1. Home
  2. Recepten
  3. Dille

Dille recepten (8.878)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, , 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, , 60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, , zout en peper, ,30 g bloem, , 5 dl visbouillon (van tablet), , 1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,, 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, , 2 el grof gesneden dille.

Bereidingswijze

Uitjes en champignons in koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen. Voor serveren dille erover strooien

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BBQ - Duivelslekkere Griekse Kipspiesen

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehakt

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echte Griekse Tzatziki

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.

INGREDIENTEN

500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.

  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gevulde eieren

Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

komkommersalade

Lekker fris, 80 kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Griekse Pita met gyros en tzatziki

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

Dille

INGREDIENTEN

Nn, ,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Nieuwste dille recepten

SOUVLAKI à l`écureuil

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met garnalen, dille en groenten.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

INGREDIENTEN

Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

turkse pizza lahmacun

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4-6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter,, , Voor de vulling:, 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of, fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kg rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder,

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Tapas van eieren

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet

INGREDIENTEN

8 grote eieren 2 hele pimiento?s (zoete rode paprika?s) uit blik of pot, 8 groene olijven, 5 el mayonaise, 8 druppels tabasco, Flinke mespunt cayennepeper, Zout en peper, Paprikapoeder, voor het bestruiven, Sprietjes verse dille ter garnering,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met gerookte zalm en dille

INGREDIENTEN

400 gr pasta naar keuze, 400 gr gerookte zalm, 3 el fijngehakte, verse dille, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 250 ml (kook)room, 100 ml witte wijn of citroensap, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, , Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

SPANAKOPITA (spinazietaart)

INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mosterd dille saus (koud)

Een vriendin gaf me het receptvan deze koude "dressing" . Smaakt heerlijk bij gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 eetlepel suiker, theelepel citroensap, 1 eetlepel milde mosterd, 1 theelepel Franse mosterd, 2 eetlepels wijnazijn, 6 tot 8 eetlepels olie (noten- of olijfolie)mespunt peper, 1 tot 2 eetlepels gehakte dille.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

Dit is echt een waanzinnig lekker visgerecht (zie foto). De kruiden geven de zalm ook een echt apart tintje. De zalm wordt overgoten met een heerlijke knoflook-kruidensaus. Het proberen waard!!

INGREDIENTEN

600 gram verse zalm )liefst een dik stuk) 3 teentjes knoflook 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel 2 el gesnipperde dragon 2 el gesnipperde dille 100 gram boter 2 bakjes creme fraiche 1 el citroensap zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gerookte zalmgebakjes met sourcream en dille

INGREDIENTEN

4 plakken diepvries bladerdeeg, 300 g. gerookte zalm in dunne reepjes, 300 g. sourcream, 2 eieren, 2 el gehakte verse dille, versgemalen peper, zout, , Voor de garnering:, , 4 citroenpartjes, wat slablaadjes, takjes dille

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelli met Zalm en Dille

Een zeer simpele maar heerlijke Italiaanse Pasta met een romige saus, gerookte zalm en verse dille! Deze doet het bij "eters" altijd goed!

INGREDIENTEN

200 gram tagliatelli (de verse bij de AH is erg lekker), boter, 100 gram gerookte zalm, verse dille, 1 pakje Room Culinair, 2 rode uien, peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmpakketjes met dille

Ook lekker op de camping

INGREDIENTEN

4 moten zalmfilet, olijfolie, citroensap, grof zeezout, versgemalen peper, dille en als je dat lekker vindt: knoflook.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Komkommersoep met dille en boursin ook lekker als koude komkommersoep

Deze heerlijke komkommersoep is bij ons altijd een succes bij een etentje. Heerlijk en snel gemaakt! OOk heerlijk als koude soep op een warme zomerdag.

INGREDIENTEN

1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden (of andere kruidenroomkaas) - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tabasco

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Zalm Met Dille

Feestelijk voorgerecht van zalm, dille en zure room

INGREDIENTEN

1 ons gerookte zalm, half bekertje zure room, kwart gesneden ui, 1 vastkokende aardappel, 1/2 bosje dille (eventueel uit diepvries), eventueel beetje ongeklopte slagroom, snufje peper en zout naar smaak

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-1998
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Makreelmousse met dille

Tip: Dit gerecht is ook te maken met John West Makreelfilets in Water (125g), uitgelekt.Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

1 blikje John West Makreelfilets in Groene Pepersaus (125g), 1 eetl crème fraiche, paar takjes dille, paar druppels citroensap

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2010
  • Vis
  •  0-10 min.

Tzatziki Met Dille

Verrukkelijke saus voor b.v. de barbeue

INGREDIENTEN

1 liter volle yoghurt, 1 komkommer, verse dille, knoflook, olijfolie, zout en peper

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Grieks
  •  0-10 min.

Knoflookbrood met Dille.

Knoflookbrood met dille, is erg lekker vooral uit de oven. Voor bij de lunch.

INGREDIENTEN

2 bosjes dille, 3 teentjes knoflook, 100 gr. zachte boter, 1 el citroensap, 1/2 tl zout, 4 kleine baquettes.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Dille aardappelen

Aardappelen anders

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, -1/4 l melk, -zout, -2 bosjes dille

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dille saus

Dille saus

INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels yogonaise, Peper en zout, 1 a 2 eetlepel Dille, 1 eetlepel rietsuiker, 1/2 citroen verse

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2013
  •  
  •  0-10 min.

Kaasbolletjes Met Dille

INGREDIENTEN

1 kuipje Cantadou roomkaas met mierikswortel, 4 takjes dille,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Zalmforel Met Dille

Zalmforelletjes in een zaaaaaalige saus.

INGREDIENTEN

2 zalmforellen, peper, 2 bosjes dille, 4 laurierblaadjes, 50 gram boter, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 dl visfond, 1 dl droge witte wijn, 3 tl kruidenzout (Herbamare, Dr Vogel)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dille azijn

Zelf kruiden azijn makem lekker voor dressing

INGREDIENTEN

4 theelepels dille zaadjes, 5dl witte wijn azijn, paar takjes dille

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Boteraardappeltjes Met Dille

Lekker met een stukje kalfsvlees

INGREDIENTEN

500 gram krieltjes, zout, 50 gram boter, 2 el. fijngehakte dille

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zalmmoot met dille

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 50 g boter, 100 ml droge witte wijn, 1/2 zakje verse dille (a 15 g).

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yoghurtsausje met Dille

'Saltsa Yaourti me Anitho'

INGREDIENTEN

500 g Griekse yoghurt - 2 eetlepels fijgehakte dille - sap van 1 citroen - zout - peper

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Krab-Roomkaasquenelles Met Dille

Een vrij gemakkelijk te maken voorgerecht, heerlijk romig van smaak

INGREDIENTEN

1 zakje verse dille, 1 blikje krab a 170 g, 2 el slagroom, 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g), peper, 1/2 komkommer, 2 el olie, 1/2 el citroensap, 1 tl vloeibare honing.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pompoengnocchi met dille

Gnocchi zelf maken, dat kan echt. Als je het mengsel in de pan ziet, vraag je je af hoe het ooit kan veranderen in kleine, zachte kussentjes, maar dan vergeet je je keukenprinsessenvingers... Deze gnocchi van pompoen hebben veel meer smaak dan gewone gnocchi. En wat de bacon betreft, maak je geen zorgen, die is arm aan calorieën! En waar vraagt het volk nog meer om? Niets dan een beetje Dille...

INGREDIENTEN

.500g pompoen (400 gekookt en geschild), .200g bloem + een beetje voor je handen, .6 plakken bacon, .4 el slankroom, .2 takjes dille, .mespunt chilipoeder, .zout en peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste dille recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top