Komkommersoep met dille en boursin ook lekker als koude komkommersoep
Deze heerlijke komkommersoep is bij ons altijd een succes bij een etentje. Heerlijk en snel gemaakt!OOk heerlijk als koude soep op een warme zomerdag.
Ingrediënten 4 personen
1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden (of andere kruidenroomkaas) - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tabascoBereidingswijze
Komkommer wassen en voor het grootste deel schillen. (Deel van de schil eraan laten zitten voor de kleur). Komkommer in grove stukken snijden. Sjalotje pellen en in stukken snijden.Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer erbij en heel even meebakken. Zoveel water toevoegen tot komkommer bijna onder staat. Bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. 10 minuten koken. Kruidenroomkaas toevoegen en soep pureren met staafmixer. Op smaak maken met wat tabasco en eventueel wat peper. Garneren met versgehakte dille.