Thaise rode currypasta
Deze Thaise rode currypasta is echt heet! Als je deze currypasta gaat maken kun je voor de hoeveelheid pepers het beste uitgaan van wat je normaal verdraagt. Als het te heet wordt doe je gewoon wat minder verse pepers in de currypasta. Rode currypasta is erg geschikt voor het maken van Thaise curry zoals curry met kip, vis, vegetarische curry of noedels. Bovendien is zelfgemaakte pasta lekkerder dan gekochte en nog gezonder ook.
Ingrediënten
3 sjalotten in plakjes, 1 stengel citroengras, 1 – 3 Spaanse pepers of 1 Madame Janet (meer of minder naar smaak), 3 teentjes knoflook, stukje laos van ca 5 cm (als dit niet te krijgen is kan ook gemberwortel gebruikt worden), 1/2 tl witte peper, 1 tl gemalen komijn, 2 el gemalen koriander , 3 el vissaus , 1 kaffir limoenblad, 1 tl garnalenpasta, 1 tl suiker, 1 ½ el chilipoeder, 100 ml kokosmelkBereidingswijze
Maak het citroengras schoon en snijd het in ringetjes. Bewaar het laatste harde stuk om mee te laten koken (voor extra smaak). Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en laat draaien tot alles fijn is. Bij gebruik de pasta even in wat olie laten bakken om de aroma`s vrij te laten komen en dan pas vlees, tofu, seitan of groenten toevoegen. Indien gewenst kan nog wat kokosmelk toegevoegd worden evenals het harde stuk van het citroengras. Voor het serveren even proeven om de controleren of de smaak goed is. Als het te flauw is wat extra vissaus toevoegen. Als het te zout is wat limoensap toevoegen. Als het te zuur is wat extra suiker toevoegen. Als het te pittig is wat extra kokosmelk of een beetje yoghurt toevoegen.