Daikon recepten (79)
Verse oesters met mirin en geraspte daikon
Bij de toko. Mirin is zoete japanse rijstwijn. Tobiko is geel, maar de groene eitjes zijn gekleurd met wasabipoeder …
Ingrediënten 6 recipe.people
40 ml mirin, 40 ml rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, grof zeezout of rucola,, voor erbij, 6 net geopende oesters. 1/2 daikon (Japanse rettich), geschild,geraspt evt. 2 tl groene viseitjes (tobiko)Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten
Lekker en gemakkelijk Japans gerecht. …
Ingrediënten 4 recipe.people
voor de zalm, 60 ml sojasaus, 1 el fijne kristalsuiker, 3 el sherry, 4 zalmfilets zonder vel, 350 g gestoomde of gekookte rijst, voor erbij, 1 el zwarte (bij toko of goedgesorteerde supermarkt) of witte sesamzaadjes , voor de ingemaakte groenten, 1 kleine komkommer of 1/2 grote, gehalveerd in de lengte, zaadjes verwijderd, in hele dunne plakjes, 100 ml rijstazijn (bij toko of goedgesorteerde supermarkt), 1 tl fijne kristalsuiker, 1 kleine wortel, in luciferreepjes, 1/2 daikonradijs (bij toko of goedgesorteerde supermarkt) of rettich, in luciferreepjes, 2 el Japanse ingemaakte gember (opnieuw bij toko of goedgesorteerde supermarkt), fijngesnedenSashimi
Zalm of tonijn …
Ingrediënten 4 recipe.people
225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet , 1/2 ~daikonwortel , fijngeraspt , -saus------------------------------ , 6 eetlepels ~sojasaus , 3 eetlepels vers citroensapGoi cuon - summerrolls
Lekker en gezellig uitziend voorgerecht of hapje uit de Vietnamese keuken. Op http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/thetasteoflife/ vind je ook een filmpje met Rudolph van Veen. …
Ingrediënten 4 recipe.people
* 100 g rauwe rode biet, * 80 g rijstnoedels, * 1 rijpe mango, * 100 g wortel, * 100 g gerookte kipfilet, * 18 gekookte cocktailgarnalen, * 18 vellen rijstpapier, * 4 kopslabladeren, * 1 bakje daikon, * 4 takjes koriander, , Dipsaus, , * 100 ml water, * 100 g suiker, * 1 rode peper, * 1 limoen, * 50 ml chilisaus, * 50 ml nuoc mamPopulaire radijs recepten
RettichBoekweit noedels met gepocheerde kip en waterkers
De combinatie van dit gerecht zit hem in de koude noedels, de lauwe kip en de knapperige groenten. …
Ingrediënten 4 recipe.people
-400 gram kipfilet, -500 gram waterkers, -400 gram Japanse boekweitnoedels, -150 gram daikon (te koop in de Toko) of radijs, -4 eetlepels japanse sojasaus, -4 eetlepels japanse rijstazijn, -1 eetlepel zonnebloemolie, -1 blokje kippenbouillon, -2 theelepels wasabipoeder of dressing, -1 teen knoflook, -3 plakjes gember, -2 lenteuitjes,Namasu
Namasu, is delicaat gesneden groenten die zijn gepekeld met rijstazijn, wordt geserveerd bij vrijwel elke maaltijd in het Eiheiji-klooster in Japan, waar de monniken deelnemen aan een eetritueel dat zowel ceremonieel als meditatief is. Deze vleesloze versie van het gerecht weerspiegelt de principes van shojin ryori, de vegetarische keuken die wordt aangehangen door boeddhistische monniken in Jap …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 daikon, gesneden in reepjes , 2 grote wortelen, in reepjes , 2 theelepels zout, 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 eetlepel gebotteld yuzu-sap, 1 eetlepel water, Geroosterde sesamzaadjes (optioneel)Rijstvelrolletjes
Dit lekkere en gezonde recept komt uit 'Frisse start' van 24Kitchen. Op de hoogte blijven van lekkere recepten? Like Smult dan op Facebook! …
Ingrediënten 4 recipe.people
100 g rauwe rode bieten, 80 g rijstnoedels, 1 rijpe mango, 100 g wortel, 100 g gerookte kipfilet, 18 gekookte cocktailgarnalen, 12 rijstvellen, 4 kropslabladeren, 1 bakje daikon, 4 takjes korianderJapanse rundvleessalade met gemengde radijsjes
Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfolie, 2 biefstukjes, elk ongeveer 5 cm dik, zeezout en witte peper, 1 stuk verse gemberwortel van 3 cm, geschild en geraspt, 2 eetlepels Kikkoman sojasaus, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 theelepel wasabipasta, 1 bosje waterkers, schoongemaakt, 8 kerstomaatjes, bij voorkeur een mengsel van rode en gele, 1 stuk witte daikon van 5 cm( of 8 gewone witte radijsjes). geschild en in dunne lucifers gesneden, 8 rode radijsjes, in vieren gesneden, 2 lente-uitjes,in dunne ringen, zwarte en witte sesamzaadjes, om te bestrooien, 4 sprietjes bieslook, elk in vier stukjes geknipt.Japanse omelet - Amagoyaki
Overheerlijke Japanse omelet …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 cm daikon, 6 eieren, 1 dl miso, 15 g suiker, 1 eetlepel mirin, 1 eetlepel sojasaus, 1 mespunt zout, 1 norivel, 1 eetlepel arachideolieKrab met wasabi
=18pxEen lekkere start van het kerstmenu …
Ingrediënten 4 recipe.people
2 el krabvlees (liefst Madagaskar-krab), 3 tl mayonaise, wasabi (naar smaak), daikons (voor het garneren), peper, zoutJapanse dipsaus voor Japanse tempura
De Japanse dipsaus voor bij de Japanse tempura …
Ingrediënten 2 recipe.people
3 eetlepels Japanse saké, 3 eetlepels Japanse soja, 2 eetlepels rijstazijn, ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel, beetje wasabiGEGRILDE ZALM MET RIJST EN GROENE THEE
Een originele gegrilde zalm met rijst, edamame boontjes, wasabi, nori en groene thee. Japanse keuken op zijn lekkerste! …
Ingrediënten 4 recipe.people
300 g jasmijnrijst, 400 g zalmfilet, 3 el groene thee, theeblaadjes, ¼ rammenas, geraspt, daikon, 1 vel nori, in fijne reepjes gesneden, 200 g edamame, gedopt, boontjes, 1 el wasabi, 2 kl sesamzaad, peper en zoutFazant met pompoen en cantharellencrème
Super lekker feest fazant gerecht …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 fazant, sap 1 sinaasappel , 500 g cantharellen, 1 butternutpompoen, 2 el pompoenpitten, 20 cl melk, 50 cl bouillon (fazant ), 25 cl kippenbouillon, 2 el druivenpitolie, 3 g agaragar, 8 takjes daikon, 1 tl zoutSashimi volgens de regels van de kunst
Makkelijk zelf te bereiden aan de hand van het recept van chef Ivan Verhelle. Verhelle is een klassiek geschoolde chef die van jong af een grote voorliefde kende voor de Oosterse keuken. Na zijn opleiding in België gaat hij samen met zijn vrouw voor enkele jaren naar Japan, waar hij wordt ingeleid in de Japanse keuken en zich specialiseert in de teppanyaki.Enkele jaren later opent hij, samen me …
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g superverse vis (tonijn, zeebaars en/of zalm), 100 g witte ramanas of daikon, geschild & in heel fijne julienne, 1 wortel, in heel fijne julienne, 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden, 4 blaadjes groene shiso (Japanse netel), gewassen, 10 g gedroogde wakame (zeewier), geweekt & uitgeperst, 4 blaadjes rode shiso, gewassen, 30 g geraspte wasabi of wasabi-pasta, 4 kleine takjes peterselie, , voor de dipsaus: lichte Japanse sojasausVietnamese Zalm Loempia's
Klaar in 30 minuten! Loempia's zijn super makkelijk te serveren. Lekkere borrelhap . serveer met Cham-dipsaus. …
Ingrediënten 4 recipe.people
Zalmfilet met vel, Zwarte peper, Zout, 1 el vers citroensap, Gehakte knoflook, 2 el oestersaus, 1 tl sesamolie, , verder : , Sla, Verse muntblaadjes, Vermicelli (kook volgens de aanwijzingen op de verpakking), Groene uien, gesneden in stukjes van 5 cm , Ingemaakte wortelen & daikon, Komkommer, in de lengte in speren gesneden, , Champ dippingsaus : kant-en-klaar of zelf bereiden (zie smul)Sumo stoofpotje met kip en tofu
Een lekker stoofpotje met kip …
Ingrediënten 4 recipe.people
800 ml kippenbouillon, 2 kipfilets, 200 g tofu, 180 g daikon of witte rammenas, 2 aardappelen, in schijfjes gesneden, 4 stengels lente-ui, 12 shiitake, 2 wortelen, 1 middelgrote paksoi, 250 ml kokosmelk, 5 el sojasaus, 2 el geroosterde sesamzaadjes, 2 el sesam- of kokospalmolie, peper - zoutBibimbap
Dit is een Koreaanse klassieker! Het bestaat uit rijst met een aantal groenten en eventueel vlees, die mooi gepresenteerd worden, maar die je voor het daadwerkelijk op te eten door elkaar mixt.Het ziet er leuk uit, is met al die groenten gezond, en is erg lekker. Het is ook gemakkelijk naar je eigen smaak aan te passen, omdat er flink wat toppings te bedenken zijn (google er maar eens naar). Hiero …
Ingrediënten 1 recipe.people
Ik heb geen hoeveelheden aangegeven; maak simpelweg wat men per persoon eet. Indien nodig heb ik de hoeveelheden opgegeven bij de bereidingswijze., - Rijst, - wortel, - komkommer, - lente-uitje, - kimchi (toko), - champignons of shiitake, - spinazie, - rundergehakt, - olie, - sojasaus, - bruine suiker, - sesamolie, - zout, - knoflook, - gochujang (toko), - azijn,Sichuan Spicy Beef Stew
The Sichuan Spicy Beef Stew (aka Sichuan Spicy Red-Cooked Beef) is the ultimate treat for beef eaters and spicy food lovers like me. Although the name of the dish seems to suggest something explosive and very spicy, this beef dish is rather moderately spicy compared to another famous Sichuan beef dish. Restaurants in Sichuan, China usually serve the dish in a clay pot or cast iron skillet, with b …
Ingrediënten 2 recipe.people
3 lb Beef (brisket, shank, or lean cuts), 1.5 lb Radish (turnip / daikon) or Potatoes, 5 clove Garlic, 2 inch Ginger (about 4 slices), 2 tbsp Sichuan chili bean paste, 2 tbsp Soy sauce, 2 small Rock sugar, 4 tbsp cooking wine., 4 cup Water or beef stock, Chopped scallion and cilantro, , Dry Spices, , 4 Star anise, 6 pc Dried chili, 1 tsp Sichuan peppercorn, 1 pc Cinnamon, 1 tsp Fennel seeds, 2 pc Clove, 1 pc Dried orange peel, 4 pc Bay leaves, 2 Black cardamomGebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame
lekkere salade met zalm, sesam, wasabi en veel groenten. Heerlijk én gezond! …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 moten zalm, peper, zout, 200 g sesamzaad, sojasaus, , voor de mayonaise :, , 3 dooiers, 300 ml maïsolie, 1 limoen, wasabipoeder, peper, zout, , voor de salade :, , 500 g edamamebonen, 1 daikon, 1 Romeinse sla, 1 bot waterkers, 1 sjalot, 1 bot koriander, , Eventueel een bakje wakaméFazantfilets met gekonfijt witlof en spruitjessaus
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor het gerecht:4 fazantfilets0,5 l fazantbouillon getrokken van boutjes en karkassen of kant-en-klaar gekochte wildbouillon200 g spruitjes (klassiek mals gekookt in gezouten water)1 daikon (Japanse rammenas) of een grote winterwortel0,5 kg witloof fijngesneden1 dl room1 ui fijngesneden1 knoflookteentje geperst1 el suiker200 g boter400 g aardappelen in blokjes gesneden100 g reepjes gedroogde Ganda hampeper, zout, muskaatnootin tempura beslag (Japans deeg dat kant-en-klaar in poedervorm kan gekocht worden) gebakken selderblaadjesEn natuurlijk een heerlijk glas Licor 43 met een klein beetje ijs.Koude Noedels op de wijze van Pyongyang
In vergelijking met Zuid-Korea kent Noord-Korea veel meer koude noedelgerechten. Dit is er een van. …
Ingrediënten 4 recipe.people
800 g noedels, 200 g varkensgebraad, 200 g witte radijzen (daikon), 1 komkommer, 2 hardgekookte eieren, 1/2 appel, 1 pepertje, in stukken, wat dennenpitten, 1,75 liter runderbouillon***( zie bij leuke tips hoe ze in Korea bouillon maken), , (A), , 1 theelepel suiker, wat geraspte knoflook, 1 theelepel azijn, 1 theelepel peper, , (B), , 1 theelepel sojasaus, wat zoutVietnamese gehaktballen ( Bun Cha )
Deze beroemde gekarameliseerde varkensgehaktballetjes uit Hanoi, zijn traditioneel Vietnamees eten, thuis gemaakt! Dit is een eenvoudig Vietnamees recept dat vol van smaak is en dat iedereen kan maken. Het is niet nodig om obscure ingrediënten te zoeken in een Aziatische winkel!Serveer het over vermicelli noedels met Vietnamese Nuoc Cham Sauce en je verse groenten naar keuze. …
Ingrediënten 4 recipe.people
GEHAKTBALLEN:, 250 g varkensgehakt, 1 el vissaus , 2 tl witte suiker, 60 g fijngehakte groene uien / lente-uitjes, 1 teentje knoflook, gehakt, Snufje witte peper en zout, 2 tl citroengraspasta of vers fijngehakt, 1 1/2 el olie, om te bakken, NUOC CHAM (VIETNAMESE DRESSING / SAUS :, 3 el witte suiker, 3 el vissaus , 2 el rijstwijnazijn, 2 el limoensap, 85 ml water, 1 chilipepertje, zonder zaadjes en fijngehakt , 3 teentjes knoflook, fijngehakt, SERVEREN met : , 100 g vermicelli noedels, gedroogd, Grote hand taugé, nkele blaadjes sla, gevouwen of versnipperd, Julienne gesneden wortel en witte radijs (daikon), Handvol koriander/koriandertakjes, munt, Gesneden rode peper, partjes limoen (optioneel)Pho met gepocheerd ei en lentegroen
=18pxGroenten van bij ons met een verrassende oosterse twist. …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren, 100 g verse paddenstoelen (beukenzwammen), 2 stengels prei (jonge), 10 jonge wortelen, 150 g doperwten, 4 teentjes knoflook (gepeld en geplet), 1 ui (in fijne plakjes), 1 el geraspt gember, 1 handje daikonscheuten, 1 el sojasaus (tamari), 2 steranijs, 1 kaneelstokje, chilivlokken, 1 scheutje azijn, 1 el kokosolie, 800 ml groentebouillonSilken tofu op ijswater met radijs en tamari
Dit "gerechtje" was een van de eerste dingen die mijn favoriete kok, Peter Gordon, omver keilde. Een silken tofu (zijdezachte tahoe, ff zoeken bij tokos) op ijswater, met julienne daikon of radijs en tamari (wheat-free soyasaus). …
Ingrediënten 2 recipe.people
Silken Tofu (groen), ijsblokjes en ijswater, radijs, geraspt of julienne, tamariDaikon-Taartje
een vegetarisch gerechtje daikon hoort bij de familie van radijs, rettich, etcetra …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 daikonwortel, 3 geklutste eieren, 8 el kwark, 4 el bloem of meel, 1 el provencaalse kruiden, peper en zout, 2 el sesamzaadDaikon to Saya-Ingen no Miso- Shiru
Misosoep met rammenas en sperciebonen Deze misosoep smaakt heerlijk als je terug komt van een lange wandeling. Je knapt er heerlijk van op en geeft een gevoel van vrede. Kan goed voor vegetarisch gezinden! …
Ingrediënten 4 recipe.people
100 gram witte rammenas(retich), 8 spercieboontjes, 8 dl dashi, 3 a 4 el miso. , , , ,Salade Met Sashimi Van Tonijn
Ingrediënten 4 recipe.people
Ingredienten: 250 gram verse tonijnfilet, 1 sjalotje, ? theelepel geraspte verse gember, 1/3 kop japanse sojasaus, 1/3 kop citroensap, 1/3 kop olijfolie, 1 medium rijpe avocado, gemengde salade, 1 rode ui, 1 bakje daikon kers, peper uit de molen, 1 tomaat, ,Spicy beef sushi
Ingrediënten
Japanse rijst, 145 kcal pp, • 300 g Japanse sushirijst , • 1 el geroosterde sesamzaadjes , • 1 tl zeezout , • 1 el fijngesnipperde nori (zeewier) , • 2 fijngesnipperde lenteuitjes , , Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken en mengen met sesamzaadjes, zeezout, nori en lenteui. , , Lekker met gestoomde broccoli., , Voor spicy beef , • 200 gram biefstuk , • 2 lenteuitjes, het groen fijngesneden , • 1 el halvanaisedruppeltje sesamolie , • 1 tl sambal , • zout, peper ,Tamago (Zoete Omelet)
Tamago wordt traditioneel aan het eind van een sushi-maaltijd gegeten als een soort dessert …
Ingrediënten
Vermeng in een kom het volgende (verminder de hoeveelheid neit, een omelet van tien eieren is zelfs nog makkelijker te bakken), , 75ml. Dashi(visbouillon), 75 gr.suiker 1 1/2 theel.sojasaus,1 1/2 theel.sake,1/2 theel.zout 5 eieren., plantaardige olie om te bakken.,Petitfours van kaas
Amuse …
Ingrediënten 8 recipe.people
75 gr. geroosterd brood - 50 gr. walnoten - 75 gr. boter - 100 gr. MonChou - 100 gr. Kollumerkaas - 3 el. diakonkers, Garnering:, walnoten - daikonkers,Thaise gebakken mie
Pad Thai, een klassiek Thais recept. …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 eetlepels olie, 2 tenen knoflook (fijn gehakt), 1 ei, 175-200 gram platte rijstmie, 2 eetlepels citroensap, 1,5 eetlepel vissaus, 0,5 eetlepel suiker, , 2 eetlepels gedroogde garnalen of 5 grote verse, grote garnalen of 125 gram in reepjes gesneden kipfilet, varkensvlees of biefstuk., , 2 eetlepels verkruimelde, ongezoute pinda's, 0,5 theelepel chilipoeder, 30 gram tauge, 1 eetlepel ingemaakte rettich,(mooli,daikon) fijngesneden , 2 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm gesneden, koriandergroen en citroenpartjes voor de garnering,Teriyaki biefstuk
Teriyakisaus is een van de belangrijkste Japanse sauzen; de marinade maakt het vlees mals. …
Ingrediënten 2 recipe.people
-2 biefstukken van elk 150 g en circa 2 cm dik, -2 eetl sojasaus (Japanse bij voorkeur), -2 eetl sake, -4 eetl mirin, -2 th lepel suiker, -3 th lepel vers geraspte gember, -1 flinke teen look (gesnipperd), -1 eetl arachide olie, -wat sanshopeper (eventueel), GARNERING:, -2 gepelde lookteentjes, -stukje daikon (mierikswortel)van 5 cm, -1/2 groen Spaans pepertje (zonder zaadjes), -waterkers, -partjes citroenJapanse soep met Chinese garnalen
In Japan worden soepen gemaakt met een bouillon op basis van zeewier; dit geeft een erg aparte smaak …
Ingrediënten 4 recipe.people
-20 g gedroogd zeewier (kombu, nori of wakame), -1 eetlepel Japanse sojasaus, -4 grote Chinese garnalen (ongepeld en ongekookt), -2 wortelen (geraspt), -stukje geschilde witte rammenas (daikon), -1 eetlepel rijstwijn of droge sherry, -4 partjes citroen of limoen, -Zalm Teriyaki
…
Ingrediënten 20 recipe.people
- 4 zalmfilets (700 g), ontveld , - 120 gr. fijngeraspte daikon , , TERIYAKIMARINADE : , - 160 ml Japanse sojasaus , - 160 mI mirin , - 2 eetlepels sake , - 1 eetlepel suiker,Wok in symfonie van groen en geel
vegetarisch voor 4 lekkerbekken . …
Ingrediënten
300 g quorn, 1 eetlepel sojasaus, 1 bosje lente-uitjes, 1 courgette, 200 g rammenas (witte rammenas of daikon), 200 g maiskorrels - olie of vloeibare boter-, peper en bieslookGefrituurde coquilles
620 kcal/2600 kJ, 20 g koolhydraten, 2 g voedingsvezel, 14 g eiwit, 70 mg cholesterol …