Crème Brulee
Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker
1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen. 2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren. 3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. 4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. 5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2007Frans Nagerecht30-60 min.
Creme brulee ( de echte)
De echte onovertroffen Creme brulee
1 vanillestokje, 50 gr witte basterdsuiker, 2 dl slagroom, 1 dl melk, 2 eieren, 2 eierdooiers, 35 gr bruine basterdsuiker.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-05-2001Frans Nagerecht30-60 min.
Maak de perfecte crème bruléé
Een lekkere crème brûlée maken is niet zo moeilijk, als je maar precies weet wat je moet doen. Door schade en schande wijs geworden hebben we gelukkig eindelijk het perfecte recept voor je samen kunnen stellen. Als je de onderstaande stappen volgt moet het zeker gaan lukken en kan je voortaan ook genieten van die perfecte crème brûlée.
, - 2 dl. volle melk, - 1 vanillestokje, - 80 gram kristalsuiker, - 5 eidooiers, - 2,5 dl. slagroom, - wat bruine rietsuiker of fijne kristalsuiker, , , , Ik raad je aan alle voorbereidingen vast te treffen zodat je je kan concentreren op de bereiding zelf. Warm de oven dus vast voor op 160 graden, scheidt de eierdooiers vast en zet deze klaar in een bakje en zorg dat je de andere ingrediënten al afgemeten klaar hebt staan., ,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-12-2010Nederlands Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Crème brûlée
De lekkerste Crème brûlée, gewoon gemaakt in een pannetje. Heerlijk nagerecht voor de feestdagen!
, 250ml melk, 250ml slagroom, 5 eidooers, 60g suiker, 15g bloem, 1 kaneelstokje, 1 vanillepeul, Suiker om erovereen te strooien (om te branden), , Evt. fijngesneden rasp van de schil van een citroen of 3 limoenen
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2010Frans Nagerecht20-30 min.
Creme Brulee
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2005Nagerecht20-30 min.
Creme Brulee
Het lekkerste nagerecht ooit!!!
2 dl melk, 1 vanillestokje, 80 gr. witte kristalsuiker, 5 eidooiers, 2,5 dl slagroom, 4 el. rietsuiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-2000Nagerecht30-60 min.
Creme brulee
Dit nagerecht doet het altijd als je eters hebt en het is beslist de moeite waard om het zelf te maken! Zelf gemaakt smaakt Creme brulee gewoon lekkerder :-). Met dit recept kan je makkelijk 12 kommetjes creme brulee bereiden.
Voor de ruban:, 8 eierdooiers, 150 g kristalsuiker Overige ingredienten:, 250 ml melk, 1 vanillestokje, 700 ml room Voor de afwerking:, een mengsel van candicosuiker en witte kristalsuiker (even veel van elk) om de oppervakken van de creme te bedekken
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-05-2005Frans Nagerecht> 120 min.
creme brulee
Roompudding met een krokant suikerlaagje
1 eetlepel maizena, 2,5 dl melk, 2,5 dl room, 3 repen citroenschil van 5 cm, 1 kaneelpijpje van 5 cm, 5 of 6 eidooiers, 125 gram kristalsuiker, 90 gram kristalsuiker, rietsuiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-1998Frans Nagerecht10-20 min.
Creme Brulee
55 g koolhydraten 681 kcal 45 g vet, waarvan 19 g verzadigd 14 g eiwit
250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 100 gram fijne kristalsuiker, 250 ml melk, 5 eidooiers, 100 gram rietsuiker
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2014Nederlands Nagerecht20-30 min.
Creme Brulee
Een heerlijk recept van een topkok uit Luxemburg
160 ml melk, 300 gram room,80 gram suiker, 4 eigelen, een gehalveerd vanillestokje.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-04-2005Frans Nagerecht10-20 min.
Creme brulee
Creme Brulee is ontleend aan het Engelse gerecht "burtn cream" dat zou zijn gecreeerd op het Trinity College in Cambridge.
7 1/2 dl room, 2 vanillestokjes, 8 eierdooiers, 125 gram suiker.
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2001Engels Nagerecht30-60 min.
Crème brûlée
De echte crème brûlée is niet zo moeilijk te maken. Verwen uzelf!
2 dl slagroom, 1 dl melk, 60 gr suiker + suiker voor de afwerking, 3 eidooiers, 1 eiwit, 1 vanillesuiker, , extra: crème brûlée-brander of oven met grillstand,
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-2012Frans Nagerecht60-120 min.
creme brulee
Heerlijke creme met een gebrand laagje suiker
1 vanillestokje, 1 beker slagroom (250 ml), 250 ml melk, 5 eieren, 100 g suiker, 50 g witte basterdsuiker
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2011Frans Nagerecht60-120 min.
creme brulee
Dl. volle melk, 2 ? dl. room, 1 vanillestokje, opengesneden, 100 gram suiker, 5 eierdooiers., 4 eetlepels rietsuiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-2006Frans Nagerecht10-20 min.
Creme Brulee
Romig Frans toetje met krokant caramel laagje
250 ml room, 250 ml melk, 3 eieren, 1 ei geel, 1 vanille stokje, geraspte schil van 1 sinaasappel, 125 gr suiker, 75 gr bruine basterd of riet suiker.,
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-11-2001Frans Nagerecht60-120 min.
creme brulee
Een manier om creme brulee te maken, in dit geval ca. 1 wijnglas p.p.
50 GRAM SUIKER, 4 EIDOOIERS, 4 DL SLAGROOM, 1 EETLEPEL VANILLESUIKER, 4 EETLEPELS BRUINE SUIKER
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-1999Internationaal Nagerecht10-20 min.
creme brulee
Heerlijk zacht met een krokant laagje
4 dl slagroom, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 40 gr kristalsuiker, 1 theelepel maizena, 6-8 eetlepels fijne tafelsuiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2002Frans Nagerecht10-20 min.
Creme Brulee
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2012Nagerecht20-30 min.
creme brulee
De lekkerste......
200 gr suiker, 5 dl melk, 1 ltr room, 4 st vanille, rietsuiker
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2000Frans Nagerecht0-10 min.
Creme brulee
De Franse evergreen
8 eierdooiers - 200 gr suiker - 1 vanillestokje - 7,5 dl room - 2,5 dl melk - bruine suiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2000Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Creme brulee
Heerlijk romige creme brulee.
2 dl melk, 2,5 dl slagroom, 1 vanillestokje, 5 dooier, snuf zout, 100 suiker, rietsuiker, brandertje.
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-04-201260-120 min.
Creme Brulee
Een klassieker onder de nagerechten, maar blijft een topper.
4 1/2 dl slagroom, 1 vanillestokje, ingesneden, 4 eidooiers, 80 gram kristalsuiker, lichte of donker basterdsuiker,
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-01-2001Frans Nagerecht> 120 min.
Creme Brulee
Dit nagerecht betekent letterlijk'gebranden room'
- 4 eierdooiers, - 2.5 el. suiker, - 3 dl. creme fraice, - 3 dl. room, - vanille-essence, - 3 el.suiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-1999Nagerecht30-60 min.
Crème brûlée
1 vanillestokje, 250 ml slagroom, 250 ml melk, 5 eierdooiers, 100 g suiker, 50 g witte basterdsuiker
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-09-2009Frans Nagerecht30-60 min.
creme brulee
Creme brulee is een nagerecht ,die je koud geserveerd krijgt.
10eidooiers,125grsuiker,1vannillestok(bourbon),1liter room(vetgehalte van 30 a 40 procent)20 gr boter.
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-05-2003Frans Nagerecht60-120 min.
Creme brulee
2 dl volle melk, 3 dl room, 1 vanillestokje, 100 g suiker, 5 eierdooier, 4 eetlepel rietsuiker
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2011Frans Nagerecht60-120 min.
Creme brulee
2 dl melk,*2 dl slagroom,*1 tl. kaneelpoeder,*mespuntje gemalen kardemom,*200 g pure chocolade,*3 eidooiers,*100 g fijne suiker.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-2002Nagerecht30-60 min.
créme brulée
Het meest bestelde nagerecht in restaurants.
250 ml slagroom200 ml volle melk1 vanillestokje100 gram suiker5 eidooiers van grote eieren4 el poedersuiker.,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2007Nederlands Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
crème brûlée
Een crème brûlée is een vanillecrème die in de oven gegaard wordt en die koud wordt geserveerd met een dun krokant warm laagje gebrande suiker. Eierdooiers zorgen voor de binding. Tegenwoordig wordt er ook met andere smaken geëxperimenteerd, bijvoorbeeld sinaasappel, vanille, zoethout, koffie, anijs of combinaties van deze smaken.
Voor 4 personen:, 0,5 liter slagroom ongezoet, 85 gr rietsuiker, 1 stokje vanille, 70 gr eigeel,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2011Frans Nagerecht30-60 min.
Creme Brulee
Heerlijk als nagerecht.
* 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, * 1/2 l room, , * 4 eierdooiers, , * 80 g suiker, , * 2 el bruine suiker, ,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-03-2000Nagerecht> 120 min.
creme brulee
4 1/2 dl slagroom, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 80gr kristalsuiker, lichte of donkere basterdsuiker
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-10-2004Frans Nagerecht> 120 min.
Creme Brulee
Deze creme wordt in 2 dagen bereid, op deze manier kan hij niet mislukken. Een heerlijk nagerecht. Kcal p.p.: circa 521
4 1/2 dl slagroom; 1 vanillestokje, ingesneden; 4 eierdooiers, 80 g kristalsuiker; licht of donkere basterdsuiker
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-01-2005Frans Nagerecht60-120 min.
Creme Brulee
Een heerlijk recept voor een heerlijke afsluiter van een heerlijk diner!!
6 eidooiers, 125 gram suiker, 2,5 dl slagroom, 1,5 dl volle melk, 1 zakje vanillesuiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2006Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
creme brulee
Hemels dessert !
2 liter ongezoete slagroom., 4 vanille stokjes., 250 gram suiker., 400 gram eigeel.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2008Frans Nagerecht30-60 min.
Creme Brulee
Gebrande eierpudding
1,5 l verse room;, 5 eierdooiers;, 1,5 dl volle melk;, 150 g fijne griessuiker;, 2 vanillestokjes;, bruine kandijsuiker.
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-04-2001Belgisch Nagerecht60-120 min.
Creme Brulee
Creme fraiche (300 gram), Melk, volle (120 ml.), Vanille-essence (2 tl.), Eierdooier (4 st.), Fructose (50 gram),
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2000Belgisch Nagerecht30-60 min.
Creme brulee
3 eierdooiers, 1 zakje vanillesuiker, 3 theelepels fijne kristalsuiker, 1/4 l slagroom
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2004Nagerecht20-30 min.
Crème brulée
Overheerlijk dessert.
10 eigelen, 200 gr suiker, 3 dl volle melk, 9 dl volle room, 1 vanillestok
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-09-2017Frans Nagerecht60-120 min.
creme brulee
Het lekkerste toetje dat er is
300 ml. slagroom, 250 ml volle melk, 1 vanillestokje, 6 eierdooiers, 75 gram witte basterdsuiker, kristalsuiker om te bestrooien
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-01-2010Frans Nagerecht60-120 min.
Crème Brûlée
Een lekker frans nagerecht, al vele recepten geprobeerd maar dit is tot dusver verre weg de lekkerste
600 ml slagroom, 1 vanillestokje opengesneden, 8 eidooiers, 100 g suiker+ extra
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-12-2014Frans Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Creme Brulee
2 dl. volle melk, 2 ½ dl. room, 1 vanillestokje, opengesneden, 100 gram suiker, 5 eierdooiers., 4 eetlepels rietsuiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-200860-120 min.