1. Home
  2. Recepten
  3. Dorade

Dorade recepten (92) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dorade,

Ook wel zeekarper of zeebrasem genoemd, is een matige vette vis. In Nederland zijn twee soorten dorades te koop: dorade grise, ook wel zeekarper of zeebrasem genoemd, is een matige vette vis.De vis komt voor in de Middellandse Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan. De doorgaans kleine exemplaren die in Nederland op de markt verschijnen komen van de Franse kust. Rode zeebrasem (dorade rose) is een magere tot vette vis. De rode zeebrasem kan maximaal 7 centimeter lang worden en komt in dezelfde gebieden voor als de grijze. De dorade rose die in Nederland wordt verkocht, komt voornamelijk uit Ghana.

INGREDIENTEN

700 gram doradefilets, 10 gram verse basilicumblaadjes, 12 el citroen of olijfolie,, Voor de saus:, 2 dl visbouillon, 2 dl room, 4 pomodori tomaten, 5 gram verse basilicumblaadjes, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoomde dorade

De meest eenvoudige bereiding van dorade, maar erg smakelijk

INGREDIENTEN

Koop een verse hele Dorade op de markt!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dorade lemongrass

Hele vis met frisse lemongrass

INGREDIENTEN

1 Dorade (schoongemaakt met kop), Han's Daily Wok Lemongrass, 1 Limoen, Cederhouten plankje (vooraf ½ uur wellen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dorade lemongrass

Heerlijke vis voor op de barbecue.

INGREDIENTEN

1 Dorade (schoongemaakt met kop), Han's Daily Wok Lemongrass, 1 Limoen, Cederhouten plankje (vooraf ½ uur wellen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade uit de oven

Dit is zo`n lekker Marokkaans visrecept. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt erg veel vis gegeten. Er bestaan dan ook talloze heerlijke recepten voor gebakken vis, vistajine en zoals dit keer: vis uit de oven.

INGREDIENTEN

1 mooie grote schoongemaakte dorade van 500 gram/1 kilo;, 1 kilo geschilde, vastkokende aardappelen in plakjes gesneden;, 500 gram geschrapte wortel, in stukjes gesneden;, 1 gesneden ui;, 1 grote vleestomaat, in plakjes;, 1/2 citroen in plakjes;, handjevol groene olijven;,, Chermoula-marinade, gemaakt van:, 75 ml. olijfolie, 3 tenen knoflook, 4 takjes verse koriander, 2 dessertlepels paprikapoeder, 2 dessertlepels komijnpoeder, 1 dessertlepel zwarte peper, zout naar smaak en het sap van 1/2 citroen., Vermeng de ingredienten voor de chermoula met elkaar in een foodprocessor.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dorade en papillotte

INGREDIENTEN

1 flinke bos basilicum, 2 tenen knoflook, 8 el olijfolie, zout, peper, 1 grote dorade a 800 g, of 2 kleintjes, schoongemaakt, met kop en staart, sap en rasp van 1 citroen, 2 takjes marjolein, blaadjes gestroopt, 3 blaadjes laurier, 4 trostomaten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige dorade

INGREDIENTEN

4 kleine dorades, schoongemaakt, 5 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, fijngesnipperd, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

dorade met zuurkool

Zuurkool in een nieuw jasje

INGREDIENTEN

1 kilo zuurkool naturel., 8 doradefilet met vel.(bij de visboer laten schoon maken), peper zout, kruidnagel(4), laurierblaadjes(4).

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dorade met gemberolie

Een heerlijk licht visgerecht, bomvol smaak. Ideaal voor een etentje op een warme zomeravond.  

INGREDIENTEN

4 verse dorades (kijk in de viswinkel goed uit naar vissen met heldere ogen.), 2 in dunne ringetjes gesneden lente-uitjes, een paar takjes korianderblad (als dit voor jou naar zeepsop smaakt, kies dan platte peterselie), zout, verse gemberwortel, zonnebloemolie, Japanse sojasaus (Kikoman)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2014
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dorade met tomaten-basilicumsaus

Een recept van Jan Schijf, chef-kok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein

INGREDIENTEN

700 gram doradefilet, 10 gram verse basilicumblaadjes, olijfolie, , >> Voor de saus, 2 dl visbouillon, 2 dl room, 4 pomodori tomaten, 5 gram verse basilicumblaadjes, peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Peentartaar en dorade

Recept gemaakt tijdens workshop bij de Kookfabriek

INGREDIENTEN

2 bosjes bospeen, geschild, Handje rucola, 2 sjalotjes, gesnipperd, 5 takjes peterselie, 2 eidooiers, 10 ansjovisfilets, fijngesneden, 2 el kappertjes, fijngehakt, 1 augurk, fijngesneden, 2 el mosterd, 2 tl worcestersaus, Daikon cress, 5 doradefilets á 120 gram per stuk, Zonnebloemolie, Zout en peper, 50 gr bloem

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dorade met tuinkruiden

INGREDIENTEN

600 gram doradefilets * 30 gram boter* 1 gegarneerd boeket * 30 gram bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise dorade

-

INGREDIENTEN

2 hele Dorades, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 1 cm gember, 1 limoensap, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus, 1 tl vissaus, Flinke hand koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2018
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade of zeebaars van de grill

Hele vis, heerlijk op de bbq, maar kan ook in de oven grillen.

INGREDIENTEN

Per persoon: een kleine dorade of zeebaars. 2 teentjes knoflook, basilicum, oregano, zout en olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Portugees
  •  0-10 min.

Dorade op bedje van ratatouille

Dorade is al zo`n lekker en betaalbaar visje en dan deze op een heerlijk bedje van ratatouille, kerngezond barstensvol smaak alsof je jezelf aan de Middellandse zee of in Portugal waant.

INGREDIENTEN

4 dorade filets of 4 kleine, hele dorade`s schoongemaakt, 2 courgette, 1 aubergine, 6 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse oregano, versgemalen peper en zout, olijfolie, 100 g belegen kaas, geraspt, 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis
  •  20-30 min.

Koude risotto met sashimi van dorade

Een feestelijk voorgerecht dat niet alleen mooi oogt, maar ook lekker smaakt 

INGREDIENTEN

100 gr risottorijst, 1 bussel lente-ui, het groen, 1 handje korianderblaadjes, fijngehakt, 1 dorade, 2 el misopasta, 1 citroen, wasabi, sojasaus, kaviaar (optioneel), olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2017
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dorade op bedje van ratatouille

INGREDIENTEN

4 dorade filets, 2 courgette, 1 aubergine, 6 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse oregano, versgemalen peper en zout, olijfolie, 100 g belegen kaas, geraspt, 1 theelepel paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Op de huid gebakken Dorade met paprika

Op de huid gebakken Dorade met parika Dit is een gerecht van Chef kok Roland Maas van Restaurant Rosso in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant Rosso

INGREDIENTEN

- 2 stuks Dorade, - 2 gele en 2 rode Paprika, - 1/2 Sjalotje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade Uit De Oven

DORADE UIT DE OVEN

INGREDIENTEN

1 grote goudbrasem, 1 citroen, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 gehakte ui, 3 el paneermeel, 1 glas witte wijn, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dorade in een zoutjasje

INGREDIENTEN

* 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem, * 3 kg grof zout, * 2 eetlepels olie, * voor de saus:, * sap van 1 citroen, * 6 eetlepels olijfolie, * 2 teentjes knoflook, geperst,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provence Dorade en papilotte.

De makkelijkste manier om vis te bereiden is gewoon in zijn geheel.Door hem in te pakken behoudt de vis ook het meeste smaak en geur en blijft hij lekker mals.Een geurige,simpele basilicumsaus erbij en klaar bent u!!!

INGREDIENTEN

1flinke bos basilicum2tenen knoflook8el olijfoliezout en peper1grote dorade of zeebaars a 800g,of 2kleintjes,schoongemaakt,met kop en staartsap en rasp van 1citroen2t marjolein,blaadjes gestroopt3bl laurier4trostomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade in zoutkorst

Een feestelijk recept, niet zo eenvoudig, maar het eindresultaat is subliem

INGREDIENTEN

- 1 kg grof zeezout, - 200 gr bloem, - 2 eiwitten, - 2 dl water, - dorade van ongeveer 800 gr, - koffielepel venkelzaadjes, - eigeel, - melk, - snuifje fijn zout, - citroen, - 2 dl extra zuivere olijfolie, - raketsalade, - versnipperde groene selder, - enkele zwarte olijven, - enkele schaafsels oude Pecorino kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade met aubergine en geroosterde paprika-aioli

Mediterraan getint gerecht (een groot voorgerecht of klein hoofdgerecht); de doradefilets worden op de huid gebakken

INGREDIENTEN

- 2 hele dorades (gefileerd door de visboer met het vel er nog aan), - 8 dikke aubergineplakken (rond), - 2 grote rode paprika's, - 2 el olie om de vis te bakken, - 2 teentjes knoflook, - 1 eierdooier, - 2 tot 3 theelepels citroensap, - 125 ml olie voor de aioli, - 3 eetlepels gehakte bladpeterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dorade gevuld met garnalen

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise..... Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker)....

INGREDIENTEN

1 of 2 mooie dorades (ongeveer 500 á 700 gram);, 200 gram gepelde kleine roze of Noordzeegarnalen;, 1 grote ui;, 1 middelgrote aardappel;, 1 grote groene paprika;, 1 grote rode paprika;, 2 grote rijpe tomaten;, 1 teen knoflook;, 1 volle eetlepel gehakte platte peterselie;, 1 volle eetlepel gehakte verse koriander;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel chilipeper;, flinke mespunt zwarte peper;, olijfolie;, citroen;, zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde dorade van de BBQ

INGREDIENTEN

4 hele dorades1 tl piripirikruiden1 el olijfolie2 tomaten, in plakjes1 courgette, in plakjes1 rode ui, in halve ringen4 laurierblaadjes4 visklemmen of aluminium grillschalen   

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Dorade ovenschotel met groente, kruiden, aardappel

Lekker visje in een ovenschotel gegoten voor 2 personen. Dit is geen recept van mij, maar uit een goed kookboek. Een Dorade is in feite een Mediterraan visje oftewel een Zeebrasem. Lekker visje en niet duur. Ze worden tegenwoordig ook gekweekt. Lekker Mediterraan visschoteltje vol smaken van rond de Middellandse zee.

INGREDIENTEN

700 g dorade (zeebrasem), 3 aardappels, 4 sjalotjes, 2 el olijfolie extra vergine, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1 tl tijm, 3 trostomaten, 2 courgettes, 1 venkel, 4 el witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Vis
  •  30-60 min.

DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`

JI LI JIA XIANG YU "Dit gerecht wordt er `geluksvis uit mijn geboortestad` genoemd. Het bestaat uit een in zijn geheel geserveerde zeebars, overgoten met een royale hoeveelheis saus met `visaroma`, die word gemaakt van de beroemde Sichuanese combinatie van ingelegde chilipeper, knoflook en gember."

INGREDIENTEN

750 ml bouillon, 1 dorade (350 gr) ontschubd en schoongemaakt, met de kop en staart er nog aan, , voor saus, 2 eetl. bakolie, 2 eetl. Sichuanese chilipeper-tuinbonenpasta (of Sischuanese pasta van ingelegde chilipepers als je deze kunt vinden), 1 eetl. fijngehakte knoflook, 1 eetl. fijngehakte gember, 200 ml bouillon, 1 eetl. fijne kristalsuiker, 2 theel. aardappelzetmeel, aangelegd met 1+1/2 eetl. koud water, 1 eetl. chinkiangazijn (zwarte azijn), 3 eetl. in dunne ringengesneden groen van een lente-ui

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dorade met stevig gevulde venkelvinaigrette

Dit recept kwam ik tegen op papermagazine.nl en dit is mijn manier om het te bewaren om eens uit te proberen

INGREDIENTEN

1 dorade van 1 kilo of meer, 3 el roomboter, 1 venkelknol, flinterdun geschaafd op de mandoline, 1 ui, flinterdun geschaafd op de mandoline, 2 tl honing, scheutje olijfolie om in te bakken, 1 teen knoflook, fijngehakt, 3 el kappertjes, 10 cherrytomaten, gehalveerd, 10 kalamataolijven, in plakjes, 5 el appelciderazijn, 8 el goede extra vergine olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden dorade met kokossaus

Het Indonesische "Ikan Bumbu Satan", krijgt zijn scherpe smaak door de chili's, die echter door de kokosmelk weer worden afgezwakt !

INGREDIENTEN

-4 dorade filets-, -zout en witte peper uit de molen, -olie om te braden en bloem om de vis door te halen, DE SAUS:, -2 el gezouten gele sojabonen uit glas, -4 rode chilipepers, -2 el olie, -120 g gesnipperde ui, -2 knoflooktenen uit de knijper, -1,5 th lepel versgeraspte gember, -1 th lepel palmsuiker, -1/4 liter kokosmelk uit blik, GARNERING:, -verse rode chilipepers en thai-basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade

Tafelverhaal Deze heerlijke, in Griekenland gevangen, dorade zit bomvol gezonde Omega 3 vetzuren. Die kunnen we goed gebruiken nu het kouder wordt. De dorade, ook wel bekend als zeebrasem, heeft een krachtige smaak van zichzelf. De dorade wordt vaak in een zoutkorst gebakken, waardoor de vis de gelegenheid om te stoven in zijn eigen vocht, wat hem nog meer smaak geeft. Wij bakken de dorade op de huid, een iets snellere methode om toch veel smaak naar boven te halen. De dorade wordt geserveerd met pastinaakpuree en een Italiaanse venkelsalade met sinaasappelvinaigrette.

INGREDIENTEN

Pastinaak, onbespoten sinaasappel, rode ui, venkelknol, verse peterselie, doradefilet, zure room, zout, zwarte peper, olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gebakken dorade met tomaten basilicumsau

In Nederland zijn twee soorten dorades te koop: Dorade grise, ook wel zeekarper of zeebrasem genoemd, is een matige vette vis (per 100 gram : 4,6 gram vet) De vis komt voor in de Middellandse Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan. De doorgaans kleine exemplaren die in Nederland op de markt verschijnen komen van de Franse kust. Rode zeebrasem (dorade rose) is een magere tot vette vis (per 100 gram 1 tot 2 gram vet) De rode zeebrasem kan maximaal 70 centimeter lang worden en komt in dezelfde gebieden voor als de grijze. De dorade rose die in Nederland wordt verkocht, komt voornamelijk uit Ghana.

INGREDIENTEN

700 gr. doradefilet - 10 gr. verse basilicumblaadjes - peper en zout naar smaak. Voor de saus:, 2 dl. visbouillon -, 2 dl. room -, 12 eetl. olijfolie of sitroen - 4 pomodori tomaten - of vleestomaten -, 5 gr. verse basilicumblaadjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegrilde dorade met Turkse aardappelsalade

Gegrilde ҫupura (dorade) met Turkse aardappelsalade

INGREDIENTEN

4 dorades (schoongemaakt en gefileerd door de visboer), 4 teentjes knoflook, 2 citroenen, koriander korrels, 4 verse dille takjes, zout en zwarte peper, olijfolie, ± 12 middelgrote aardappels, 1 rode ui in halve ringen gesneden, 50gr gesneden bladpeterselie, sumak, chilivlokken(pul biber), citroensap, olijfolie, 10 zwarte olijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

Dorade met tomaten en basilicumsaus

Dorade is zeebrasem.

INGREDIENTEN

700 gram doradefilet, 10 gram verse basilicumblaadjes, 12 el citroen- of olijfolie, Voor de saus, 2 dl visbouillon, 2 dl room, 4 pomodori tomaten, 5 gram verse basilicumblaadjes, peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Dorade in tchermilasaus

De saus is een kruidenmengsel (ook wel Chermoula genoemd) met olie en azijn. Het wordt vaak gebruikt in sauzen en marinades, en een heerlijk mengsel bij deze vis Totaal kcal p.p. 355

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine dorades (zeebrasem), of zeebaars, schoongemaakt, *bloem., Voor de tschermilasaus: 3 el witte wijnazijn, * 8 el olijfolie, *4 el fijngesneden peterselie, *4 el fijngesneden koriander, * 4 teentjes knoflook, fijngesneden, *1 tl gemalen komijn, *1 el milde paprikapoeder, *1/4-1/2 tl cayennepeper, *zout, *eventueel nog wat takjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dorade in zoutkorst

Eenvoudig en zo klaar, voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 dorades van 400 - 500 gr, schoongemaakt, 2 kg grof, grijs zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEGRILDE DORADE MET MOSTERDSAUS

lekker eenvoudig; Voor 4 personenWe kennen deze smakelijke vis als 'roodbaars', 'zeebaars',of 'sebaste rouge'.

INGREDIENTEN

4 doradefilets (roodbaars) van 200 g, 1 eetlepel mosterd, boter, 25 g bloem, 2 dl melk, 1 dessertlepel wijnazijn, 1 theelepel kappertjes, 1 citroen, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dorade Ibiza Style

Via NRC, de thuiskok uit: - Simple Food van Sergio Herman - Uitgeverij: Minestrone, prijs: €29,50 Een gerecht voor het ultieme vakantiegevoel, aldus de sterrenchef.  

INGREDIENTEN

2 mooie dorades, schoongemaakt en ontschubt, zwarte peper van de molen, fleur de sel, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 uien, 1 venkel (hou topjes apart), 6 groene asperges, 2 rode puntpaprika's, 160 g gekookte aardappelschijfjes, 4 teentjes knoflook, met de schil opengesneden, 1 dl witte wijn, biologische olijfolie, mespunt paprikapoeder, 2 el gehakte bladpeterselie, 1 citroen, 2 eetlepels versnipperde bieslook, , Voor de vinaigrette:, 2,5 dl biologische olijfolie, brunoise van 1 gepelde tomaat, 1 el gehakte groene olijven, 1 el gehakte kappertjes, 1 eetlepel gehakte bladpeterselie, 1 eetlepel versnipperde basilicum, 1 eetlepel versnipperde koriander, ½ dl rode wijnazijn, zwarte peper van de molen, fleur de sel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2016
  • Spaans
  •  20-30 min.

Dorade farci 'a la Provencale'

Frankrijk: voor 4 pers. (gevulde dorade "op Provencaalse wijze")

INGREDIENTEN

200 g courgette; 200 g aubergine; 200 g gele paparika; 1 halve bussel lente-uitjes; sap van 1/2 citroen; vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes gesneden; 3 tabletten Kruiden Bouquet Provencale (knorr); 1/2 dl tomatensap; ongeveer 800 g dorade; 250 g camarguerijst; 10 cl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde dorade met mosterdsaus

? Lekker eenvoudig en lekker van smaak.

INGREDIENTEN

? 4 doradefilets (roodbaars) van 200 gr, ? mosterd, ? boter, ? 25 gr bloem, ? 2 dl melk, ? ? el wijnazijn, ? 1 tl kappertjes, ? 1 citroen, ? verse peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dorade met korst van zeezout

INGREDIENTEN

- 2 verse dorades (evt. laten schoonmaken door visboer), - 6 jeneverbessen, - 2 laurierblaadjes, - 1 citroen, - snufje peper, - 2 kilo zeezout, - 3 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top