1. Home
  2. Recepten
  3. Doulma

Doulma recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Doulma

Gevulde courgettes uit Tunesie

INGREDIENTEN

500 gr. magere lamsgehakt, * 1 eetl. tomatenpuree, * 4 grote courgettes, * 1 theel. citroensap, * 500 gr. lamslappen,in dobbelsteentjes gesneden, * 1 eetl. plantaardige olie, * 1 kleine ui, zeer fijn gehakt, * zout, * 1 ei, * vers gemalen zwarte peper. * 500 gr. zwarte-ogen bonen,1 nacht geweekt,

Voorbereiding

Was de courgettes, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit met een theelepel. Menghet gehakt met de ui en het losgeklopte ei en vul de courgettes hiermee. Bestrooi de kleingesneden lamslappen met wat zout en peper naar smaak en bak ze in de hete olie. Voeg de tomatenpuree, de geweekte bonen en 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook.

Bereidingswijze

Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat de bonen circa 1 uur zachtjes koken. Schik de gevulde courgettes op de bonen, dek de pan weer af en laat het gerecht nog 45 minuten zachtjes koken. Bedruppel de courgettes met citroensap en dien direct op. (Voor 6 personen)

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Doulma (Tunesie)

Gevulde courgettes voor 6 personen

INGREDIENTEN

4 grote courgettes, 500 g magere lamsgehakt, 1 kleine ui, zeer fijn gehakt, 1 ei, 500 g lamslappen, in dobbelsteentjes gesneden, zout, peper, 1 eetlepel plataardige olie, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 g zwarte-ogen bonen, 1 nacht geweekt, 1 theelepel citroensap,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste doulma recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top