Aardbeientompouce met citroensorbetijs
Inspiratie voor dit zalige nagerecht vond ik op Smulweb bij een recept van daveij. Ik heb dit recept aangepast en onderstaand recept kwam eruit. Echt een aanrader. Nog bedankt daveij!
Ingrediënten 4 personen
8 kletskoppen (ik heb ze zelf gemaakt: veel recepten op Smulweb, maar gekochte zijn prima te gebruiken) - 150 gram aardbeien - 1 rijpe mango - mespunt zout - 1 bakje citroensorbetijs (AH) - 2 eetlepels aardbeienlikeur (Fraise des bois) - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sinaasappelsap - poedersuiker - citroenmelisse of mint om te garneren 1 dl slagroomVoorbereiding
Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Pureer de mango met wat zout (wordt de smaak intenser) en het sinaasappelsap met de staafmixer. Maak de aardbeien schoon. Hou 4 hele aardbeien apart om de garneren. Snij de rest in plakjes en zet deze ? 30 minuten in een marinade van aardbeienlikeur met citroensap en wat poedersuiker. Klop de slagroom met wat poedersuiker stijf.
Bereidingswijze
Leg op 4 grote borden een kletskop. Leg hierop was plakjes aardbeien en een bolletje citroensorbetijs. Dek af met een kletskop. Leg hierop weer wat plakjes aardbei. Garneer met slagroom, een hele aardbei en een plukje citroenmelisse of mint. Goet wat mango-coulis eromheen. Bestrooi de borden nog met wat poedersuiker.