Bloemkoolbiefstuk met kikkererwten en couscous
Geloof me: zelfs als je niet van bloemkool houdt ga je dit lekker vinden!
Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 300 gram couscous, 4 tomaten, 1 paprika, 1 rode ui, rode wijn- of balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, bosje munt, ras el hanout, olijfolie, blik kikkererwten, peper, zoutBereidingswijze
Als je de kikkererwten nog moet koken, doe dat nu. Warm de oven voor op 200 graden. Meng ras el hanout met olijfolie tot een marinade. Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Neem een paar lepels van de marinade en meng dit met de kikkererwten. Zet de bloemkool zoals ie groeit op je snijplank en snijd plakken van boven naar beneden. Als er wat roosjes afbrokkelen is dat niet erg, eventueel snijd je de grotere doormidden. Wentel de bloemkoolplakken door de marinade en laat ze er dan lekker in baden tot gebruik. Rooster de kikkererwten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rode ui en snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de munt fijn.Verwarm een koekenpan voor zonder olie en bak de bloemkoolplakken hier een paar minuten op middelhoog vuur in tot goudbruin. Voeg dan een plens water toe en dek de pan af met een deksel of iets anders zodat de bloemkool nog even kan stomen tot het zacht genoeg is. Haal na een tijdje het deksel van de pan en laat de marinade met de bloemkool nog eventjes inkoken. Meng de fijngesneden tomaat, paprika, ui en munt en de balsamicoazijn en olijfolie extra vierge met de couscous en leg de geroosterde kikkererwten en de gebakken bloemkool erop.