieren;, 500 ml melk;, 60 g boter;, 1 schaaltje bimi (groente, 200 g);, 4 sjalotten, gesnipperd;, 1 teen knoflook, fijngesneden;, 2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 150 g);, 1 tl gedroogde dragon;, 3 takjes platte peterselie, fijngesneden.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2011Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Stoofpot met kip uit de oven
Jamie Oliver: stoofpot met kip uit de oven Dit recept is gebaseerd op de klassieke Franse fricassee van kip die ik als student zoveel jaar heb moeten maken. Ik heb het geluk gehad authentieke fricassee klaargemaakt te zien worden in zowel Frankrijk als Italië. Fricassee betekent met bloem bestoven vlees dat wordt gebakken en gestoofd, waarbij de saus met bloem gebonden wordt.
Ingrediënten:, , 4 piepkuikens (of een hele in stukken verdeelde kip), klein handje verse peterselie, blaadjes en stelen apart, 1 bosje verse dragon, blaadjes en stelen apart, 1 volle eetlepel grove mosterd, 2 volle eetlepels bloem, extra vergine olijfolie, 1 ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, ½ struik bleekselderij, in dunne plakjes, 2 flinke klontjes boter, 2 wijnglazen droge witte wijn, 500 ml bouillon, 3 kroppen little gem, in vieren, klein bosje druiven zonder pit, gehalveerd
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-09-2008Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Italiaanse schotel
1/2 ui, boter of margarine, paprika, 1/4 cougette, tomatenpuree, basilicum, dragon, tijm, zout, peper, bieslook, 75 gr. gaar varkensfricandeau in dikke plakjes, 1 el. geraspte kaas.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-2010Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaasje in Mosterdsaus
2 varkenshaasjes van ca 250 gram, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie of 30 gr: braadboter, 1 flinke eetlepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte dragon, 1 glas droge witte wijn, 3 eetlepels creme fraiche, zout en vers gemalen peper,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2004Hoofdgerecht30-60 min.