Boeuf en Daube
Een daube recept uit Cuisine et Vin. Rundvlees wordt langzaam gestoofd met rode wijn. Later worden dui uien toegevoegd die gecaramelliseerd zijn. Erg smakelijk in het geheel.
1 kilo rundvlees (in groffe stukken gesneden), olijfolie om in te bakken, 2 tomaten (ontveld en in stukken gesneden), 3 teentjes knoflook (gepersd), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 fles rode wijn, sap van 1 sinaasappel, 2 lepels meel, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, zout en peper naar smaak, rookspek (in blokjes gesneden), 1 winterwortel (in stukken gesneden), wat bleekselderij (in stukken gesneden), 3 uien (grof gesneden), wat suiker, wat roomboter om in te bakken.
Warm de wijn op en voeg sinaasappelsap toe. De laatste uur voor dat het vlees klaar is worden de uien gebakken met wat zout en suiker in de roomboter, voeg hierbij een beetje water. De uien moeten wat caramelliseren. De spek wordt dan ook uitgebakken en eventueel wat paddestoelen bakken.
Bak het vlees in de olie wat aan. Voeg hieraan toe de meel en schep het goed doorelkaar. Voeg de tomaten toe, de knoflook en de tomatenpuree en vervolgens het opgewarmde vocht van de wijnmengsel. Voeg laurier, rozemarijn, tijm, zout en peper toe en laat dit 4 uur zachtjes stoven. Voeg het laatste half uur de bleekselderij en wortels toe en de laatste kwartier de uien, spek en eventueel de champignons. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-03-2007Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf en daube
Franse rundvleesstoofpot
800 gram magere runderlappen, 1 ons vetspek, 2 uien, 300-400 gram wortelen, 2 tenen knoflook uit de knijper, rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, enkele takken peterselie en tijm, zout en peper.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-10-2001Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf en daube
750 g dikke magere runderlappen - 2 uien - 250 g worteltjes - 5 takjes peterselie - 3 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 100 g spekblokjes - zout - peper - 1 teentje knoflook - ? ? l rode wijn (Cotes du Rhone) - 1 el tomatenpuree - allesbinder of maizena
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf En Daube
Ossenstoofpot
100 gr. vetspek, 150 gr. dobbelsteentjes kalfsvlees, 150 gr. dobbelsteentjes lende, 2 uien, 2 winterpenen, 3 preien, 1 kg (aan een stuk) gelardeerd sukade stuk, 1 t.l. gemberpoeder, 1 t.l. paprikapoeder, 1 t.l. koriander, 1 laurierblad, selderij, peterselie, 1 blikje tomaten puree, 3 d.l. sterk geconcentreerde bouillon, witte wijn en 2 e.l. bloem.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf En Daube
Franse Hachee.
600 gr sucadelappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 1 el bloem, 2 dl rode wijn, 2 el cognac, 2 dl bouillon, zout en peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl franse mosterd, 2 tl provencaalse kruiden, 1 kleine winterwortel, 1 courgette, 2 gegrilde paprika's uit een potje, 2 el madera.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-09-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf En Daube
Gesmoord rundvlees in rode wijn uit de Perigord
750 gram rundvlees (schouderstuk of schenkel), verse spekzwoerdjes om de pan mee te bekleden (circa 125 g), 200 g mager rookspek zonder zwoerd, 2 bosjes peterselie, 4 tenen knoflook, 6 sjalotten, zout en versgemalen zwarte peper, 1 ui, 3 kruidnagels, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 mespunt quatre epices (mengsel van 3 delen zwarte peper en van elk een deel gemalen kruidnagel, nootmuskaat en gember), 3,5 tot 4 dl krachtige rode wijn (Cahors of Rhone wijn)
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf en daube
"een eenvoudige, maar heerlijke stoofpot van rundvlees met wijn.
*400 gr runderstooflappen, *60 gr Boter of margarine, ? 2 uien, ? peper, zout, ? 1/2 theelepel tijm, ? 2 laurierbladen, ? 1 teentje knoflook, ? 1 dl rode wijn, ? 1 winter wortel,
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2004Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Boeuf en daube
Rundvleesstoofpot met ui en wortel
750 g dikke magere runderlappen, 2 uien, 250 g worteltjes, 5 takjes peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 100 g stukjes vetspek, zout, peper, 1 teentje knoflook, ca. 1/4 l rode wijn (neem hiervoor een Cotes du Rhone), 1 el tomatenpuree (blik), ca. 1,5 el aardappelmeel
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-06-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Daube de Boeuf
Daube de Boeuf
Ingredienten, ? 300 g stooflappen (liefst dikke rib of grof gesneden poulet), ? 50 g ontbijtspek (in reepjes gesneden), ? 75 g rauwe ham, ? 1 grote ui (? 100 gram, in halve ringen gesneden), ? 100 g wortel (in plakjes gesneden), ? 1? eetlepel olie, ? 1 deciliter runderbouillon (of fond), ? 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ? 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ? ? theelepel tijm, ? 1 laurierblaadje (fijngewreven), ? 1 theelepel peperkorrels (gekneusd), ? snufje zout, ? bloem, ? dik papje van water en bloem, *********************************************, , , Marinade, ? 2 deciliter beaujolais primeur, ? 30 centiliter cognac, ? 1 grote ui (in plakken), ? 1 wortel (in plakken gesneden), ? 1 takje tijm, ? 1 laurierblad, ? 1 theelepel peperkorrels (gekneusd), ? peterseliestelen
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2003Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Daube De Boeuf
Dit recept heb ik van een collega gekregen. Het is best bewerkelijk maar het resultaat is er dan ook naar
2 kg mager rundvlees, 2 tenen knoflook, 1 bosje peterselie, 100 g vet spek, in blokjes, 3 worteltjes, in plakjes, 4 sjalotjes, in stukjes, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, peper, zout, 4 el olijfolie, 1 el eau de vie, 1 fles rode wijn, 150 g vers zwoerd, 100 g mager rookspek, in reepjes, bloem,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-07-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf de daube
2 kg rundvlees, 1 l rode wijn, 3 uien, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kaneel, 2 lepels olijfolie, 1 kg zwoerd, 350 g zuurkoolspek in reepjes, 1 kalfspoot of varkenspoot, 250 g zwarte olijven, 1 kg tomaten, 500 g wortelen, 500 g champignons
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2002Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Boeuf de daube
2 uien, 8 kruidnagels, 3 wortelen, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stengel bleekselderij, 1 theelepel jeneverbessen, bouquet garni, 1 fles rode wijn, 2 lepels olijfolie, 4 lepels wijnazijn, zout, 12 peperkorrels, 2 kg runderstoofvlees, 1 kalfsbot, 200 g doorregen spek, olijfolie
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2002Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Daube de boeuf aux olives
Recept gevonden via Boodschappen die me erg lekker leek en volgens mij ook goed te bereiden in de slowcooker..
60 gram boter, , 5 eetlepels olijfolie, , 1 kilogram sukade- of runderlappen, in stukken, , 200 gram spekblokjes, , 1 runderschenkel, , 4 wortels, in plakjes, , 6 sjalotjes, gepeld, , 3 teentjes knoflook, gepeld, , 2 takjes tijm, , 1 laurierblaadje, , 1 flesje rode wijn, , 2 kruidnagels, , stuk sinaasappelschil, , 500 gram zwarte olijven zonder pit
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-10-2016Frans Hoofdgerecht> 120 min.