1. Home
  2. Recepten
  3. Doorregen%20rundvlees

Doorregen%20rundvlees recepten (160)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen 2 grote uien 4 cm verse gember 2 steranijsjes 1 kaneelstokje 3 el chinese rijstwijn of droge sherry 3 el donkere sojasaus 2 el pindakaas 2 el hoisinsaus 50 gr bruine basterdsuiker 600 ml warme runderboillon Klont roomboter Vleugje gemalen szechuan peper Snufje zeezout Half bosje bosuitjes

Bereidingswijze

Snijd rundvlees in niet te kleine brokken (eerst op kamertemperatuur laten komen). Neem dan een stoofpan (met deksel) en laat een klont boter heet worden. Schroei blokken vlees snel dicht, doe er dan gesnipperde uien en geraspte gember bij en roerbak even mee. Voeg dan hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn (of sherry) en pindakaas toe. Giet er dan warme runderbouillon (vers of tablet) op tot vlees net onderstaat. Roer en voeg dan kaneelstokje, steranijs en de bruine suiker toe. Zet vuur laag, deksel op de pan en 3 uur lekker laten pruttelen. Vlees valt bijna uit elkaar en ruikt lekker. Saus is bijna ingekookt. Proef of de smaak juist is en anders nog een heel klein beetje (chinese) peper en zout toevoegen. Garneer af, voor de kleur, met gesnipperde bosuitjes, steranijsjes en kaneelstokje verwijderen en heet opdienen. Eet smakelijk.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging Rendang (slowcooker)

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

sudderlapjes

Lekker mals rundvlees

INGREDIENTEN

Ca. 500 gr (doorregen) runderlappen of sucadelappen, scheut olijfolie, ca 50 gram boter, 3 kleine (rode) uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels mosterd, scheutje (balsamico)azijn, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel thijm, 3 laurierblaadjes, 1 flesje bokbier of ander donker bier, dikke plak ontbijtkoek, zout, peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen, 4 grote uien (in halve ringen), 4 sjalotjes (in stukken), 50 gr boter, Scheut rode wijn, 1 el bruine basterdsuiker, 1 flinke el tomatenpuree, 2 ½ el witte wijn azijn, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 5 zwarte peper korrels (gekneusd), 2 ½ el ketjap manis, 1 t kaneel, 1 ½ el bloem of maizena, 350 400 ml runderbouillon, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

INGREDIENTEN

500 gr doorregen rundvlees in blokjes, 3 el arachide- of wokolie, 3 uien of sjalotjes (fijn), 3 el ketjap of chinese sojasaus, 3 teentjes knoflook (fijn), 1 el oestersaus, 1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember, 1 ½ t kurkuma, 1 t djinten, 4 sichuan peperkorrels, 2 el basterdsuiker, ½ t piment, 250 ml kippenbouillon, 1 el bloem of maizena, 2 el sambal oelek, 2 el sherry

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

INGREDIENTEN

600 gr verse doorregen sucadelappen, 250 gr champignons of kastanje champignons, 125 gr gerookte spek blokjes, 4 flinke uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, fijn, 1 blikje tomatenpuree, Vers gemalen zwarte of four seasons peper, Zeezout, Olijfolie voor bakken, 400 ml hete runderbouillon, 150 ml stevige droge rode wijn, Paar druppels cognac, 1 t pimentpoeder, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 5 jeneverbessen gekneusd, 2 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder, Snufje cayennepeper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse hachee om je vingers bij af te likken

Een heerlijk stoofje met Griekse smaken. De smaak is lekker zoetig, maar niet teveel en pittig. Al die smaken trekken in het vlees en de saus is werkelijk heerlijk en wat geconcentreerd door inkoken. Dit is geen Stifado, maar lijkt er wel op. Mensen die goed zijn in smaken onderscheiden proeven en begrijpen waarom. Er zit veel in, maar is echt super makkelijk om zelf thuis te maken. Ik heb er hele mooie fotos van, maar omdat ik ze niet kan uploaden door dat gezeur met SW zet ik ze er later wel bij als het ooit weer normaal gaat functioneren.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 1 liter hete runderbouillon, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 el bloem, Braadboter, 3 el olijfolie, 1 bol knoflook, 3 uien, 6 sjalotjes, 1 blik tomatenblokjes met siroop, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, Handje kruidnagels, 5 jeneverbessen, 1 t piment, 1 t kaneel, t foelie, 1 t komijn (djinten), 2 t paprikapoeder pikant, 1 t chilipoeder, 1 t majoraan, glas rode wijn, Scheut balsamico

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfst: Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen sukadelappen, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 grote uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, 2 winterwortels, 1 bouillonblokje rund, 1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH), 1 t provencaalse kruiden, 1 t piment, 2 kruidnagels, 1 e paprikapoeder, 5 e Olijfolie, 3 e Roomboter, 40 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 150 gr kastanje champignons, 100 gr shiitake, 50 gr cantharellen, 100 gr oesterzwammen, 500 ml gekookt water, 500 ml goede rode wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), Verse peterselie (fijn gesnipperd)

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !

INGREDIENTEN

800 gr mooie doorregen runderlappen, 4 uien (in halve ringen), 1 groene paprika (blokjes), 1 rode paprika (blokjes), 3 teentjes knoflook (geperst), 200 gr champignons (heel), 1 stengel bleekselderij (halve blokjes), ½ rood pepertje (fijn, zonder zaad), Zeezout, 1 t Zwarte peper, 1 t piment, 2 t Rozemarijn, 2 t Oregano, 1 t Tijm, 1 t dragon, 2 t Basilicum, 2 el platte peterselie (gesnipperd), 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 el ketjap, 150 ml runderbouillon (warm), ¾ el witte wijn azijn, 2 el boter, 3 el olijfolie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste doorregen%20rundvlees recepten

Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

INGREDIENTEN

750 gram (doorregen) riblappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gram braadboter, 1 eetl. bloem, 2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 glazen rode wijn, 1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt), 2 theel. suiker, sap en geraspte schil van 1/2 citroen, zout en versgemalen peper, 2 vleestomaten, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, 2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sappige Weense goulash van Johann Lafer

Johann Lafer is geboren Oostenrijker, maar woont nu in Rheinland Pfalz in Duitsland. Bekendste TV kok op de ZDF, heeft een restaurant en een Michelin ster. Presenteert samen met Horst Lichter een hilarisch kookprogramma op de zaterdag, Lafer, Lichter, Lecker op de ZDF. Dit is zijn botermalse goulash en wilde ik gewoon proberen. Weinig voorbereiding, botermals en super lekker nu de dagen weer korter worden en het buiten herfstig is. (eigen foto's).

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen rundvlees, riblappen, 800 gr uien, 50 gr roomboter, 3 teentjes knoflook, 500 ml warme runderbouillon, 3 e paprika poeder, edelsuss, Jonnie Boer, 1 t komijn poeder, 3 e tomatenpuree, 3 e rode wijn azijn, 2 laurierblaadjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is.

INGREDIENTEN

800 gr dikke doorregen runder riblap, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 laurierblaadjes, 2 el speculaas kruiden (Verstegen), 4 piment korrels, geplet, 2 jeneverbessen, geplet, 2 el bloem, 2 el witte wijnazijn, 2 tl bruine basterdsuiker, Scheutje worchestersaus, 600 ml warme runderbouillon van tablet, Vloeibare braadboter met olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pot au feu Rundervlees stoofpot met prei en wortel

Pot-au-feu is gewoon frans voor een complete stoofpot met vanalles er op en er aan.

INGREDIENTEN

750 g runderstoofvlees, in blokjes, 150 g doorregen rookspek, in blokjes, 1 winterwortel, 2 uien, 50 g braadboter, zout en versgemalen peper, 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm, 1 glas rode wijn, 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), 1 flinke steel prei, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Een oude klassieker: Draadjesvlees (runderstoofvlees) in een lichte roomsaus met paprika. Het wordt je stap voor stap uitgelegd. Dit recept is zeer geschikt om vooraf klaar te maken, en je hebt meteen een ketel voor 6 tot 8 personen, zeker als je er een salade bij serveert. De bereiding is niet moeilijk en kan eigenlijk niet mis gaan. De smaak daarentegen is breed en heel erg lekker. En wat wellicht nog belangrijker is: Het is heel leuk deze stoofketel te bereiden, want hij is makkelijk zonder veel kritische kookmomenten en geeft een heerlijke baklucht; echt heel leuk om te doen. Daarnaast bevat dit recept weer enkele kookweetjes, dus het lezen is de moeite waard.

INGREDIENTEN

8 groene paprikas, 1 kilo draadjesvlees (runder stooflap, sukadelap, riblap, ...), 8 uien, knoflook, je hebt 8 dikke teentjes nodig, 2 grote rode chili pepers, 1 citroen, een flinke bos verse peterselie, 400 ml room (liefst koksroom), 2 glazen zoete witte wijn (of droge wijn en een klein handje suiker), gemalen witte peper, gemalen zeezout,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vleeskerrie

RUNDVLEES Zoals je bij de Chinees op`t hoek van`t straat kunnen kopen: Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

600g doorregen rundvlees of varkensvlees in 3X3 cm stukken, 50g margarine, 3 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook fijn, 1+1/2 t zout, 70g tomatenpuree, 1 e kerrie, 3 kruidnagels, 2 kardamom pitten(toko), 2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder, 1/2 t pimentpoeder (all spice(pimentpoeder), 3/4 t anijszaad, 1 t geelwortel.(kurkuma)

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel van rundvlees, paddenstoelen en groenten,

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (wat doorregen is het lekkerste), 60 gr bloem, Zonnebloemolie of olijfolie (geen extra vierge dat is zonde), Klontjes roomboter, 500 ml runderbouillon (bouillonblokjes of zelfgemaakt), 2 uien - gesnipperd-, Stukje gerookt ontbijtspek van ± 150 gram (in blokjes), 1 flinke tl gedroogde tijm of 1 el vers, 1 bakje kastanje champignons (in vieren of door de helft), 2 stengels bleekselderij (in kleine reepjes gesneden), 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) -(15 gram), 750 ml aardappelen (in kleine stukjes), 1 laurierblad, Zout en peper naar smaak, 250 gram diepvriesdoperwten, 60 ml rode wijn.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Botermals Frans rundvlees stoofpotje

Stoofjes zijn altijd lekker, maar deze is wel heel erg lekker. Dit is geen boeuf bourguigon want daar zit veel meer in, maar de smaken komen dicht in de buurt. Dit stoofje is extra lekker vanwege de sjalotjes. Dat geeft tussen al dat vlees een kleine smaakexplosie. Ook belangrijk is goede stevige wijn te gebruiken. Gebruik nooit goedkope wijn in stoofjes die je er zelf niet bij drinkt. Wees niet bang voor alcohol want alle alcohol verdampt. Lekker nu het weer kouder is en dit is slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen, 200 gr gerookte spekblokjes, 250 gr kleine sjalotten, 3 teentjes knoflook, 2 wortels, 350 gr champignons, 1 fles stevige rode Franse wijn, 400 ml warme runderbouillon, 2 el cognac, 2 laurierblaadjes, 2 takjes verse tijm, Klein bakje platte peterselie, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker)

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk met kruimige aardappeltjes. Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 4 /12 uur op slow. Geen omkijken naar.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen riblappen (op kamertemperatuur) - 1 kilo uien - 50 gram boter - 50 gram bloem - 2 laurierblaadjes - 2 theelepels gedroogde tijm - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels mosterd - 2 bruine boterhammen zonder korst - 2 flesjes bokbier - zout, peper - 1/2 vleesbouillontablet

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Sukadelapjes met spekjes en champignons Herfst

Nog een mega lekker stoofje, maar hele sukadelapjes. Heerlijk Oud Hollands gekruid vlees met een Franse twist. De malse lapjes vallen uit elkaar op het bord en de spekjes en de champignons die geven de saus een heerlijke twist. Echt een geweldig lekker herfst of winter recept. Snel te maken op een middag en laat dan maar gaan tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

INGREDIENTEN

500 gr doorregen sukade, Vers gemalen peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnageltjes, 4 jeneverbessen, Klein beetje korianderpoeder, Halve tl kaneelpoeder, Snufje foelie, 150 ml stevige droge rode wijn (Cabernet Sauvignon, Bordeaux of Bourgogne), 500 ml warme rundvlees bouillon van tablet, Klein blikje tomatenpuree, Klein beetje bruine suiker, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 200 gr champignons of kastanjechampignons, Klontje roomboter, Olijfolie

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamstajine met vruchten

Basisrecept voor beginnende tajinekokers, een echte tajine is leuk maar niet noodzakelijk. Makkelijk vooraf te maken, het wordt lekkerder door even een nachtje te rusten!

INGREDIENTEN

1-1,5 kilo lamsvlees (van de schouder bijvoorbeeld) met bot, 1 grote ui, twee theelepels koenjit/kurkuma, twee mespuntjes gemberpoeder, kaneelstokje, peper, zout, olijfolie. Tien gedroogde pruimen en tien gedroogde abrikozen, handje amandelen, eetlepel sesamzaad, kaneelpoeder, twee eetlepels honing.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Krengsengan Yogya

Heerlijk gerecht in combinatie met rijst, atjar en kroepoek

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen magere runderlappen, 1 1/2 theel zout, 1 1/2 theel witte of bruine basterdsuiker, 3 eetl. citroenvocht, 3 daoen salam ( soort laurier ), 6 eetl. zonnebloemolie, 3 grote uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 3 theel. sambal oelek, 6 tomaten, in stukken gesneden, 6 eetl. ketjap manis, 2 eetl fijngehakte bladselderij

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs Zuurvlees

Een lekker sudderrecept!

INGREDIENTEN

2 doorregen runderlappen (500-600 gram) - 5-8 dikke uien (al naar gelang je eigen voorkeur) - ontbijtkoek - appelstroop (limburgse wel te verstaan) - boter - bloem - azijn - kruidnagels - jeneverbessen - laurierblaadjes - zout en peper - nootmuskaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofd rundvlees met zuidvruchten.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, 200 gram tutti frutti, 40 gram boter, zout en peper, 2 theelepels ketoembar, 75 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 deciliter warme koffie, 3 kruidnagels, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Goulash Uit De Snelkookpan

Een beproefd recept dat door de jaren heen regelmatig gemaakt wordt en door iedereen zeer gewaardeerd wordt.

INGREDIENTEN

4 eetl. olijfolie/ 500 gr. doorregen rundvlees/1 paplepel paprikapoeder/ 2 grote uien/ 2 groene paprika's/ 500 gr. tomaten/ 1/4 liter heet water/ 1,5 eetl. bloem/ 1 theel. majoraan (gedroogd)/ 3 teentjes knoflook/ 100 gr. boter/ zout en peper naar smaak.

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine van rundvlees, pruimen en aubergines

INGREDIENTEN

2 uien;, 1 aubergine;, zout;, 400 g tomaten of 1/2 l blik stukjes tomaat;, 750 g doorregen riblappen;, versgemalen peper;, 5 eetl. olijf- of zonnebloemolie;, 12 gedroogde pruimen zonder pit;, 2 theel. kaneelpoeder;, 1 eetl. vloeibare honing;, 1 eetl. sesamzaadjes.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Botermalse Chinese sucade lapjes, Mmm...

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk

INGREDIENTEN

800 gr sucade lappen, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 grote uien, 3 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el hoisinsaus, 3 steranijsjes, 2 laurierbladeren, flink sezuanpeper, zeezout, 1 kaneelstokje, 1 tl five spices poeder, 3 cm geraspte gember, 2 tl bruine suiker, arachideolie om te bakken, 650 ml warme runderbouillon van tablet

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

Heerlijk stoofvlees

INGREDIENTEN

, 4 sjalotjes, 750 g (doorregen) riblappen, 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, zout, 2 tenen knoflook, 2 theel. chilipoeder, 1 salamblad (of laurierblad), 1/2 theel. laospoeder, 1/2 theel. gemberpoeder, 1/2 l vleesbouillon, 4 eetl. ketjap manis, 125 ml kokosmelk

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 liter runderbouillon (warm!), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 ½ t piment, 1 steranijs, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagels, 2 laurier blaadjes, 1 el witte wijn azijn, 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry), 1 el bloem, 2 el donkere sojasaus, 1 el lichte sojasaus, 2 ½ el oestersaus, Boter, Olijfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging Smoor

Pedis Indonesisch rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gram niet te mager rundvlees, b.v. doorregen runderlappen;, 4 middelgrote rode uien;, 1 eetlepel sambal badjak;, 1 eetlepel keukentamarinde;, 1 theelepel nootmuskaat;, zout naar smaak;, 1 stukje foelie;, scheutje Citroensap of de sap van een limoentje;, 1 kopje ketjap Kaki Tiga;, sojaolie;, water.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oosterse rundvlees

Gesmoord rundvlees met tomaten.....een keertje heel anders: Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500g runderschenkel of doorregen runderlappen(stoofvlees), 2 lente-uien fijn(of ui) - 3cm verse gemberwortel in plakken, 1 steranijs, 1 blik tomaten van 450g, 5 e suiker, olie om te frituren, 1+1/2 e maizena, aangemengd met 3 e water, , VERDER:, Szetjwan olie (gemaakt door 1 t Szetjwan-peperkorrels in twee eetlepel hete olie te bakken voor een minuut en dan te zeven), 3 e sojasaus, 1 e droge sherry, 300ml kippenbouillon, 1/2 t zout

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees uit de snelkookpan

Ik had dit recept ook "Ouderwets lekker draadjesvlees" kunnen noemen. Ik gebruik een snelkookpan omdat ik het resultaat eigenlijk altijd lekkerder vind dan gewoon gestoofd. Voor het goed stoven van rundvlees heb je eigenlijk een petroleumstel nodig. Mijn gasfornuis kan met geen mogelijkheid zo laag worden afgesteld dat het vlees echt suddert. Af en toe een bubbel, en vooral niet koken!!! A stew boiled is a stew spoiled! Resultaat hard en taai vlees. Gelukkig is er die snelkookpan. De temperatuur binnen loopt op tot zo'n 120 graden, dan ben je het kookpunt dus eigenlijk alweer voorbij en zit je al op stoom. Door de hoge druk binnenin wordt het vocht in het vlees gehouden en blijft dus botermals, zelfs als je wat minder excellent vlees gebruikt. Bovendien bereik je een tijdsbesparing van zo'n vier uur. Nog een tip voor botermals vlees: Haal het vlees bijtijds uit de koeling. Vlees houdt er niet van om zo hup vanuit de kou in de hete boter te glijden. Het schrikt en krimpt in elkaar en zeg nou zelf, dat zou jij toch ook doen.

INGREDIENTEN

1 kg doorregen riblappen (dikke rib), 2 pakjes gerookte spekblokjes, 2 uien, 3 tenen knoflook, Klein blikje tomatenpuree, Liter runderbouillon, 1 el mosterd, 1 el tijm (liefst vers van een takje gerist), 1/2 el milde paprikapoeder, Flinke snuf zout, Zwarte peper uit de molen, 2 blaadjes laurier, 1 el bloem, Glas rode wijn, 1 el maizena

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indisch Stoofvlees

Daging Smoor op mijn manier.Dit Indisch- getintte stoofvlees leent zich vooral goed om in grote porties gemaakt te worden. Lekker om wat van in te vriezen voor dagen met weinig kooktijd.

INGREDIENTEN

1500 gr doorregen rundvlees in stukken, 450 gram ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, 1 groot stuk gemberwortel, ca 8 cm, 1 tl corianderzaad, ? tl komijnm gemalen, 2 el tamarinde pasta, 1 liter warm water, 2 rode pepers, ketjap, 400 ml kokosmelk, 200 gram gemalen kokos, zout, citroensap, gembersiroop, , olie om in te bakken

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging setan (Duivelse runderlappen)

Pittig Indonesisch gekruid rundvlees.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel gemalen mosterdzaad, 1 theelepel suiker, 600 gram doorregen runderlappen, 3 eetlepels sojaolie, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels azijn, zout.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfstige hachee met Amsterdamse uien

Nog een leuke variatie op een Oer-Hollands stoofje deze hachee met Amsterdamse uien. Hij heeft alles, zoet, zuur en wat pit. Ik gebruik nooit ontbijtkoek, maar door het kruidenmengseltje krijg je die lekkere smaken vanzelf. Als hij opstaat ruikt het alsof je speculaasjes aan het bakken bent€ De Amsterdamse uien zorgen voor een kleine smaakexplosie, eet smakelijk.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen rib- of sucadelappen, 3 grote uien in ringen, 150 gr Amsterdamse uien (Kesbeke), 2 laurierblaadjes, 0.5 tl korianderpoeder, 1 tl piment, 2 tl paprikapoeder, Jonnie Boer, 0.25 tl nootmuskaat, Jonnie boer, 0.5 tl anijszaad, 0.5 tl kardemom, 5 gekneusde kruidnageltjes, Snufje gemberpoeder, 1 kleine blikje tomatenpuree, 500 ml warme rundvlees bouillon van tablet, 1 el bruine basterdsuiker, Scheutje rode wijnazijn, Klein scheutje worchestersaus, Halve tot 1 el bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Boter/olijfolie of vloeibare margarine.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Provencaalse runderstoofpot (Boeuf Provencale)

INGREDIENTEN

1 kg doorregen runderlappen (riblappen), 2 uien of 6 sjalotjes, 1 winterwortel, 250 g kastanjechampignons, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 50 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 125 g magere gerookte spekblokjes, 2 eetlepels bloem, 1/2 fles rode wijn, 1 pot vleesfond (ca. 4 dl), 2 eetlepels gehakte Provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries) of 2 theelepel gedroogd, 100 g groene olijven met piment of zonder pit.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rendang uit de slowcooker

Dit recept bevalt ons prima en sinds ik een slowcooker heb nog meer, geen omkijken meer naar. het originele recept heb ik wat aangepast naar eigen smaak. Ook bak ik het vlees,uien en de kruiden niet meer altijd aan maar gooi alles zo in de slowcooker. Ik zet de slowcooker op high en leg onderop de kruiden. ondertussen sniper ik het ui en snijd het vlees. alles erin doorhusselen , deksel erop en 1 uur op high en 7 uur op low

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (sukadelappen, doorregen lappen of magere of allebei), Wokolie / Rijstolie, 1 volle theelepel sambal badjak2 kleine pepertjes (zonder zaadjes of met voor extra pit), 1 grote ui grof gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 2 tl Koenjit (kurkuma), 2 tl Laos (gemalen gelangawortel), 2 tl Djahé (gemberpoeder), 2 tl Ketoembar (gemalen koreanderzaad), 2 tl Sereh (gemalen citroengras), 2 tl Zwarte of witte peper, 3 tl (met kop erop) bruine of rietsuiker, 2 bouillonblokjes (rundvlees), 2 el droge kokos, blikje kokosmelk of blok santen+scheutje water, voor ieder persoon 1 ei, , sperziebonen of kouseband, chilisaus, geraspte kokos

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gestoofd rundvlees van de Filipijnen

INGREDIENTEN

750 gr. licht doorregen runderstoofvlees, in blokjes gesneden, 4 grote uien, grof gesnipperd, 4 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden., 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden., 2 el. limoen of citroensap, 4 el. zoete ketjap manis, zout, peper, 2 bosuitjes gesnipperd, enkele takjes verse koriander.

  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bami Rames Speciaal 1

Lock&Lock - testen van vershoudbakjes. Zien ook mijn recepten Bami Rames Speciaal2   BEWAAR ALLE  VOORBEREIDE GERECHTEN IN LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES TOT VOOR OPWARMEN ERVAN.

INGREDIENTEN

DAG 1 , , Vleeskerrie, , 600 g doorregen rundvlees in 2xcm stukken, 50 g margarine, 3 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook fijn, 1+1/2 t zout, 70 g tomatenpuree, 1 e kerrie, 3 kruidnagels, 2 kardemom pitten(toko), 2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder, 1/2 t all spice (pimentpoeder), 3/4 t anijszaad, 1 t geelwortel, , 1.Verhit margarine in braadpan tot net bruin., 2. Voeg nu uien en knoflook toe en laat even aanbakken., 3.Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan het vlees toe., 4.Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd zijn., 5.Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren., 6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekenpan terwijl alle bak resten los gemaak worden., 7. Giet de kookwater bij vleesmengsel zodat het precies onder staan. 8.Stoof vlees voor 2+1/2 uur., , Gestoofd runder borstlappen met wortel uit Azië, , 750 g borstlappen, in groter stukken gesneden, 2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm, 2 e olie, 3 cm gember, fijn, 1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd, 2-3 e sambal oelek, , 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 steranijs, 6 Sichuanpeperkorrels, 2 e donkere Chinese sojasaus, 2 e Maggi (uit flesje), 1 e suiker, 3-4 kopjes kippenbouillon, zout, , , 1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen., 2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee., 3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel., 4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat., 5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee

Pittig gerecht met ui en rundvlees voor op een koude winterdag.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees b.v sucadelappen of doorregen runderlappen, 3 grote uien of 5 kleinere uien, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 zakje vleesjus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste doorregen%20rundvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top