Pompoensoepje van de Zwethheul
Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.
Ingrediënten
1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g), 1 gesnipperde ui, 1/2 teentje knoflook, 1/2 paprika, 1 el (milde of zoete) paprikapoeder, 1 takje tijm, snuf kaneel, 3 laurierbladeren, olijfolie/boter, 1 liter kippenbouillon, 1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig), Garnituur:, filodeeg, geraspte kaas, gedroogde kruiden, pompoenpitten*, pompoenpitolie*, stukje courgetteBereidingswijze
Laat alle droge ingredienten even aanfruiten en voeg dan de bouillon en room toe. Laat de soep gaarkoken (ca. 20 min) en pureer hem dan in de keukenmachine of met de staafmixer. Passeer de soep door een puntzeef en breng op smaak met peper en zout. Bak als garnituur langwerpige crackertjes van filodeeg met geraspte kaas en gedroogde kruiden. Rooster de pompoenpitten en snijd de courgette in fijne brunoise.