Italiaanse saladewraps met kipfilet en mozzarella
4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes
Tomaten en de mozzarella in een grote schaal mengen met de rucola. Wraps verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wraps op 4 (warme) borden leggen, besmeren met de pesto en de demi crème fraîche en daarop de plakjes kipfilet, wat salade en de mozzarella leggen. Rest van de salade met de dressing mengen en bij de wraps serveren.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Met Creme-Fraiche
Over, over heerlijk kippetje
2 dubbele kipfilets, bakje champignons, 2 uien, 200 ml. creme-fraiche, zout en peper, 1 teentje knoflook, scheutje tijm, marjolein (of marjoraan), basilicum, peterselie, scheutje rode port.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta Creme-Fraiche
Simpel, anders, snel en lekker
2 stronken broccoli, 1 bakje champignons, 300 g kipfilet, hamblokjes en/of spekjes, 1/4 l creme fraiche, olijfolie, pesto, pasta voor 4 personen, 50 g geraspte kaas, 1 teentje knoflook, half ui, zout, peper, italiaanse kruiden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-02-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Creme-fraiche met Amaretto-vanillesaus
Een culinaire hoogstandje!!
200 gram magere kwark 3 el witte basterdsuiker 2 blaadjes gelatine 2 dl creme fraiche of zure room 1 vanillestokje 3 dl amandellikeur basilicumblaadjes.
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2003Frans Nagerecht20-30 min.
Creme-fraiche Wafels
Een heerlijke romige wafel. Voor een pikante smaak kun je ook de volgende, heel klein gesneden, ingredienten toevoegen: pizzakruiden, uien, ham, champions, geraspte kaas, mosterd, bieslook etc.
2 bekers van 150 gr. creme fraiche, 100 gr. suiker, geraspte schil van een citroen, 1 snufje zout, 250 gr. meel, 3 eieren, 1 afgestreken theelepel bakpoeder
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2003Belgisch20-30 min.
Mosselen Met cremefraiche
3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, sap van een citroen, 1 liter witte wijn, 150 gr creme fraiche, 2 eidooiers, 1 bosje dille, peper,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Aardbeiensorbet Met creme-fraiche
Lekker als tussendoortje of als nagerecht (met bv dessertwijn: bv Muscat de St. Jean)!!
1250 gr verse aardbeien, 250 gr suiker, 1 eetl citroensap, 200 ml creme fraiche, verse munt, ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-1999Nagerecht20-30 min.
Aardbeien met creme-fraiche
500 g aardbeien, 1/2 dl vruchtenwijn frambozen-bessen, 2 lepels balsamico-azijn, 1 lepel appelstroop, 1 lepel creme fraiche, 5 g vanillesuiker, 4 galette-wafels, poedersuiker, vierseizoenenpeper
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-08-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Aardbeiensoep met creme-fraiche
1 kilo aardbeien - 100 gram suiker - 2 dl rode port - 125 ml creme fraiche - zwarte peper
- Spaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2005Spaans Nagerecht60-120 min.
Mosselen met witte wijn en creme-fraiche.
4 kg schoongemaakte mosselen,3 uien,50 gr roomboter,6 dl witte wijn,2 laurierblaren,2 takjes verse thijm,4 dl creme-fraiche,z+versgemalen peper,2 eetl. peterselie.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Broodje rookvlees met cremefraiche
, broodje, enkele plakken rookvlees, creme fraiche, bieslook, hardgekookt ei, ,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-2002Internationaal0-10 min.
aspergesoep, cremefraiche en zalmblokjes
Heel makkelijk en zo lekker!
500 gram asperges, 1 flesje maggi basis voor aspergesoep, 2 el maizena, 1 bekertje creme fraiche a 200 ml, 2 bakjes zalmblokjes a 100 gr
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-10-200120-30 min.
carpaccio coquilles met cremefraiche -oestersaus
Een mooi, licht voorgerecht, fijn van smaak en consistentie.
Porties: 4, 500 gr sint-jakobsschelpen (zonder schelp), 4 theelepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels crème fraîche, 1-2 theelepels oestersaus, 1 eetlepel bieslook, fijngesneden, een snufje kervel, zout en versgemalen peper,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-09-2012Voorgerecht10-20 min.
Aardbeiensoep met creme-fraiche en zwarte peper
1 kg aardbeien, 100 g suiker, 2 dl rode vermout of port, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, versgemalen zwarte peper.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-08-2005Nagerecht60-120 min.
Jamie Oliver: zomerse paprikasoep
Deze soep is heerlijk voor de zomer en koud gegeten worden (warm is hij ook erg lekker met een schepje creme-fraiche
2 uien, gepeld en grof gehakt, 4 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt, 4 rode paprika`s, zonder zaadjes, grof gehakt (gele paprika is ook erg lekker!!), 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, grof gehakt (zonder is ook erg lekker), 4 eetlepels olijfolie, 2 blokjes kippenbouillon, liefst biologisch, een klein bosje vers basilicum, alleen de blaadjes, 3 eetlepels rodewijnazijn, ¼ komkommer, 1 stengel bleekselderij, extra vierge olijfolie, cayennepeper
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-201330-60 min.
Ovenschotel Met Chinesekool
1,5 kg aardapppelen, zout, 1 chinesekool (ong 1,5kg), 1 ui, 250 gr champignons, 2 bosuitjes, 1,5 eetlepel olie, 400 g rundergehakt, 1 pakje rijke kruidenmix voor kip tandoorie (2 zakjes), 125 ml cremefraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, en 50 gr geraspte oude kaas., ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2000Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Pesto Pasta Salade
Een zomers recept. Mijn man en ik hebben vaak in de zomer niet zo`n zin in bourgondisch eten en samen verzinnen we dan lekkere salades, om licht maar ook gezond te kunnen dineren. (Salade kan natuurlijk ook zonder kip geserveerd worden, wij eten het ook vaak vegetarisch)
* 150 gr rucola melange, * 1 potje pesto, * 125 ml cremefraiche, * 300 gr pasta, * 2 st mozzarella, * 1 bakje cherry tomaten, * 1 st komkommer, * 250 gr kipfilet,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
zalmrolletjes
Amuse
Creme fraiche 2 el., fijngehakte dille 2 el., citoensap 2 tl., zout/peper, gerookte zalm 100 gr.(dunne plakjes), takjes dille
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-200010-20 min.
Mama's courgette soep
Calorie-arme courgette soep van mama
1 courgette, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 ontvelde tomaat, 1/2 liter water, 1 bouillonblok (eventueel 1 steel prei)
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-1999Goedkoop en snel20-30 min.
Komkommersoep
Lekker romig
2 kippenbouillontabletten, 1 komkommer, 2 tl maizena, 1 bekertje creme-fraiche, 1 tl tijm, 1 tl. mosterd, peper,(Leerdammer-kaas), waterkers voor garnering
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-05-1999Vegetarisch0-10 min.
- Eigen recept
Kerrie soep
Zoals je in mijn kookboek kunt zien ben ik een echte soepmaakster. Deze lekkere gevulde soep gaat er meestal wel in en deze is naast lekker pittig ook nog romig.
* 1 rode paprika in snippers, * 125 gram creme-fraiche, * 2 grote fijngehakte uien, * 2 theelepels kerriepoeder, * 200 gram gaar kippenvlees of gerookte kip in stukjes, * 4 eetlepels. bloem, * fijngesneden verse koriander, * 4 deciliter kippenbouillon, * zout en peper, * 30 gram boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-200920-30 min.
vispotje voor in de oven
Heerlijk simpel en superlekker visgerecht!
1 schotse zalmfilet, 1 kabeljauwfilet, 1 bakje garnaaltjes, 1 blikje tomatenblokjes, 1 bakje cremefraiche halfvet, viskruiden, 100 gram brie, dille, peper, zout, rijst, 1 grote (vlees)tomaat, verse peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
tortilla (wrap) saus
Lekker simpel, in 2 minuutjes een heerlijke saus!
1 bakje Creme-fraiche, een scheutje chili saus
- Mexicaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2001Mexicaans0-10 min.
Mosterd Ovenschotel
Ik ben zelf een mosterd moster, dus voor mij een fantastische maal.
-1 bloemkool, -125 ml cremefraiche, -3,5 eetlepels mosterd, -1 ui, -4 gekookte aardappels, -300 gram rundergehakt, -kleinscheutje melk, -strooikaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2000Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
broccoli-bloemkool canneloni (Jamie Oliver)
Dit recept van Jamie Oliver bevat een kleurenpalet aan smaken en is daarom mijn lievelingsgerecht op het moment. Het is een vegetatisch recept maar daarom zeker niet minder!!
250 gr bloemkool, 250 gr broccoli, 2 l gezouten water, Half bosje verse tijm (alleen de blaadjes), ½ Blikje Ansjovis, olijfolie, 2 fijngekruimelde gedroogde chillipepers, 4 teentjes knoflook, 8 canneloni buisjes, 1 " pak" Heinz tomaten frito, Versgemalen peper en zout, 3 eetlepels wijnazijn, 300ml crème fraiche, bolletje mozzerella, 50 gram Parmezaanse kaas, Bosje basilicum, alleen de blaadjes,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-07-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Komkommer met tonijnmousse
Borrelhapje
1 Blikje tonijn in olie, 3 eetlepels cremefraiche, 1/2 komkommer, 1 eetlepel tomatenchethup en tobasco.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2003Nederlands10-20 min.
zalm met zongedroogde tomaatjes en honing-mosterd-roomsaus
Erg bijzonder. Door improviseren op 1e kerstdag tot stand gekomen. Was verrukt over het resultaat. Kon jullie deze lekkernij niet onthouden.
Olijfolie, peper, zout, citroensap, 2 stukken zalmfilet,(evt diepvries, lekker en goedkoop), 6 zongedroogde tomaatjes,(AH), 2 eetl cremefraiche, 3 eetl stijf geklopte slagroom gezoet, 2 eetl kant en klare honingmosterddressing van AH. Indien niet voorhanden meng dan de volgende ingredienten erdoor:, 1 eetl mosterd, 1 eetl honing, 1 theel citroensap
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2001Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
kaassoufle
Kaassoufle uit de romertopf
6 eieren*200 gr.geraspte belegen kaas* 4eetl. creme_fraiche
- Montignac Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2000Montignac Bijgerecht20-30 min.
lasagnerolletje
Kan ook als amuse geserveerd op b.v een schoteltje.
Lasagneblad,cremefraiche,dun gesneden pastarami,groene pesto,oregano,olijfolie., , sla,pijnboompitjes,gedroogde pommodori
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-2001Italiaans Voorgerecht20-30 min.
andijvie met creme fraiche
Andijvie maar dan anders
1 krop andijvie,2el olijfolie,1 teentje knoflook,2 el kappertjes,125ml creme-fraiche
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2014Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )
Lekkere soep, waar zeker van is dat je niet erg gewaardeerd wordt de dag erna. Dus plan geen sollicitatiegesprek na het eten.
Bolletje knoflook, Klein potje cremefraiche, 1 liter bouillon (rund of kip), Peper en zout
- Oostenrijks
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2009Oostenrijks10-20 min.
Pasta Met Gerookte Zalm
Pasta (bv. vlindertjes), lente-uitjes, 250 ml creme-fraiche, 250 gram tomaten, 250 gram gerookte zalmsnippers
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
tonijn in een jasje van bladerdeeg met een boursinsaus
Verse Tonijn met Parmaham met een jasje van bladerdeeg overgoten met een overheerlijke boursinsaus
150 gram verse tonijn, 100 gram Parmaham, bladerdeeg, zout/peper, pakje boursin, room of creme-fraiche.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2001Frans Voorgerecht10-20 min.
Broccolisalade
Makkelijk te bereiden lauw-warme maaltijdsalade
750 gram broccoli, 4 tomaten, 2 eieren, potje creme-fraiche, strooi-aroma, bieslook,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-1999Nederlands10-20 min.
Gepofte Aardappel
Grote aardappel voorkoken totdat ie gaar is en in de oven verwarmen De saus maken van cremefraiche met bieslook en fijn gesneden stukjes gerooktezalm, zout en peper naar smaak. Lekker bij kaasplateau. Oostenrijkse keuken. Voor het eerst gegeten in Mayerhofen boven op de berg bij lift Schafskopf
4 Grote aardappels, 100 gram gerooktezalm,1 potje 1/4 cremefraiche,3 eetlepels verse bieslook
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-2000Internationaal30-60 min.
Kiplafje
Een snel en lekker recept als je maar een heel klein beetje tijd hebt
/- 3ons kipfilet in blokjes, bakje creme-fraiche, 5 a 6 eetlepels ketjap manis,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Spinaziesaus
250 g diepvriesspinazie indelblokjes, 2 eetlepels roomboter, 1 bekertje creme-fraiche [125 ml], peper en zout.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-01-2001Nederlands0-10 min.
Broccolischotel
400gr kipfiletinstukjes bakken,metzout,en peper daarna in ovenschotel doen Broccoli in kleine stukjes 5 min koken en op de kip leggen Blikje kipragout en 1bekertje creme fraiche en 1 theelepel kerriepoeder mengen en op de broccoli scheppen Daarna 4 eetlepels ger kaas erop In oven op 200graden ong 30 min Lekker met patat en salade
4oogr kipfilet,40gr boter,knoflook,zout en peper,750gr broccoli,1 blik kipragout,1 beker cremefraiche,1 theelepel kerriepoeder,4 eetl geraspte kaas
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappels in schil gekookt met creme fraiche
Kook de aadappels in de schil in 20 min gaar. Breng 200 ml creme fraiche met peper zout knoflook (1 of 2 tenen) en 2 eetlepels verse peterselie aan de kook. aardappels in de schil in de schaal doen, de saus er over gieten. eet smakelijk
Peper/ zout/ 200ml cremefraiche/ 1of 2 tenen /knoflook/ peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-2002Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Penne met gerookte kip en avocado
Door de avocado niet slank, wel gezond!
200 gram cherrytomaatjes, 1 teentje knoflook, 1 limoen, 3 el fijngeneden koriander, 3 el olijfolie, 2a3 avocado's, 2 gerookte kipfilets, zout, peper, 450 gram penne, 1 el cremefraiche
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kruidenkaas (hierna nooit meer naar de V&D!)
Vroeger ging ik vaak bij de V&D eten omdat ik daar de broodjes met kruidenkaas zo lekker vond. Met nadruk op vond, de laatste keer dat ik daar was verlangde ik naar mijn eigen kruidenkaas!
* 300 gram Bettine Fromage de Chevre 45+, * 1 bakje verse bieslook, * 1 el zwarte peper, * 250 ml cremefraiche, * 1 grote teen knoflook,
- Frans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2009Frans Bijgerecht0-10 min.