Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Doner Kebab

Doner kebab recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Döner kebab (kip)

De meeste van jullie kunnen een broodje Döner wel na het uitgaan. Ik heb talloze recepten geprobeert en dit vond ik zelf een lekkere variant. Ik hoor graag wat jij er van vind.

INGREDIENTEN

500/600 gram kipfilet, 1 gepureerde middelmatige ui, 1 tn knoflook, 1 tl tijm, 1/2 tl zout, 1 tl zoete paprikapoeder (pulbiber), 1 tl zwarte peper, 1 el tomatenpuree, 1 tl perperpasta biber salaci, 5 el melk of yoghurt, 5 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige Turkse saus (voor o.a. shoarma en döner kebab)

Bij een van de shoarmazaken in de regio serveerde men een overheerlijke pittige rode saus bij de shoarma. Even goed gekeken en geproefd en daarna wat experimenteren en presto.... Dit is de basis voor de pittige saus. Uiteraard kan er naar hartelust mee gevarieerd worden door andere kruiden toe te voegen.

INGREDIENTEN

2 tomaten; 250 ml tomatenketchup; 2 eetlepels sambal (bij voorkeur manis of brandal, maar andere soorten kunnen natuurlijk ook); 1 grote ui; 2 tl komijnpoeder; evt. 1 tl shoarmakruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2017
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Variant: Frites "Kapsalon"

Wij vinden de combinatie van ingrediënten van een kapsalon erg lekker. Helaas vinden wij dat het patat, door de bereiding, veel te slap wordt als je het besteld bij een Shoarma / Döner kebab -zaak.  Wij wilden zelfs eens kijken of wij het ook kunnen maken, aangezien het vrij simpele ingrediënten zijn. Helaas zijn wij zelf niet in een bezit van een spies-grill en laat kant en klare döner kebab te wensen over. We hebben hiervoor zelf een aanpassing gedaan en verschillende vleessoorten geprobeerd. Uiteindelijk zijn we het eens geworden en is er een vast recept voor gekomen. Hier is ons recept van onze variant van de kapsalon. Eet smakelijk, en laat alsjeblieft weten wat je ervan vindt, of gaat vinden!  

INGREDIENTEN

- verse frites. ( Zelf maken, of zakje verse friet uit koelvak van bijv. LIDL. ), - ijsbergsla, - 2 tomaten, - 1 ui, - 400gr varkenslapjes, - paar plakken jong belegen kaas, - 2 teentjes knoflook, - 4 el.mayonaise, - 1 el. olijfolie, - 4 el. water, - peper & zout, - verse peterselie, - bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top