Pasta tonijn crème met courgette en pesto
Lekkere romige pasta met en saus van courgette, tonijn, ui, paprika, tomaat en pesto. Mijn eerste zelfbedachte recept. Ontstaan uit enkele jaren hobby koken in de keuken met andermans recepten.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 á 300 gram (Penne) Pasta., 2 Blikjes tonijn, 2 Uien, 1 Courgette, 1 Paprika oranje (rood / geel kan ook), 1 Blik tomaten blokjes, 1 Bekertje crème fraîche (125 ml), 4 Eetlepels rode pesto, 1 Teentje knoflook, 3 Eetlepels olijfolie, 15 Gram fijn gehakte peterselieVoorbereiding
Ui pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Paprika schoonmaken en in Reepjes snijden. Tonijn uit laten lekken.
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing 2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui (2 Min) 3. Snij de knoflook fijn en fruit nog even mee met de ui (2 Min) 4. Voeg de gesneden courgette en de paprika toe en bak die even mee (circa 7 Min) 5. Voeg de tomaten blokjes en de tonijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes (4 Min) door koken. 6. Voeg de crème fraîche en de pesto toe en roer deze door het gerecht. Laat het geheel even goed door warmen. 7. Op smaak brengen met peper en zout. 8. Pasta met saus serveren en bestrooien met peterselie.