Cranachan
In Schotland worden met halloween geluksbrengers in de Cranachan gedaan. Net zoals de traditionele muntjes in de engelse kerstpudding.
2 el havermeel, 250 ml slagroom, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr frambozen of aardbeien, 2 el havermout, geroosterd.
Havermeel in een kleine pan, onder voortdurend roeren, 5 min bij zwakke hitte licht roosteren. Van het vuur nemen, volledig laten afkoelen. Slagroom kloppen tot zich zachte pieken vormen. Honing en whisky erdoor roeren. Met een metalen lepel het afgekoelde meel door het slagroom mengsel roeren. Vruchten en slagroom laags gewijs over 6 hoge glazen verdelen. Met de slagroom eindigen. 2 uur laten koelen en met geroosterde havermout bestrooien.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2000Nagerecht30-60 min.
Cranachan
Een traditioneel schots recept, gemaakt van het vele goede dat Schotland te bieden heeft.
500 ml.slagroom of creme double..1 etl.of 15 ml.klare honing, liefst heidehoning..3 etl. of 45 ml. schotse whisky zoals 'the Famous Grouse'..4 etl.of 60 ml.yoghurt-(eigenlijk hoort dit een zachte schotse kaas te zijn nl.'Crowdie', maar dit is niet te krijgen in Nederland, Griekse yoghurt is een goede vervanger)..25 gr.'oatmeal',dit is grof gemalen havermeel, aangezien wij dat zover ik weet niet kennen, kunnen we gewoon onze havermout gebruiken, eventueel na het roosteren even malen..150 gr.frambozen..
- Schots Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2003Schots Nagerecht> 120 min.
Cranachan
Heerlijk Schots nagerecht
250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.
- Schots Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-10-2003Schots Nagerecht> 120 min.
cranachan
Schots toetje
250 ml slagroom; 40 ml honing;, 1 eetl. whisky; 2 bakjes frambozen a 250 gr.;, 4 eetl. geroosterde havermout.
- Schots Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-09-2001Schots Nagerecht10-20 min.
Cranachan
Een lekker schots toetje
1 pint slagroom , 3 el klaverhoning , 3 el whisky (of sherry), 4 el yoghurt , 1 1/2 ons fijne havervlokken , 8 ons frambozen,
- Schots Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-06-2001Schots Nagerecht> 120 min.
Cranachan
Traditioneel Schots desert met whisky en frambozen
50 gram volkorenmeel., 4 eetlepels honing., 3 eetlepels whisky., 350 gram frambozen., 300 ml slagroom (of beter: double heavy cream if available)
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-10-2000Engels Nagerecht0-10 min.
cranachan
Dit schots dessert wordt ook wel cream crowdie genoemd.
2 el havervlokken, 2,5 dl room, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr aardbeien of frambozen, 2 el havermout geroosterd.
- Schots Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-06-2001Schots Nagerecht> 120 min.
Cranachan - Schots frambozentoetje
Voor een van de 5 Saaren, die zoveel van frambozen houdt...
, * 250 ml. slagroom, * 40 ml. honing, * 1 eetlepel whisky, * 500 gram frambozen, * 4 eetlepels geroosterde havermout
- Schots Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-05-2002Schots Nagerecht10-20 min.