1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Courgette
  5. Gevulde Courgette Tonijn

Gevulde courgette tonijn recepten (12)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde courgette met tonijn

Courgette gevuld met tonijn

INGREDIENTEN

100 g zilvervliesrijst (of jasmijnrijst) 1 courgette 1 ui ½ rode paprika 160 g tonijnmoot in olijfolie (blikje à 160 g) 35 g tomatenpuree (blikje) 1 mespunt paprikapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst. TIP: Lekker met salade met yoghurtdressing.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde courgette

Courgette gevuld met tonijn en tomatensaus

INGREDIENTEN

2 courgettes; 1 blikje tomatenpuree; 1 blikje tonijn op waterbasis; 1 prei; 1 eetlepel olijfolie; 10 olijven; 100 g geraspte kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Courgette

Courgette gevuld met tonijn.

INGREDIENTEN

Zout, rijst, 2 kleine courgettes, 1 ui, 1 rode paprika, 8 groene olijven met piment, 1 el olie, 2 blikjes tonijn met groenten (nettogewicht ca. 185 g), worchestershiresaus, peper, dille

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde courgettebootjes

Een koolhydraatarm recept, maar zeker niet minder lekker. De combinatie van tonijn en feta klinkt misschien gek maar is zeer geslaagd!

INGREDIENTEN

2 courgettes ( 1 per persoon), 2 rode puntpaprika's", 1 rode ui, ± 15 zwarte olijven zonder pit, 1 blikje tonijn op waterbasis (150 gram), 200 gram fetakaas, ± 1 potje rode pesto (90 gram), , Om in te vetten: olijfolie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2016
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

.

INGREDIENTEN

2 middelgrote courgettes, 1 kleine ui, 1/2 rode paprika, 150 gr tonijn uit blik in olie, 1 teentje knoflook, geperst, 70 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2020
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Courgette bootjes

Lekkere gevulde courgettes voor bij de lunch of diner. Mijn vlog hierover is te zien op https://youtu.be/zdZIaVBa4mo of op http://www.kootjekookt.nl . 

INGREDIENTEN

€ 1 courgette, € 50 gram hüttenkäse, € 1 rode ui, € 100 gram tonijn, € 1 eetlepel volle kwark, € 1 eetlepel kappertjes, € 25 gram gemengde noten, € 6 snoeptomaatjes, € Olijfolie, € 1 theelepel dille, € Peper en zout,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2016
  • Europees
  •  30-60 min.
Populaire courgette recepten
  • Eigen recept

Penne met tonijn en verse tomatensaus

Lekker al dente penne met een goed gevulde verse tomatensaus met verschillende groenten, kruiden en tonijn

INGREDIENTEN

- 600 gram Penne, - 1 blikje tonijn op water basis, - 500 gram tomaten, - 3 stuks lente ui, - 1 paprika (rood), - een halve courgette of 1 bolcourgette, - 250 gram champignons, - 3 knoflookteentjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 eetlepels groene pesto, - 2 theelepels tijm, - 2 theelepels rozemarijn, - peper, - zout, - (zonnebloem)olie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oudejaarsavond borrelhapjes met eieren

Gevulde eieren zijn "hot" heb ik voor kort ergens gelezen. En gemakkelijk te maken. Voor Oudejaarsavond heb ik een aantal lekkere borrelhapjes met eieren bij elkaar gezocht die je allemaal ruim tevoren kunt klaarmaken. Kun je er lekker bij blijven zitten. Voor elk wat wils, ook vegetarische hapjes en hapjes voor kinderen.

INGREDIENTEN

Voor alle hapjes geldt het hoofdingrediënt is "Eieren "., Kijk bij de links van de recepten voor de ingrediënten die je ndig hebt.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pastasalade di Danielle

Goed gevulde maaltijdsalade voor een warme zomeravond

INGREDIENTEN

- 500 gram pasta (bijvoorbeeld penne of tagliatelle), - 1 blikje tonijn op water of oliebasis, - 75 gram zwarte olijven, zonder pit, - 150 gram spekblokjes, - 1 courgette, - 1 komkommer, - 250 gram cherrytomaatjes, - 1 rode en 1 gele paprika (evt. ontveld), - 50 gram walnoten of 25 gram pijnboompitten (gebruneerd), Voor de dressing:, - 4 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepel walnotenolie, - 1 eetlepel Aceto Balsamico, - scheutje frambozenazijn, - verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano, lente-uitjes, basilicum enz), - zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Antipasti-bordje

Lekker

INGREDIENTEN

Voor de courgettereepjes en kerstomaatjes:, 4 eetl. olijfolie, 1 teen knoflook, uitgeperst, druppels citroensap, zout, peper, versgemalen, 1 stuks courgette, in hele dunne reepjes, 1 eetl. groene pesto, 4 stuks kersttomaten, Voor de bonensalade:, 1 pot witte bonen, uitgelekt, 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt, 4 stuks komvormige rode slabladeren, 1 stuks rode ui, in ringen, voor de tortillarolletjes:, 2 stuks tortilla's (kant-en-klaar), 4 plakken mortadella, 4 plakken jongen kaas, 25 gr. verse basilicum, Voor de carpaccio:, 100 gr. carpaccio, 50 gr. Parmezaanse kaas aan een stuk, 2 eetl. kappertjes, 1 stuks citroen, in halve plakjes, voor de gevulde komkommer:, komkommer, 2 eetl. pesto, 1 eetl. ansjovispasta, 50 gr. spimazie, fijn gesneden, voor de garnering:, 100 gr. olijven

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Antipasti

INGREDIENTEN

Voor de courgettereepjes en kerstomaatjes:, 4 eetlepels olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, een paar druppels citroensap, zout, versgemalen peper, 1 kleine courgette in hele dunne reepjes, 1 eetlepel groene pesto, 4 kerstomaten, 100 gr gemengde olijven, , voor de bonensalade:, 1 pot witte bonen naturel, uitgelekt (inh. 350 gr), 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt (inh. 185 gr), 4 rode komvormige slablaadjes, 1 rode ui in ringen, , voor de tortillarolletjes:, 2 tortilla's (kant-en-klaar), 4 plakken mortadella, 4 plakken jonge kaas, ? 25 gr verse basilicum, , voor de carpaccio:, 100 gr carpaccio (vleeswaar), ? 50 gr Parmezaanse kaas aan een stuk, 2 eetlepels kappertjes, 1 citroen in halve plakjes, , voor de gevulde komkommer:, < komkommer, 2 eetlepels pesto, 1 eetlepel ansjovispasta, 50 gr heel fijn gesneden spinazie, , voor de garnering:, 100 gr gemengde olijven

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Nieuwste gevulde courgette tonijn recepten

Maaltijdbroodjes

6 stuks maaltijdbroodjes

INGREDIENTEN

Zie onder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste gevulde courgette tonijn recepten
Populaire courgette recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top