Dosa
Indiase rijstpannekoek
200 gram langkorrel rijst (bijv. basamati rijst) / 2 a 3 eetl. tarwemeel / water
Week de rijst 6 tot 8 uur alvorens de dosa's te gaan bakken
Giet de geweekte rijst af en doe deze in de blender - voeg water toe tot de rijst ong. 1 cm onder staat - maak nu de rijst zo fijn mogelijk met de blender - doe het over in een schaal en voeg er lepel voor lepel het tarwemeel bij. Steeds even roeren en stoppen met toevoegen van meel als het beslag de dikte heeft van pannenkoekbeslag - Verhit olie of ghi in een koekenpan en giet wat van het beslag in de pan - laat het dun uitlopen over de bodem van de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden lichtbruin - de dosa's zijn nu klaar om te eten
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
masala dosa
Pannekoekjes uit india
125gr rijstebloem(toko), 125gr tarwebloem, 1thl gemalen fenegriekzaad(toko), 1/2 thl chillipoeder, 2eetl yoghurt, 2eieren, 1eetl gesmolten boter, 1kleine rode ui, 1teen knoflook, 2eetl olie, 1thl komijn, 250gr gekookte aardapp, 1/2 thl geelwortel(kurkuma), 1/2 thl chillipoeder, paar takjes koriander
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2006Indiaas30-60 min.
RIJSTBALLETJES UIT INDIA
SODA DOSA lekker bij lamsvlees, varkensvlees of kip
300 g gekookte en afgekoelde rijst - 2 e bloem - klein houder zure room - 3 teentjes knoflook, fijn - 1/2 t gemberpoeder - 1/2 t kerrie - zout - olie om in te bakken
- Indiaas Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-08-2005Indiaas Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paniyaram
Vegetarisch gerecht.
De Dosa, Ga uit van 1 groot of klein glas, 1 keer rijst, 1/2 dahl,(gele spliterwten) 1/2 urid dahl (witte hele erwtjes) 1/4 mung boontjes,1 eetlepel fenegriekzaad., Dit moet eerst geweekt worden, liefst een nacht., Twee: 1 ui,1 eetlepel komijnzaad, 1 winterpeen, 1 groene verse peper, 1 theelepel zout.
- Indiaas Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-12-2010Indiaas Bijgerecht10-20 min.