Dolma`s (gevulde druivenbladeren)
Griekse mezze …
Griekse mezze …
Wijnbladeren gevuld met gekruide rijst. Een leuke tapas en kun je in ieder Grieks (of Turks) restaurant krijgen. Je kunt ze ook kopen in blikken bij de supermarkten, maar die vinden wij niet zo lekker. Veel te klef en te vet en sommige merken smaken zelfs flauw. Maak ze daarom eens zelf ! Het is echt niet moeilijk en heel veel lekkerder als je ze vers maakt en lauwwarm eet. Bovendien heel leuk om …
Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. ^O^ …
Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamar …
Heel feestelijk: een bordje vol met hapjes. …
Een heerlijke frisse salade die lekker vult; ook erg geschikt om in een af te sluiten bakje mee te nemen op een dagje wandelen. …
gevulde wijnblaadjes …
griekse borrelhapje …
Borrelhapje …
Wijnbladeren, gevuld met rijst. …
Was ons afscheidsetentje met Peggy. Januari 1995 …
Lekker bij een picknick …
komkommer/yoghurt dip …