1. Home
  2. Recepten
  3. Dip

Dip recepten (1.100)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spicy Koreaanse kippenvleugels met knoflook-soja dip

Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden.

INGREDIENTEN

Kip met marinade: 1 kilo kippenvleugels 2 el sojasaus 2 teentjes knoflook (geperst) 1 el sesamzaad 1 el vers geraspte gember 1 t sesamolie 2 t suiker ½ t zwarte peper 2 t cayennepeper De knoflook-soja dipsaus: 4 el fijngehakte lente uitjes 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 4 el sojasaus 2 el rijstazijn 1 t sesamolie 1 t suiker ½ t chilipoeder

Bereidingswijze

Ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan de kippenvleugels toe en zet afgedekt in de koelkast. Laat een nacht marineren. Neem een ovenrooster en leg de gemarineerde kippenvleugels erop (wel bakplaat er onder tegen lekken). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Als je er met een vork inprikt en het sap komt eruit dan zijn ze gaar. Zet de hetelucht oven nu op de grillstand en geef ze 2 minuten een tik. Zo worden ze lekker krokant en mooi bruin. Wel af en toe omdraaien. Ondertussen maak je de dipsaus. Meng alle ingrediënten door elkaar in een glazen schaaltje. Serveer bij de vleugeltjes of serveer apart uit in kleine bakjes per persoon. Strooi sesamzaad over je vleugeltjes. Dit is wel zo lekker dat als je begint het gevaar levensgroot is dat je alleen zo een kilo wegkluift.

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Koreaans
  •  30-60 min.

DIP SAUZEN

DIP SAUZEN voor o.a.- rauwe groentes zoals : reepjes bleekselderij - reepjes of plakjes komkommer - radijsjes - reepjes rode, groene of gele paprika - reepjes of plakjes courgette - kleine bloemkoolroosjes - kleine roosjes broccoli - reepjes rettich - reepjes venkelknol -reepjes wortel - halve kerstomaatjes aan een cocktailprikker - kleine maiskolfjes. U kunt ook vleeswaren als dikke plak laten snijden en in kleine puntjes of reepjes verdelen. Grote garnalen aan een cocktailprikker - in de lengte in vieren gesneden reepjes surimisticks. Reepjes kaas - allerlei soorten chips. Reepjes geroosterd brood of stokbrood.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , TACO DIP:, , , 1 bekertje zure room - 4 eetl. salsa, scherp of medium naar keus - 1 theel. tacokruiden -, 1 lente-ui, in kleine stukjes - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , KERRIE DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca.1 eetl. kerriepoeder - 1 lente-ui, fijngesneden - paar druppels Tabasco - peper en zout. Alle ingredienten mengen., , , OLIJVEN DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - 2 eetlepels olijventapenade - 1 tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 knoflookteen uit de knijper - beetje citroensap - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , ZALMDIP:, , , Ca. 15 cl. cocktailsaus - 1 blikje zalm, goed uitgezocht op vel, harde stukjes of graten en, fijngeprakt - beetje citroensap - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen. Roer er eventueel nog een theelepel mierikswortelpuree door., , , BOURSIN DIP:, , , 150 gr. Boursin - genoeg melk om beetje bij beetje tot een smeuige dipsaus te roeren - 1 lente-ui, fijngesneden - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , PESTO DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca. 3 eetl. pesto naar keus - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , AIOLI DIP:, , , Ca. 15 cl. aioli - 2 eetl. mayonaise - 4 heel klein gesneden zongedroogde tomaten uit olie (eventueel met de staafmixer) - peper en zout. Alles goed mengen., , ,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Guacamole

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb.

INGREDIENTEN

*een rijpe avocado*een ontvelde tomaat,zonder zaadjes*1 teen knoflook*citroensap*zout*evt.een fijngesneden rood pepertje

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gezonde dip

Groenten om te dippen: Paprika, Komkommer, Wortelen, Radijs, Bleekselderij enz.

INGREDIENTEN

75 gr Philadelphia Naturel Light, 5 e.l. yoghurt, 1 e.l. verse tijm, 1 e.l. grof gehakte basilicum, 1/2 bakje tuinkers, Zout en peper,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Crab dip (krab dip)

INGREDIENTEN

, , , , 350 gr krabvlees, 1 pakje gedroogde uiensoep, 5 dl zure room, volkoren eenhapscrackers,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

AVOCADO DIP

AVOCADO DIP EEN GEZONDE DIP   

INGREDIENTEN

AVOCADO DIP, ,  , Ingredienten:, , 1 avocado , 1/2 kopje bevroren of verse erwten , 2 paranoten , handvol verse muntblaadjes , sap van een limoen , 1 eetlepel appelazijn , 1-2 eetlepels water . ,  

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Pizzarolletjes met dip

Deze pizzarolletjes zijn ideaal voor een (kinder)feestje.

INGREDIENTEN

1 pakje met vers pizzadeeg, 1 pakje tomatensaus, ingrediënten om de pizza te belegen zoals ui, geraspte kaas, plakjes ham, salami, paprika enz., , Voor de dip:, 200 ml tomatensaus, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel Italiaanse kruiden,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Salsa Dip

Heerlijke verse slasadip. Te serveren met nacho`s of dipchips!

INGREDIENTEN

- 4 trostomaten, - 1 rode (spaanse) Ui, - 1 a 2 kleine sjalotten, - Halve rode peper (meer als je pittigere salsa wilt), - 6 a 10 blaadjes verse basilicum, - Peper, - Zout, - Naar smaak kan tomatenketchup toegevoegd worden.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2012
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Guacemole dip

Avocado dip met kaas

INGREDIENTEN

Avocado in blokjes 1 lenteuitje 1 dl zure room 1/2 groene peper (gesnipperd en zonder zaadjes) 50 g cheddar-kaas, geraspt 2 el limoen of citroensap, ,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

advocado dip

INGREDIENTEN

1 of 2 advocado fijn prakken 1 teentje knoflook geperst en een paar flinke yogomayo scheppen en wat peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  •  
  •  0-10 min.

Avocado Dip

 Lekkere party dip.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, gehalveerd en pit verwijderd, 1 e limoensap, 1/2 e olijfolie, 3 cherry tomaten, in blokjes gesneden, 1/2 rode ui, fijngehakt, 1/4 rode peper, fijn, kleine teentje knoflook, fijn, 2 e peterselie, fijngehakt, 1/4 t komijn, zout, iets witte peper

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
Nieuwste dip recepten
  • Eigen recept

yoghurt dip

Lekkere dip van yoghurt met mint!

INGREDIENTEN

200 gram naturel yoghurt, zeezout, peper, 1 citroen, 3/4 teen knoflook, 4 stokjes (verse) mint, groenten (op eigen keuze) bijv. worteltjes, paksoi, paprika enz.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2014
  •  
  •  10-20 min.

mexicaanse dip

Een heerlijke dip voor borrelavonden en verjaardagen

INGREDIENTEN

250 gram roomkaas[ bv philadelphia ], 200 gram creme fraiche, 1 zakje taco seasoning kruiden, taco saus, mild of hot naar keuze, ijsbergsla, 3 bosuitjes, 2 a 3 tomaten, 400 gram cheddarkaas, een blok, 1 zak tortillachips

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Zalm Dip

JE BLIJFT DIPPEN

INGREDIENTEN

200 g roomkaas100 g gerookte zalm(zalmsnippers)5 el roomzout en peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Mexicaanse dip

Lekkere dip voor kaaskoekjes,crackers,kaas of selderijstengels

INGREDIENTEN

-1 dl zure room (of kwark), -2 eetlepels mangochutney, -1 th lepel kerriepoeder, -1 eetlepel oude geraspte kaas

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Tomaten-Groenten Dip

Grof gemalen als salsa of glad gemalen als dip.

INGREDIENTEN

2 grote vleestomaten, 8-10 cherry tomaten, 1/2 rode paprika, 1/2 stengel bleekselderij, 1/4 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 vers rood pepertje (naar smaak), sap van 1 limoen, verse koriander

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Tahina dip

Sesam dip voor bij Falafel/ shoarma en andere Arabisch /Israelische gerechten

INGREDIENTEN

1/2 kopje tahina (is sesampasta en te koop in mediterrane tokos), 2 eetlepels citroensap, 3 fijn gehakte knoflooktenen, zout, naar smaak, ½ kopje water (of meer afhankelijk van de gewenste dikte)., Naar smaak Cyennepeper

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Roquemole dip

Lekker dip voor de lunch!

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado`s, 3 el citroensap, 50 gr roquefort, 1 zak / 500 gram geschrapte worteltjes, geschilde stengels bleekselderij,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  •  
  •  0-10 min.

Marokkaanse Dip

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, bosje peterselie of koriander, 1 blik kikkererwten ( inhoud 400 gr), sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, zout, 1-2 el chilisaus ( kant en klaar), En verder, 200 gr wortels, 200 gr broccoli, 200 gr kerstomaten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 Turks brood of tortillachips,

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broodje dip

Een heerlijk broodje met kruidendip, goed voor elk moment van de dag!

INGREDIENTEN

Witte pistoletjes, 1 pot Zaanse mayonaise, 2 teentjes knoflook, 20 ml gembersiroop, 10 ml Worcestersaus, 90 gr geraspte oude kaas, Provençaalse kruiden, Peper en zout, ,

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Tex-Mex Dip

Deze dip kan je zo pittig maken als je wilt.

INGREDIENTEN

500 gram zure room, 1 kopje salsa (mild of hot, naar smaak) 4 pita breads

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Broodje Dip

Super lekkere dip voor bij brood. Kan als borrelhapje of als voorafje

INGREDIENTEN

Zaanse mayonaise, Handje geraspte oude kaas, Provençaalse kruiden, Gembersiroop, Worchestersaus, Knoflookpoeder

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.

KORIANDER-TAHINI DIP

INGREDIENTEN

1 kop tahini1/4 kop rijstazijn1/2 kop groente of kippenbouillon3 theelepels tamarinde1/2 theelepel gembernat1/4 kop koriander, grof gehakt

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

paprika-feta dip

Lekker op turks brood

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, stuk feta, zout, peper, rode peper.

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.

Engelse dip

INGREDIENTEN

2 kopjes geraspte Cheddar, 250 g verse kaas, 1 teentje knoflook, ca.2 dl bier, 1 lepel maanzaad, 2 lepels zoetzure relish

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Engels
  •  0-10 min.

rauwkost dip

INGREDIENTEN

1 klein uitje, paprika poeder, kerrie poeder, 2 theelepels ketjap manis, frites saus (of nog minder vet), scheutje water, knoflook, peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tomaten dip

Tomaten dip

INGREDIENTEN

2 rijpe vlees tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 etl olijfolie, zout en peper

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dorito Dip

Een leuk en lekker idee om je dorito in te dippen..

INGREDIENTEN

* 2x 200 gr roomkaas * 4-5 el mayonaise * Italiaanse spaghettisaus uit een pot * 1 gele paprika * 1 bosje bosuitjes * 2 vleestomaten * geraspte belegen kaas * citroensap * dorito's

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Pittige dip

INGREDIENTEN

Rode chilipeper, ansjovisjes, mayonaise

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

tonijn dip

Lekkere frisse dip / smeersel voor op stokbrood of zelfs als vulling

INGREDIENTEN

Blik Tonijn (in zonnebloem olie), 1 pot Creme Fraiche, lente ui (voor kleur), 3 kleine teentjes knofloof (of naar smaak), koriander naar smaak (verse), Peper (vers gemalen), olijfolie (1 a 2 el), citroensap (1 a 2 el), , Evt. 4 a 6 (punt)paprika's indien smeersel gebruikt wordt als vulling., , ,

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Duivelse Dip

Duivelse dip

INGREDIENTEN

225 gram Cottage Cheese(Huttenkase of Kwark)., 1.5 dl. Mayonaise(e.v.t.zelf gemaakt), 100 gram gemengde Noten en Rozijnen, kleingehakt., 1 groene Paprika, zonder zaadlijst en zaadjes, klein gesneden., 1 rode Paprika, met de zelfde behandeling als hierboven., 1 theel. Tabasco, mespuntje Cayennepeper., Zout en zwarte Peper uit de molen.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

Zalm dip

Heerlijke dip met zalm

INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 1 geklopt ei, 1 blokje visbouillon, 250 gr zalmsnippers

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Yoghurt-citroen dip

Frisse yoghurtdip met kruiden uit de tuin.

INGREDIENTEN

Yoghurt, 1/2 Teentjes knoflook, Takje citroenmelisse, Eetlepel olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  •  
  •  0-10 min.

Friszure Dip

INGREDIENTEN

Kappertjes, knoflook, zure room, peterselie, mayonaise

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Nachoo dip

Lekkere dip! Recept is voor 250 ml.

INGREDIENTEN

40 gr tomatenpuree, 150 ml groentebouillon, 8 gr aardappelzetmeel, 3 gr gemberpoeder, 3 gr korianderpoeder, 5 gr sambal, 12 gr bruine suiker, 40 gr rode paprika reepjes, 1 teen knoflook, 1 bleekselderij, 1/2 rode ui, 5 takjes koriander en 20 gr extra vierge olijfolie.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  •  
  •  10-20 min.

Kastanjechampignon-Fontina dip

Van deze gebakken champignon-Fontina dip zal iedereen genieten. Met kastanjechampignons, witte wijn, verse tijm en Fontina heeft deze dip een verrukkelijke smaak.

INGREDIENTEN

* 1 eetlpl boter, * ½ eetlpl olijfolie, * 300 gr kastanjechampignons, * 3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 125 ml droge witte wijn, * Snufje zout, * ½ theelpl versgemalen zwarte peper, * 300 gr Fontinakaa, korst verwijderd en geraspt, * 1 of 2 baguettes naar behoefte,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Smokey dip

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

1 blikje gerookte oesters; 125 g verse roomkaas; scheut droge sherry (fino of manzanilla); worcestersaus; vers gemalen zwarte peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  •  
  •  0-10 min.

gorgo dip

Heerlijke dip met gorgonzola, lekker over een stukje turks- of stokbrood

INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 200 gr gorgonzola, 100-150 gr geschaafde parmezaanse kaas, ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Fruit Met Dip.

Ideal voor kleintjes tussen de maaltijden door. Gezond.

INGREDIENTEN

? kop yogurt met vruchten smaakje, Verschillende vruchten, (banaan, aardbeien, appel, peer, manderijn, wat in seizoen is),

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Chipotle dip

Een heerlijke pittige dip.

INGREDIENTEN

2 sjalotten of lente ui * 2 tot 3 kleine chipotle chillies en 1/4 theelepel van de saus * 1 1/4 dl mayonnaise * 2 1/2 dl uitgelekte yogurt * theelepel citroensap

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Gam­ba­spies­jes met dip

Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip

INGREDIENTEN

16 reuzengarnalen rauw ongepeld (zak 500 g, diepvries, ontdooid), 1 teen knoflook, 1 el arachideolie, 1 tl chilivlokken (molentje), 1 cm verse gember, 125 ml crème fraîche, 1 tl mierikswortel, 1 el citroensap, 1 el kraanwater, ½ knoflookcress (bakje, Feestfavoriet), 5 g bieslook (bakje 25 g)

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste dip recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top