Dawet
Kokosmelk (toko) totaal 1 liter suiker sereh 2 stengels geplet pandan-essence sliertjes jong kokosvlees (toko) of maizenasliertjes (in gloeiend heet water maizena strooien en dan uitscheppen afkoelen en door een zeef drukken)
Kook de kokosmelk en de sereh-stengels aangevuld met 3 kopjes water met 10 eetlepels suiker (meer of minder zelf bepalen) Na dat de vloeistof is afgekoeld, de pandan-essence (begin met 2 tot drie druppeltjes) er in en roeren Af en toe even proeven. De smaak van Pandan is erg sterk., dus voorzichtig. Ook soesoe kan u er in doen. Geeft ook een mooi roze kleurtje. In een glas, gecrushed ijs wat sliertjes en een scheutje dawat. aangelengd met water. Even roeren en lekker opdrinken. Heerlijk op een zomerse dag.
- Surinaams
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2004Surinaams0-10 min.
Dawet
Anders
- Geplaatst op24-09-2000
Dawet - Dessert
300 ml. Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop), -600 ml. volle melk,
- Surinaams Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2002Surinaams Nagerecht10-20 min.