Corndogs
Duitse kolonisten hebben grote invloed gehad op de Amerikaanse keuken. Zij introduceerden bier, knodels, koeken, kazen en natuurlijk worstsoorten. Denk aan de knakworstjes van de hotdog en in dit geval de corndog. De corndog is een knakworstje in een maisjasje gefrituurd. Je kunt hem van de prikker eten, maar ook tussen een broodje. …
Ingrediënten 4 personen
, , , , , , , , , , , 1 ei , 1,75 dl karnemelk , 75 gram bloem , 50 gram maismeel , 1 theelepel suiker , 1 theelepel bakpoeder , snufje zout , 10 Frankfurter worstjes , 10 sateprikkers , Calve mosterdsaus , , , , , , , , Week de sateprikkers in water., Verhit de olie tot ca. 180?C., Klop het ei los met de karnemelk. Meng bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Roer alles tot een beslag., Droog de prikkers en rijg de Frankfurthers eraan. Haal ze door het beslag en frituur ze in ca. 3 minuten goudbruin., Lekker met mosterdsaus of tomatenketchup erop. , ,