1. Home
  2. Recepten
  3. Custard

Custard recepten (862)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

Voorbereiding

Bekleed de springvorm met aluminiumfolie of vetvrij bakpapier. Verkruimel de koekjes zoveel mogelijk. Smelt de boter en roer de kruimels erdoorheen en vermeng de eetlepel jam erin. Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk het zo stevig mogelijk aan met een vork of achterkant van een lepel. 10 minuten in de koelkast laten afkoelen.

Bereidingswijze

Roer de monchou fijn met de vanillesuiker en de suiker. Klop de slagroom stijf en mix dan even kort de monchou door de slagroom. Dit mengsel over de kruimelbodem verdelen, in koelkast zetten tot vruchtenlaag klaar is. De kersen zeef je van de siroop. Gebruik circa 200 ml van de siroop om te binden. In een kommetje 4 eetlepels kersensap mengen met de eetlepel custard. Rest van sap in pannetje laten koken en dan mengsel Sap, custard erbij roeren tot het bindt, even laten koken. Vervolgens even laten afkoelen, kersen erdoorheen roeren en verder laten afkoelen. Als kersen bijna zijn afgekoeld mogen ze als laatste over de monchoulaag.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Custard

Vulling voor custardtaartjes

INGREDIENTEN

6 grote eieren, 4 dessertlepels vloeibare honing, 2 vanillestokjes, gespleten en merg eruit gehaald, schil van 1 sinaasappel, 6dl room.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  •  
  •  0-10 min.

Custard.

Dieet recept voor suikerzieke, anno 1935.

INGREDIENTEN

1 ei, 100 c.c melk, kristallose.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar! Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

INGREDIENTEN

200 gram boter, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem, 50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken, Citroen rasp, zout, 1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop), scheutje rum voor in de koek, scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei, 3 eetlepels pijnboompitten

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

appeltjes met custard

Appels met custard uit de oven

INGREDIENTEN

4 appels, fris, boter, kaneel, suiker, 1 liter melk, suiker, custard

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Populaire zuivel recepten

custard vla

INGREDIENTEN

3 eetl custard,3 eetl rietsuiker,5dl geiten melk

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

speculaas custard

Makkelijk te maken dessert met speciaal tintje

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 2 El custard, 2 El suiker (zie eventueel gebruiksaanwijzing voor custard pudding op het pak), 150 gr. speculaas in kleine stukjes, 50 gram amandelschaafsel, 150 gr. amandelspijs, glaasje amaretto

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Custard koekjes

Lekkere makkelijke custardkoekjes.... Ontstaan omdat de kasten leeg waren en er dringend behoefte was aan `koekjes`! ;-)

INGREDIENTEN

220 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr boter, 240 gr suiker, 1 ei, vanille aroma (of suiker), 70 gr custard

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2013
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

applecrumble met custard

De bekende applecrumble met heerlijke variatie doormiddel van custardpudding

INGREDIENTEN

Voor het kruimeldeeg:, -120 gram (room)boter, -120 gram (witte basterd) suiker, - 190 gram bloem, , Voor de appelvulling, - 4 hard zoete appels, - 1 thee lepel kaneel, - 2 eetlepels honing, , Voor de custardvulling:, -20 gram dr.oetker custardpoeder, -20 gram suiker, -250 ml melk

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

custard cake

Lekkere cake in een springvorm gebakken (van 24 cm)

INGREDIENTEN

40 gr.custard,40gr.suiker,3dl melk, 250 gr. boter,250 gr. witte basterdsuiker,250 gr.zelfrijzend bakmeel,5 eieren,1 zakje vanillesuiker,kaneelpoeder.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste custard recepten
  • Eigen recept

Custard vloeibaar

INGREDIENTEN

3 eieren, 2 eetlepels (basterd)suiker, 3,75 dl melk

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2009
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Custard taart

Typisch Engels....een klassieker die overheerlijk smaakt !

INGREDIENTEN

DEEG:, -185 g bloem, -30 g custardpoeder, -125 g koude boter (in stukjes), -1,5 eetlepel basterdsuiker, -1 eierdooier, CUSTARD:, -4 eieren (losgeklopt), -2 th lepels vanille essence, -125 g basterdsuiker, -3,75 dl melk, -snufje nootmuskaat

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Baked custard

Klassiek warm Engels nagerecht, waarbij de aanwezigheid van foelie de smaak extra doet uitkomen.

INGREDIENTEN

1 l melk, schil van 1/2 citroen, 100 gr poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, zout, eetl boter, mespunt foelie

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Engelse custard

INGREDIENTEN

8 dl melk -, mespunt zout -, 1 vanillestokje -, 80 gram suiker -, 4 eieren -, boter om in te vetten, , , , , , , , ,

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Appeltaart met custard

Appeltaart met romige vulling van custard.

INGREDIENTEN

300 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr witte basterdsuiker, rasp van 1 citroen, 2 flinke theel. speculaaskruiden, 175 gr roomboter op kamertemperatuur, 3 appels, 60 gr rozijnen, geweld in water, 3 eetl. suiker, 2 eetl. amandelschaafsel, poedersuiker om de taart mee te bestrooien, , Custard, 20 gr patentbloem, 10 gr maizena, 250 ml volle melk, 1 ei, licht losgeklopt, 50 gr suiker, 4 gr vanille-suiker, 1 theel. vanille-extract,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  •  
  •  60-120 min.

Gebakken custard

Opnieuw een gerecht uit het land waar men hecht aan tradities. Ook daar waar het om ontbijtgerechten gaat. Niettemin kan de gebakken custard ook heel goed bij de brunch, lunch en het diner worden gegeven.

INGREDIENTEN

8 dl melk, - 75 gram custardpoeder, - 2 eierdooiers, - 4 eetl. (kook)room, - 60 gram suiker, - ca. 120 gram kruim van (oudbakken) witbrood, - ca. 75 gram (geklaarde) boter,

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Custard taartjes

Naar recept Jamie Olivier

INGREDIENTEN

Deeg voor taartje: bloem, stuk bladerdeeg (250gr) 1 eidooier, 4 el kristalsuiker, beetje geraspte nootmuskaat, beetje kaneelpoeder

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

engelse custard

INGREDIENTEN

8dl melk, mespunt zout, 1 vanillestokje80gr suiker, 4eieren, boter om in te vetten

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Engels
  •  20-30 min.

custard taart

Een typisch engelse "toetjestaart".

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 175 g bloem, 1 tl zout, 75 g koude boter, 3 dessertlepels koud water, Voor de vulling: 225 ml melk, 1 volle eetlepel suiker, 2 grote eieren, versgeraspte nootmuskaat

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Engelse custard

INGREDIENTEN

8 dl melk, mespunt zout, 1 vanillestokje, 80 g suiker, 4 eieren, boter om in te vetten,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Asperges Custard

Wat is het verschil tussen groene en witte asperges? Groene asperges groeien, in tegenstelling tot de witte, wel boven de grond. Daar hebben ze hun kleurtje aan te danken. De groene zijn wat minder vezelrijk zijn dan witte asperges, daarom hoeven ze niet geschild te worden. Ook het formaat is wat handzamer. Dat levert weer het voordeel op, dat je geen speciale pan hoeft aan te schaffen. Over het verschil in smaak zijn de liefhebbers het (uiteraard) niet eens. Sommigen beweren dat groene asperges geuriger zijn en sterker en voller van smaak dan de witte. Anderen menen dan de groene variant weliswaar een lekkere groente is voor de roerbak of sla, maar dat het de echte delicate aspergesmaak ontbeert. Probeer het zelf uit. Van mei tot juni zitten we wat de asperges betreft goed! Groen, wit of zelfs paars!

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , 1 pakje Boursin Ail et Fines Herbes 150 gram, 500 gram verse groene asperges, 5 eieren, 20 cl halfvolle creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, , , , , , , , , , , , , , Leg bakpapier in de ovenschaaltjes om de custards gemakkelijk los van de bakjes te maken., ,

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Custard met caramel.

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

6 dl melk, 200 gram suiker, vanille, 6 heele eieren, 2 eidooiers, ? dl rum

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Appel-kruimel-plaattaart met custard en vleugje sinaasappel

Heerlijke appel-plaattaart met bovenop lekkere knapperige kruimels. Door het gebruik van de custard in het deeg en wat sinaasappelsap krijgt de appeltaart een bijzondere smaak. Deze taart heb ik gebakken voor de verjaardag van een vriendin. De taart viel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 275 g suiker, 390 g zachte boter, 1 kg goudreinetten, 3 eetlepels citroensap, 3 eieren, 40 gram custard of vanillepuddingpoeder, 2 theelepel bakpoeder, 100 ml sinaasappelsap, 4 eetlepels poedersuiker om te bestrooien

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2012
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appelflappen van bladerdeeg met custard en rozijnen

Door toevoeging van een lepel custard aan de appelstukjes krijgen de appeltjes een heerlijke zachte smaak en blijft het bladerdeeg veel langer knapperig.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 flinke appel (liefst Elstar, 1 flinke eetlepel rozijnen (evt. geweld in rum), 1 flinke eetlepel custard, 2 zakjes vanillesuiker, mespunt kaneel, 1 losgeklopte eidooier, 1 eetlepel melk, suiker om te bestrooien

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Custard vla

Typisch "Original"Engelse vla die alleen gebonden wordt door eieren ; makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

-1 l melk, -heel klein tikkeltje zout, -1 vanillestokje (10 cm) of een stukje citroenschil, -125 g suiker, -5 eieren, -boter om in te vetten, -20 g boter

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Romige Custard

Basiscreme voor nagerechten

INGREDIENTEN

4 dl.melk] 2 dl.slagroom] 1 vanillestokje of, 1 zakje vanillesuiker] 8 eidooiers] 200 gr., suiker] ? tl.aardappelmeel]

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Custard met Eieren

Custardsaus voor bij (warme) fruittaart, of voor bij trifles

INGREDIENTEN

250ml melk, 3 eieren, 1 afgestreken eetl maizena, 2 afgestreken eetl basterdsuiker, 1 a 2 zakjes vanillesuiker, 2 volle eetl creme fraiche

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Custard

INGREDIENTEN

3 eieren, 95 gr bruine basterdsuiker, 3,75 dl melk, 1,25 dl room, 1 tl vanille essence, nootmuskaat

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bitterkoekjes met custard

Jammie!

INGREDIENTEN

Schaaltje mascarpone, Bitterkoekjes, Amaretto, Custardvla, Slagroom, Geroosterde amandelschijfjes (optioneel),

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2008
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Jamaica Custard

Van Simon's Rumeiland

INGREDIENTEN

2 koppen melk, 2 eetl. melkpoeder, 2 eieren, 4 eetl. honing, 1 eetl. rum

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Baked custard

INGREDIENTEN

4 dooiers, 30 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 l melk

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Koffie-chocolade custard

INGREDIENTEN

50gram chocolade*5deciliter koffie*5 deciliter melk*100 gram suiker*zout*6 eidooiers*1 eetlepel boter*nootmuskaat.

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Appeltaart met boerenjongens en custard

We kregen koffievisite. Dus wilde ik een snelle appeltaart bakken. Op zoek naar een lekker recept. Het werd geen kneeddeeg want daar had ik geen zin in en ook geen cakedeeg, maar er iets tussen in. En lekker!!! Een succes. Volgens mijn man de lekkerste appeltaart. Na 3 dagen smaakte de taart nog prima.

INGREDIENTEN

3 eetlepels uitgelekte boerenjongens (of rozijnen even geweld in rum) -, 750 gram zoetzure appels -, 1 zakje vanillesuiker -, 2 tl kaneel -, 115 gram suiker -, 2 el paneermeel -, 125 gr boter -, 1 ei -, 100 gram zelfrijzend bakmeel -, 1/2 tl zout -, 2 eetlepels custard -, 2 el abrikozenjam, 2 el geschaafde geroosterde amandelen

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Perentaartje met chocolade en custard

Een heerlijk en gemakkelijk te maken taartje. Zalig bij een bakje koffie (of thee) maar ook als nagerecht niet te versmaden

INGREDIENTEN

, , 175 g bloem, 100 g boter, 1 eigeel, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel water, , , VOOR DE CUSTARD, 1 eigeel, 1 ei, 2 zakjes vanillesuiker, 150 ml room, , , VOOR DE VULLING, 3 rijpe peren, geschild, in de lengte gehalveerd en klokhuis verwijderd, 100 g pure chocola, grof gehakt, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bread Pudding met Custard saus

Een heerlijk ontbijt, nagerechjt of tusendoorteje. Oorspronkelijk afkomstig uit Amerika (een maaltijd van de arme mensen), menen velen dat dit Engels is. Een goedvullende hap, met een heerlijke smaak, die warm gegeten dient te worden. Vrij simpel te maken en echt de moeite. Eet de pudding en de saus zeker niet afzonderlijk, dat smaakt veel minder !

INGREDIENTEN

Voor de custard :, 250 ml volle melk, 100 gr. suiker, 1 vanille stokje (extract mag ook), 6 eieren, 6 eidooiers, , Voor de brood pudding :, 100 gr rozijnen, 6-8 boterhammen (zonder korst in stukjes), 120 gr. boter (gesmolten), 5 kopjes custard mix

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardbeien custard taartjes

Een lekker en simpel gerecht. Recept voor 5 gebakjes. Kan opgediend worden als dessert maar ook als lekker gebakje voor bij de koffie.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg (10 stuks) Hieruit haal je 5 gebakjes, 1 bakje verse aardbeien, 1 pak custard + benodigheden (melk), Suiker, Twee eidooiers

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Crumble and Custard

Een engels recept zo oud als de weg naar Rome. Laatst in London kreeg ik het weer voorgeschoteld en besloot het thuis maar eens zelf te proberen...verassend hoe snel en simpel je dit overheerlijke gerecht kunt bereiden.

INGREDIENTEN

2 grote zure appels (bij voorkeur Goudrenet), 150 gr basterd suiker, 100 gr boter, 150 gr bloem, kaneel, 60 gr custard, 1 L melk, scheutje strohrum

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Peren Met Custard Saus

Zet de geschilde peren (doyene du c.) op in een ruin laagje water met vanille suiker en wat suiker naar smaal (op gevoel) breng dit samen met de peren aan de kook tot ze zacht zijn. Peren uithalen met schuimspaan en het kookvocht binden met custard in wat water opgelost. Dit kookvocht over de peren gieten, hierover wat kaneel strooien en eten maar. Bij spercieboontjes of als toetje. Hmmm.

INGREDIENTEN

6 grote Peren (Doyenne), bodempje water, vanille suiker, 3 eetlepels suiker, custard om kookvocht goed te binden en kaneel,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Trifle met rood fruit en custard.

INGREDIENTEN

1 cake, 100 gram frambozen, 100 gram aardbei, scheut sherry, 200 ml room, 50 gram suiker, , Ingrediƫnten Custard:, 500 ml room, 200 gram suiker, 5 eidooiers, 1 vanillestokje, 5 stuks kardemom

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Custard uit de magnetron

Ik zag laatst custardpoeder in mijn kast staan, en ik dacht kan je dat ook niet gewoon uit de magnetron maken? Toen ben ik dat gaan uitproberen en het pakte heel goed uit! Dus hier het recept, veel succes met het maken!

INGREDIENTEN

- twee eetlepels custardpoeder (bijv. dr oetker), - een kop melk, - 1/2 eetlepels suiker (kies 2 als je erg zoete custard houd),

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2019
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste custard recepten
Populaire zuivel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top