1. Home
  2. Recepten
  3. Doner Kebab

Doner kebab recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Döner kebab (kip)

De meeste van jullie kunnen een broodje Döner wel na het uitgaan. Ik heb talloze recepten geprobeert en dit vond ik zelf een lekkere variant. Ik hoor graag wat jij er van vind.

INGREDIENTEN

500/600 gram kipfilet, 1 gepureerde middelmatige ui, 1 tn knoflook, 1 tl tijm, 1/2 tl zout, 1 tl zoete paprikapoeder (pulbiber), 1 tl zwarte peper, 1 el tomatenpuree, 1 tl perperpasta biber salaci, 5 el melk of yoghurt, 5 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige Turkse saus (voor o.a. shoarma en döner kebab)

Bij een van de shoarmazaken in de regio serveerde men een overheerlijke pittige rode saus bij de shoarma. Even goed gekeken en geproefd en daarna wat experimenteren en presto.... Dit is de basis voor de pittige saus. Uiteraard kan er naar hartelust mee gevarieerd worden door andere kruiden toe te voegen.

INGREDIENTEN

2 tomaten; 250 ml tomatenketchup; 2 eetlepels sambal (bij voorkeur manis of brandal, maar andere soorten kunnen natuurlijk ook); 1 grote ui; 2 tl komijnpoeder; evt. 1 tl shoarmakruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2017
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broodje kapsalon

We kennen allemaal de kapsalon die je bij de shoarma zaak haal ik dacht maak er wat anders van

INGREDIENTEN

1 portie doner kebab, 1 zak friet, sambal, 4 plakken kaas, sla, 1 ui, 4 broodjes, knoflooksaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2019
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sauerbraten "suddervlees"

Sauerbraten, ook wel zoer vleis Is de jeugd nog bekend met typische streekgerechten in midden-Limburg en het Rijnland? Dat vroegen medewerkers van het Limburgs Museum in Venlo zich af en samen met het Amt fur rheinische Landeskunde in Bonn werd een enquête gehouden onder scholieren tussen 14 en 18 jaar in de omgeving Sittard-Geleen en die van Aken. De Limburgse jongeren weten nog relatief veel regionale zaken te noemen als vlaai, zuurvlees, asperges (veel geteeld in de streek) en konijn in `t zuur. Bij de Rijnlandse jongeren daarentegen worden streekgerechten als Mohrendurcheinander, Patsch mit Kaaf en Himmel und Aad maar mondjesmaat genoemd. Typisch Rijnlands, aldus het merendeel van de geënquêteerden in Duitsland, zijn friet, doner kebab en pizza. Tot dranken van de eigen regio rekenen de Limburgers bier (Gulpen, Brand, Alfa) en de Rijnlanders cola. Een merkwaardig resultaat, vinden de onderzoekers. Een zeer Rijnlands gerecht, en daar in de gutbürgerliche Küche nog steeds in ere gehouden, is de Sauerbraten, in Limburg bekend als zoer vleis. Eigenlijk, schrijft het groot Duits kookboek uit de serie Culinaria, is het vreemd dat alleen het zuur benadrukt wordt, want het gaat juist om een geraffineerde combinatie van zoet en zuur. Een goede Sauerbraten staat of valt bij het zuur aan het begin van de bereiding. Minimaal twee tot drie, liefst vier of vijf dagen moet het vlees in wijn en azijn marineren. Hierdoor lossen de collageenvezels op, waardoor het vlees malser wordt. Maar hoe malser het vlees, hoe beter de marinade wordt opgenomen . Bron --> http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article950051.ece/Sauerbraten,_ook_wel_zoer_vleis

INGREDIENTEN

* 300 ml rode wijn, * 150 ml rode-wijnazijn, * 2 laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, * 1 ui, in stukken, * 1 winterpeen (250 g), geschrapt en in stukken, * 750 g sukadelapjes, * 20 g boter, * 50 g kruidkoek, verkruimeld, * 2 eetlepels appelstroop, * 1 appel, geschild en in stukjes, * azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top