1. Home
  2. Recepten
  3. Dessertwijn

Dessertwijn recepten (200)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

sinaasappel met dessertwijn

INGREDIENTEN

4 sinaasappels 2 eetlepels gele rozijnen 125 ml rode port 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel honing 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 2 eetlepels gepelde pistachenoten

Voorbereiding

Sinaasappels met scherp mesje dik schillen tot op vruchtvlees; sap opvangen. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en partjes mengen met sinaasappelsap en rozijnen. In steelpan Mavrodaphne, wijn, honing, kaneelstok en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Wijnsiroop iets laten afkoelen en over sinaasappels gieten. Specerijen verwijderen. Ca. 2 uur in koelkast laten intrekken

Bereidingswijze

Pistachenoten fijn hakken. Sinaasappels met siroop over vier coupes verdelen. Pistachenoten erover strooien.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

aardbeien in dessertwijn

Makkelijk en toch apart nagerecht voor bij grand dessert bijvoorbeeld

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien, 1/2 zak verse munt, 2 el poedersuiker, 1 dl dessertwijn (bv Muscat)

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeien in dessertwijn

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1/2 zakje verse munt, 2 el poedersuiker, 1 dl dessertwijn,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

Aardbeien in dessertwijn

Te gebruiken als onderdeel voor een Grand dessert.

INGREDIENTEN

500g aardbeien1/2 zakje verse munt2el poedersuiker1dl dessertwijn.

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Warme perziken met dessertwijn en bitterkoekjesijs

Warme perziken met dessertwijn en bitterkoekjesijsBron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

? 4 perziken, ? 2 zakjes vanillesuiker, ? 100 ml Vin Santo (Italiaanse dessertwijn slijter), ? 8 bolletjes bitterkoekjesijs, ? 1 bakje blauwe bessen (150 g), ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Fruit met mascarpone en dessertwijn

Vers fruit gaat perfect samen met romige mascarpone, de dessertwijn maakt het helemaal af. Dit recept heb ik uit de nieuwe herfst Smult gehaald. Ik heb hem naar mijn eigen hand gezet door er gegrilde pluots, likeur en kletskoppen aan toe te voegen. 

INGREDIENTEN

250 gr mascarpone, 4 el volle yoghurt, 100 ml dessertwijn of likeur naar keuze, 150 gr blauwe bessen, 150 gr frambozen, 3 pluots, doormidden gesneden, 1 hand verse muntblaadjes, in dunne reepjes, 8 koekjes, boterwafelkoekjes, kletskoppen of andere roomboterkoekjes, 2 limoenen,1 geraspt en 1 in partjes, 2 vijgen, in partjes

  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2016
  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.

Druiven in dessertwijn.

Ik heb thuis een enorme druivenstruik!Weet ik straks wat te doen..Een helft inmaken de andere helft is voor de familie merel...

INGREDIENTEN

-2 1/2 kilo stevige grote (muskaat)druiven., -1 1/2 liter dessertwijn van goede kwaliteit., (neem niet de duurste)., -1/2 kg suiker., -1 gedroogd citroenschilletje., -1 dl eau de vie de citron vert.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Appel-geleitaartje met romige saus van dessertwijn

Lekker zoet en toch fris toetje.

INGREDIENTEN

5 blaadjes gelatine; 2 appels (Elstar); 1 eetlepel citroensap; 3 1/2 dl appelsap; 1/2 theelepel (versgemalen) gemengde peper; 1 dl dessertwijn; 1 el suiker; 2 zakjes vannillesuiker; 1 bekertje creme fraiche (125 ml)

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs

INGREDIENTEN

6 el. citroensap, -2.5 dl. dessertwijn, zoete, witte, -11 eierdooiers, -2 handperen, -1 kaneelstokje, -1 kruidnagel, -2.5 dl. melk, -50 gr. poedersuiker, -2.5 dl. slagroom, -225 gr. suiker, -1 vanillestokje, -0.5 l. water, -2.5 dl. wijn, witte,

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verse abrikozen en frambozen gemarineerd in dessertwijn met sorbetijs

Ik zocht een nagerecht zonder room of andere melkproducten. Daar zijn er niet veel van. In mijn vriezer had ik al een tijdje frambozensorbetijs staan. Daar wilde ik eigenlijk iets mee doen. In mijn plakboeken met recepten stuitte ik toen op in zoete wijn gemarineerde abrikozen. Recept wel wat aangepast want het leek me wel lekker met verse frambozen en mijn sorbetijs. Het was een succes bij mijn etentje.

INGREDIENTEN

500 gram verse rijpe abrikozen (gewassen, ontpit en ik dunne schijfjes gesneden), plm. 150 gram verse frambozen, zoete dessertwijn (bijv. Monbazillac, Moscato d`Asti, Muscat de Beaumes de Venise of laat je adviseren), 1 vanillestokje (gespleten en in stukken gesneden), 2 zakjes vanillesuiker, , frambozensortbetijs of gewoon vanille-roomijs )ook lekker)

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2016
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Saltimbocca

INGREDIENTEN

8 lapjes kalfsvlees - dun, 8 plakken parmaham, Italiaanse kruidenmix, 4 eetlepels olijfolie, 250 ml marsala wijn (zoete rode dessertwijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste dessertwijn recepten

Frambozenpudding met witte chocolade

INGREDIENTEN

300 g frambozen (diepvries), 6 blaadjes gelatine (rood), 1 vanillestokje, 250 ml zoete witte wijn (dessertwijn), 400 ml slagroom, 100 g witte chocolade, 100 g suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Vijgen met kaas

Mmm, zo lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen -, 50 g kaas en, 100 ml dessertwijn .,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Grand Dessert voor 8 personen.

Roze syllabub. Aardbeien in dessertwijn. Chocolademoussetaart met sinaasappel. Semifreddo van yoghurt en limoen. Al deze recepten zijn op mijn site te vinden.

INGREDIENTEN

Aardbeien in dessertwijn., , 500 gram aardbeien, ? Zakje verse munt ( a 15 gram ), 2 eetlepels poedersuiker, 1 dl dessertwijn.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde kersensabayon

INGREDIENTEN

400 g kersen (ontpit), 4 eidooiers, 50 g suiker, 2 dl dessertwijn,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Fruit in wijn-vanillesiroop

Eenvoudig maar lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

2 peren,60 gram suiker,1vanillestokje,2?dl.zoete dessertwijn.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Granite van limoen

Amuse - tussengerecht

INGREDIENTEN

2 dl. witte dessertwijn - 1 dl. limoensap - 1 dl. water - 25 gr. limoenschilletjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

sabayon

Heerlijk over vruchten

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 4 el suiker, 1 1/5 dl zoete witte dessertwijn,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde kersensabayon

INGREDIENTEN

400 g kersen, 4 eidooiers, 50 g suiker, 2 dl dessertwijn {Beaume de Venise of Muscat},

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Lekker met pasen

INGREDIENTEN

, , 4 eidooiers, , 50 gr suiker, , 1,5 dl witte dessertwijn, , 4 opgerolde biscuits,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Honingsemifreddo

Een semifreddo is geen echt ijs, zoals de naam - semi-koud - al suggereert. Je hoeft er geen vla voor te maken en je hoeft het tijdens het bevriezen ook niet te kloppen, wat het leven weer een stuk makkelijker maakt. Wat je krijgt is een glad, zacht blok ijskoude, bijna bevroren room, met een werkelijk fluweelzachte textuur. Deze zachte, honingzoete versie past qua smaak perfect bij die textuur. Op de een of andere manier is het resultaat soms een blok egaal zeemkleurige room, terwijl er een andere keer weer een harskleurige streep honing op de bodem ligt - of op de bovenkant, als je de semifreddo gestort hebt. Maar dat heb je soms met koken. Hoe het ook zij, de smaak is in beide gevallen fantastisch. Schenk er voor het serveren nog wat extra amberkleurige honing over en bestrooi de semifreddo met geroosterde pijnboompitten. Dan heb je zo ongeveer het zaligste en makkelijkste dessert dat je je kunt voorstellen.Nigella Lawson.

INGREDIENTEN

, , 1 ei, 4 eidooiers, 100 g honing van de beste kwaliteit die je kunt krijgen plus 3 eetlepels om te serveren, 3 dl slagroom, 25 g pijnboompitten, geroosterd, , , , , , ,

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeientrifle met witte chocoladeroom

Bron: Allerhande 3 - 2005

INGREDIENTEN

6 eierkoeken;, 75 ml zoete witte wijn (dessertwijn);, 500 g aardbeien, in plakjes;, 250 ml slagroom (bekertje);, 200 g witte chocolade;, 500 ml romige yoghurt aardbei;, poedersuiker, om te bestrooien, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Schuimige-Wijnsaus

Voor over een vruchtensalade

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 4-5 el suiker, 1 1/2 dl dessertwijn of marsala, 1/4 dl slagroom

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Italiaanse sabayon.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 4 eetlepels fijne griessuiker, 8 eetlepels zoete dessertwijn.

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocoladetaartje, warm- met witte limoenchocolade

INGREDIENTEN

125 g boter, , 125 g pure chocolade, , 2 eieren, , 2 eierdooiers, , 50 g suiker, plus extra, , 50 g bloem, , 50 ml limoensap, , 200 g witte chocolade, , boter, om in te vetten, , ,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola

INGREDIENTEN

Mascarpone, Basterdsuiker, Vanillestokje, Slagroom, Geleipoeder, Drie vellen geleiblaadjes, Poedersuiker, Tarwebiscuit, Ongezouten gesmolten boter, Rood fruit, Rode dessertwijn (bijv. Brachetto de acqui), Geraspte chocola (vanaf 70%)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Spoom

Spoom is een fris tussendoortje dat normaalgesproken in grote menu's wordt geserveerd tussen het eerste lichtere hoofdgerecht en het tweede zwaardere hoofdgerecht. Spoom wordt gebruikt om de smaak voor het volgende gerecht te neutraliseren.

INGREDIENTEN

Ingredienten zijn voor een bak ijs. Dus in principe te gebruiken voor ongeveer 16 personen, maar meestal hou je gewoon een bak heerlijk ijs over wat je dan later weer als nagerecht kan verwerken., , 500 g verse lychees (dus niet uit blik!!), 4 el suiker, 1 el citroensap, 3 dl champagne of dessertwijn (aanrader=moscati d'asti)

  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Terrine van Bloedsinaasappels in Wijn Gelei

Heerlijk fris toetje. recept uit een oude allerhande.

INGREDIENTEN

12 blaadjes witte gelatine, , 6 dl zoete witte dessertwijn, , 10 bloedsinaasappels

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Verse vijgen met stilton

INGREDIENTEN

8 verse vijgen, 50 g stilton (kaas), 100 ml dessertwijn (bijv. Fontana-fredda Moscato dAsti)

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pruimen jam

Heerlijke pruimenjam, makkelijk recept.

INGREDIENTEN

Pruimen 1 kilo, 2 kaneelstokjes, kaneelpoeder, gelei suiker ong 300 gram (of naar eigen smaak), sap van 1 sitroen (of limoen of citroensap kant en klaar), ong. borrelglaasje dessertwijn of coebergh of rum wat je in huis hebt),

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2012
  •  
  •  20-30 min.

druivensabayon

Nagerecht.

INGREDIENTEN

500 g pitloze groene druiven, 5 eierdooiers, 50 g fijne tafelsuiker, 1,5 dl witte dessertwijn

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  •  
  •  20-30 min.

Aardbeien met desertwijn

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien -, 1/2 zakje verse munt a 15 gram -, 2 eetlepels poedersuiker -, 1 dl dessertwijn, bijvoorbeeld Muscat de Lunel, , , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zabaglione Al Miele

Een toetje om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

* 5 eidooiers, * 4 el. bloemenhoning, * 5 el. Marsala (Siciliaanse dessertwijn), * lange vingers

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

? Sabayon Muscat de Beaumes de Venise.

Lekker zoet dessert, zowel warm als koud, simpel te bereiden.

INGREDIENTEN

> 125 gr. Suiker, > 4 eierdooiers ( neem de gepasturiseerde), > 1,8 dl Muscat de Beaumes-de-Venise (dessertwijn),

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Sabayon van perziken en frambozen

INGREDIENTEN

4 perziken, - 350 gr frambozen, - 2,5 dl sauternes (dessertwijn), - 4 eierdooiers, - 50 gr suiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zoete rijst

INGREDIENTEN

Pak dessertrijst/ 1 liter kokosmelk/ 1 glas dessertwijn/ 1 bakje blauwe bessen

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Een SUPER Amandel pijnboompitten taart als nagerecht!

Gewoon een TOPPERTJE en niet te moeilijk!!

INGREDIENTEN

250 gr amandelen >li> 300 gr tafelsuiker 5 wl pijnboompitten 1 tl kaneel 2 el boter mandarijntjes 85 gr bloem 8 eiwitten 3 el Grand marinier of dessertwijn poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Aardbeien in sauternegelei

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

12 aardbeien (middelgroot), 3 blaadjes witte gelatine, 2 1/2 dl dessertwijn (Sauternes, Loupvac), sinaasappelrasp, citroensap, olie, 2 el kristalsuiker, kruizemunt

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Een waanzinnige amandel ? pijnboompitten taart

Heel erg leuk om te maken. Niet te moeilijk en een hele fijne smaak.

INGREDIENTEN

, 2 mandarijnen, 20 gr amandelen, 300 gram tafelsuiker of witte basterdsuiker, 5 el pijnboompitten, 2 el boter, 1 tl kaneel, 8 eiwitten, 85 gr bloem. gezeefd, 3 el dessertwijn of Grand Marnier, poedersuiker slagroom,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Espuma van vanille-mascarpone met ananas confit

INGREDIENTEN

1 stuk(s) Verse ananas, 3 eetlepel(s) bloemenhoning, 50 milliliter dessertwijn, 2 stuk(s) Vanille stokjes, 300 gram Mascarpone, 5 stuk(s) Eidooiers van dagverse eieren, 1 pakje(s) Vanille suiker, 1 snufje(s) zeezout

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersen-sabayon

Nagerecht met een vleugje alcohol

INGREDIENTEN

400 gr. kersen, 4 eidooiers, 50 gr. suiker, 2 dl. dessertwijn of zoete sherry

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste dessertwijn recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top