Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Doperwtenmousse

Doperwtenmousse recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Doperwtenmousse met munt

Doperwtjes, maar dan trendy met gegrilde gamba's.Ook lekker als amuse!

INGREDIENTEN

, 750 gram verse grote zoete doperwten, met doperwtjes uit blik gaat het ook prima!, 125 gram boter, wat muntblaadjes, , , eetlepel creme fraiche of room, kalfsfond of wat groetenbouillon, 8 gamba?s, , Gebruik je dit gerecht als amuse (=8 personen),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse

Zeer geschikt als Amuse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

(Amuse) Gerookte makreel met doperwtenmousse

Een lekkere binnenkomer

INGREDIENTEN

50 gram ( koelverse ) doperwten, 1 eetlepel creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gerookte makreel met doperwtenmousse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

(Amuse)

Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.

INGREDIENTEN

50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Risotto met gamba`s en groene asperges

Zalige & feestelijke risotto die wij ook graag op een doordeweekse dag eten. Voor mensen die niet van gamba`s houden is stukjes biefstuk een lekker alternatief. Houd je niet van paddestoelen? Het recept is ook lekker zonder shii-takes.

INGREDIENTEN

-(Risotto) rijst voor 2 (andere rijst kan ook), - 2 tuinkruiden bouillonblokjes, - 1-2 stengels bleekselderij, - 1 grote ui, - 10-15 gepelde rauwe gamba`s evt. in stukken, - handje peterselie, - 1 citroen, - 1 teen knoflook, - diepvries doperwten, - olijfolie, - boter, - een scheut witte wijn, - 10 groene asperges, - 1 bakje shii take`s, - mascarpone, - evt chili, - 1 bosuitje, - geraspte grana padano (of een andere lekker kaas), - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top