1. Home
  2. Recepten
  3. Dragon

Dragon recepten (4.383)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met dragon

Deze soep serveren we goed heet, met geraspte kaas !

INGREDIENTEN

-500 g geschilde pompoen -1/2 l groentebouillon -1/2 l (soja)melk -2 teentjes knoflook -2 eetlepels gehakte dragon -nootmuskaat -peper en zout -geraspte kaas (comté of parmezaan) om te serveren

Voorbereiding

-Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes en stoom deze 20 minuten. - Pureer de pompoenblokjes met de bouillon en de (soja)melk.

Bereidingswijze

- Breng weer aan de kook. -Voeg de geplette knoflook, de dragon en een mespunt nootmuskaat toe. - Breng verder op smaak met peper en zout.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dragon

INGREDIENTEN

1 tak verse dragon, 1,5 druivenpitolie of olijfolie, 1 dl witte wijn.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Kip met dragon

INGREDIENTEN

250 gr sjalotten, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 kip in 8 stukken of 4 kippenbouten of -poten, peper zout, 2 eetlepels dragonblaadjes 3 hele takjes, 1 dl medium dry sherry, 1/8 liter creme fraiche,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roereieren Met Dragon

INGREDIENTEN

8 eieren - 70 gram boter - 1/2 dl slagroom - zout, peper - 1 bosje dragon

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Roereieren Met Dragon

INGREDIENTEN

8 eieren - 70 gram boter - 1/2 dl slagroom - zout, peper - 1 bosje dragon

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kalfsoester met dragon

INGREDIENTEN

4 kalfsoesters a 150 gram - 15 gram boter - 2 eetlepels cognac - 2 1/2 dl runderbouillon - 1 eetlepel vers gehakte dragon - zout - verse takjes dragon voor garnering

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dragon Koteletten

Heerlijke lamskoteletten met dragon.

INGREDIENTEN

8 lamskoteletjes - 1 dl slagroom - 1 bosje dragon - 1 groot glas port - 50 gram boter - zout, peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletten met dragon.

INGREDIENTEN

8 lamskoteletjes, 1 dl slagroom, 1 bosje dragon, 1 groot glas port, 50 g boter, zout, peper.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spiegeleieren Met Dragon

INGREDIENTEN

4 eieren - 50 gram boter - 3 sjalotjes - 3 eetlepels vleesjus - 1 bosje dragon - 3 dl droge witte wijn - zout, peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

Dit is echt een waanzinnig lekker visgerecht (zie foto). De kruiden geven de zalm ook een echt apart tintje. De zalm wordt overgoten met een heerlijke knoflook-kruidensaus. Het proberen waard!!

INGREDIENTEN

600 gram verse zalm )liefst een dik stuk) 3 teentjes knoflook 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel 2 el gesnipperde dragon 2 el gesnipperde dille 100 gram boter 2 bakjes creme fraiche 1 el citroensap zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen Met Dragon

INGREDIENTEN

375 gram krielaardappelenm zout, 2 sjalotten, boter, 25 gram magere spekblokjes, 4 takjes dragon.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste dragon recepten

Kalfskoteletten met dragon

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 2 takjes dragon - 1 glas droge witte wijn - 50 gram boter - zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Botersaus met dragon

INGREDIENTEN

, 6 eetl. witte wijn, , 1 takje verse dragon, , 3 eierdooiers, , 200 g boter, , sap van 1/2 citroen, , 1 mespunt witte peper, , 1/2 theel. zout, , 4 cl heet water,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eiersalade met dragon

INGREDIENTEN

3 el peterselie, ½ el dragon, 5 blaadjes mint, 3 el kappertjes, 1 hardgekookt ei, 2 tomaten, ½ klein glaasje olijfolie, zout en peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2008
  •  
  •  0-10 min.

LAMSKOTELETTEN MET DRAGON

INGREDIENTEN

8 LAMSKOTELETTEN, 25 GR BOTER, 1 GLAS DROGE WITTE WIJN, HET SAP VAN EEN 1/2 CITROEN, ZOUT EN PEPER, 50 GR VERSE ROOM, EEN HANDVOL VERSE DRAGON,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wijnazijn met dragon

INGREDIENTEN

1 tak dragon -- 1 tak Pimpernel -- 1 fles witte wijnazijn

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  •  
  •  0-10 min.

aardappelbroodjes met dragon

Kleine, platte, ronde broden bereid met aardappelpuree

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2 tl verse fijngehakte dragon, 1 zakje gistkorrels, 15 gr basterdsuiker, 2 tl zout, 225 gr geschilde aardappelen, 30 gr roomboter, 200-225 ml warme melk.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Kalfsniertjes Met Dragon

Voor wie van niertjes houdt een lekkernij !

INGREDIENTEN

2 kalfsniertjes; boter; peper en zout; 2 sjalotjes; scheut cognac; 1 dl witte wijn; 1 dl demi-glace saus; 2 dl room; verse dragon; mosterd; 1 tomaat

  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

zalmrolletjes met dragon

INGREDIENTEN

400 gr zalmfilet, 12 dunne reepjes ontbijtspek (ca 100 gr in totaal), 2 tomaten, 1 bosje dragon, 2 dl zure room, 1 dl room, 2 eetlepels dragonazijn, 1 eierdooier, boter, 2 eetlepels olie, peper, zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Kip met dragon

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kippenbouten, zout, versgemalen peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 el olijfolie, 1 dl sherry-azijn, 4 dl medium dry sherry, 2 el creme fraiche,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsschouder Met Dragon

INGREDIENTEN

, 800 gram lamsschouder - 24 kleine uitjes - 3 plakken gerookte ham - 50, gram bloem - 50 gram boter - 3 kruidnagels - 3 wortels - 1 bosje dragon -, 1 liter bouillon - 1,5 dl droge witte wijn - zout, peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sinaassppelsaus Met Dragon

Deze saus is vooral lekker met vis en kip en is ronduit heerlijk bij gerookte makreel

INGREDIENTEN

-2 eetlepels dragonazijn, -1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil, -1/4 theelepel mosterd van Dijon, -1 theelepel versgehakte dragon, -5 theelepels olijfolie of druivenpitolie, -peper en zout

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Portosaus met dragon

Warmse saus die het erg goed doet bij bijvoorbeeld kalfslever

INGREDIENTEN

-5 nootjes boter, -sap 1/2 citroen, -2 el fijngehakte verse dragon, -1 el fijngehakte ui, -1 likeurglas porto, -zout en peper

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Varkenshaasje met dragon

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van 250 gram -, 1 ui -, 1 teentje knoflook -, 2 eetlepels olie -, 1 flinke eetlepel mosterd -, 2 theelepels fijngehakte dragon -, 1 glas droge witte wijn -, 3 eetlepels creme fraiche -, zout en vers gemalen peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsragout Met Dragon

Een snel en feestelijk recept, bijzonder door de dragon

INGREDIENTEN

1 pond kalfs-stoofvlees, 250 g kastanjechampignons, 1 el peterselie, 1 el dragon, 1 el bieslook, peper, zout, 2 el bloem, 2 el boter, 2 t knoflook (geperst), 1 bouillonblokje (groente), 1 scheut witte wijn, flinke scheut room

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kippensoep met dragon

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt, 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes, 1 el boter, 1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, 200 g kipreepjes, 5 dl halfvolle melk, 2 el maizena, 1 el fijngesneden dragon

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Witlofsalade met dragon

Heerlijke salade van witlof. Snel gemaakt en lekker makkelijk. Zelfs mensen die niet van witlof houden kunnen dit proberen, de smaak is verrassend! Voor mij was het wel een uitdaging om verse dragon te vinden.

INGREDIENTEN

, 8 stronkjes witloof, 2 eetlepels mayonaise, 2 scheutjes natuurazijn,  enkele sprietjes bieslook,  enkele takjes dragon ,  peper,  zout, ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2014
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zomerkip met dragon

Zomers kipgerecht met een romige saus

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. kippenboutenzoutversgemalen peper8 sjalotjes4 teentjes knoflook, 14 takjes dragon4 eetl. olijfolie1 dl. sherryazijn4 dl. medium dry sherry4, eetl. creme fraiche

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmrolletjes Met Dragon

BBQ gerecht met zalm

INGREDIENTEN

400 gr zalmfilet, 12 dunne reepjes ontbijtspek (? 100 gr in totaal), 2 tomaten, 1 bosje dragon, 2 dl zure room, 1 dl room, 2 eetlepels dragonazijn, 1 eierdooier, boter, 2 eetlepels olie, peper, zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

PIEP-KUIKENS MET DRAGON

Recept uit ZA

INGREDIENTEN

4 jonge kuikens - 2 t zout - 1/4 t peper,, , , DRAGONMENGSEL:, , 2 teentjes knoflook, fijn - 25 g verse of 2 t gedroogde dragon - 1 e mosterd - 100 ml zure room of yoghurt - 200 ml witte wijn, , (meng goed)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zomerkip met dragon

INGREDIENTEN

1500g kippenbouten, zout, versgemalen peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 eetlepels olijfolie, 100ml sherry-azijn, 400ml medium dry sherry, 2 eetlepels creme fraiche,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pesto Dragon

INGREDIENTEN

60 gr dragon -, 5 tenen knoflook -, 4 el pompoenpitten -, 6 el provelone kaas -, gemalen peper -, olijfolie,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

Mossellen met dragon

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen. 2 eetlepels gehakte dragon, 3 eieredooiers, 1 citroen, 1 theelepel gehakte basilicum, 1 goed gevlde eetlepel mosterd, 1 glas olie, peper en zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kippensoep met dragon

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt, 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes, 1 el boter, 1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, 200 g kipreepjes, 5 dl halfvolle melk, 2 el maizena, 1 el fijngesneden dragon

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  •  
  •  10-20 min.

Zomerkip met dragon

Bevat: 655kcal / 2735kJ / eiwit 68gr / vet 28gr / koolhydraten 8gr.

INGREDIENTEN

1500 gr kippenbouten, gewassen en gehalveerd, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, blaadjes van 4 takjes fijngehakt, 4 eetl. olijfolie, 100 ml sherryazijn, 400 ml medium dry sherry, 2 eetl. crème fraîche, zout en versgemalen peper

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zomerkip met dragon

INGREDIENTEN

1500g kippenbouten, zout, peper, 8 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 10 takjes dragon, 4 eetlepels olijfolie, 100ml sherry-azijn, 400ml medium dry sherry, 2 eetlepels creme fraiche.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Capesante met dragon

Een heerlijk voorgerecht uit de oven van St-Jakobsvruchten

INGREDIENTEN

-16 St Jakobsvruchten, -3 knoflooktenen (fijn gesnipperd), -2 el olijfolie, -4 el geklaarde boter, -4 stengels dragon (geritst en fijngehakt), -4 stengels platte peterselie (blaadjes gehakt), -1 koffiekopje polentabloem

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

konijn met dragon

Feest recept

INGREDIENTEN

4 konijnebillen-p-z-2 eetlp olie-25gr boter-1 ui-1 wortel-1 selderstengel-2 eetlp bloem-1 kop kippebouillon-geutje witte vermouth-3 eetlp dragon-1 dl room-1 eetlp mosterd

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Cichoreisoep met dragon

Cichorei: noemen wij suikerbrood(Z-Limburg) Is vrij bitter van smaak. Dit recept kan ook met sla gemaakt worden.

INGREDIENTEN

, 2 grote uien - 1 schoongemaakte krop cichorei (=suikerbrood) of sla - 2 dl water - 2 dl melk - 0,5 dl witte wijn - 1 kruidenbouillonblokje - 2 dl room - 2 theel. dragon - olijfolie - 2 eetl. gesnipperde peterselie - peper en zout

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lamskoteletjes met dragon

INGREDIENTEN

Lamskoteletjes : 12, teentjes knoflook : 2, olijfolie : 3 soeplepel, witte wijn : 5 dl, melk : 1 dl, maiszetmeel : 1 koffielepel, sjalotten : 2, gehakte dragon : 5 soeplepel, eierdooier : 1, boter : 25 gram, halve citroen, zout en peper., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mini-uienquiche met dragon

Vegetarisch voor of lunchgerecht

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 3 uien in ringen., 4 plakjes bladerdeeg, 1 tl. kerrie, 2 eieren, 3 eetlepels creme -fraiche, 75 gram jonge kaas geraspt., 1/2 theelepel gedroogde dragon.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2017
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste dragon recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top