1. Home
  2. Recepten
  3. Cornbread

Cornbread recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cornbread

* Maisbrood *Hoewel cornbread oorspronkelijk uit het zuiden komt, is het in heel Amerika populair. Niet alleen wordt het bij de warme maaltijd geserveerd om de jus mee op te deppen, ook op een uitgebreide ontbijttafel ontbreekt het meestal niet om het laatste restje spekvet van het bord te vegen. Het is een cake-achtig, enigszins zoet gebak dat niet erg rijst. Behalve in de oven wordt cornbread ook wel als dikke pannenkoekjes in hete olie gebakken.

INGREDIENTEN

25 g boter plus een klontje voor het invetten, 1 ei, 2.1/2 dl melk, 125 g maismeel (polenta), 75 g bloem, 1 el bakpoeder, 1 el tafelsuiker, mespunt zout

Voorbereiding

De oven op 220 graden voorverwarmen.Een ovenvaste schaal of bakvorm van 20 cm doorsnee beboteren.

Bereidingswijze

De boter smelten en laten afkoelen. Het ei met de melk loskloppen.Het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en zout vermengen. Het eimengsel en de boter erdoor roeren tot een glad beslag is ontstaan.Het beslag in de vorm schenken en het gebak in het midden van de oven 20-30 minuten bakken tot het goudgeel is.Het gebak in puntjes gesneden serveren.

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

cornbread

Maisbrood

INGREDIENTEN

0.5 l karnemelk., 2 eieren.1 tl bakpoeder., 500 gram maismeel(polenta)., 1 el suiker.1 tl zout.60 gram boter.,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

cornbread

Amerikaans mais brood.

INGREDIENTEN

1 cup zelfrijsend bakmeel, 3/4 cup maismeel, 1 tl zout, 3 tot 4 el suiker, 1 cup melk, 2 eieren, 1/3 cup boter of maisolie.

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cornbread

Cornbread is een typisch Amerikaans bijgerecht wat bij bijna alles kan worden gegeten. Je eet het met boter en een beetje zout. Let op, het brood rijst weinig.

INGREDIENTEN

200 gram roomboter, 2 eieren, 0,5 L karnemelk, 250 gram maismeel (te koop bij de biologische winkel), 200 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 2 el poedersuiker, 1 theelepel zout

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Cornbread

INGREDIENTEN

250 gr grof maismeel (polenta), 150 gr tarwebloem, 1 tl zout, 4 tl bakpoeder, 2 tl baksoda, 1 tl peper, 4 dl karnemelk, 4 el margarine, gesmolten, 4 el suiker, 2 eieren, Maisolie

  • Iers
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Iers
  •  > 120 min.

Cornbread

INGREDIENTEN

250 g grof ma?smeel (polenta), 150 g tarwebloem, 1 tl zout, 4 tl bakpoeder, 2 tl zuiveringszout (Dubbelkoolzure soda, drogist), 1 tl peper, 4 dl karnemelk, 4 el boter of margarine, gesmolten, 4 el suiker, 2 eieren, wat ma?solie

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Cornbread

INGREDIENTEN

170 g maismeel, 50 g Amerikaans bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda), 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 2 eieren, 3 dl karnemelk, 3 theelepels gesmolten boter

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Cornbread

Maisbrood met verse pepertjes en kaas

INGREDIENTEN

Voor 2 middelgrote broden, 125 gram maiskorrels, vers of diepvries, 500 gram ongebleekt wittebroodmeel, 60 gram volkorenbroodmeel, 120 gram grof gemalen maismeel, 1? tl zout, 125 gram geraspte Cheddarkaas, 2 bosuitjes, 2 jalpe?opepers (vers of uit potje), 15 gram verse gist, 300 ml handwarm water, 1 groot ei, 1 el vloeibare honing,

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Country Cornbread

* Boerenmaisbrood *Maisbrood is er in alle soorten en maten. Een vierkante vorm heeft de voorkeur, maar je kunt er ook broodjes, muffins, koeken of een soort lepelbrood van maken. Je kunt het beslag zelfs in de koekenpan bakken! Maisbrood hoort een beetje zoet en vochtig te zijn, wat met dit recept altijd lukt. De yoghurt en de maispuree verfijnen de smaak.

INGREDIENTEN

250 g geel maismeel, 50 g bloem, 3 el suiker, 1 el bakpoeder, snufje zout, 1,25 dl melk, 1,25 dl magere yoghurt, 2 el ongezouten boter (gesmolten), 2 el plantaardige olie, 2 grote eieren (losgeklopt), 260 g maispuree (uit blik of zelfgemaakt)

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

cornbread (maisbrood)

INGREDIENTEN

250 g uitgelekte maiskorrels, 60 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 1tl zout, 2 eieren, 20 g gesmolten boter, 30 g geraspte belegen kaas, 1/2 groen pepertje, bloem, boter

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cornbread muffins

INGREDIENTEN

100 gram mager rookspek (stukje), 2 eetlepels olijfolie, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 225 gram grof maïsmeel (polenta), 1 theelepel zout, 2 eieren, 400 milliliter karnemelk,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  30-60 min.

Cherry cornbread stuffing

Een alternatief voor de traditionele kalkoenvulling. Voor een kalkoen van 10 kilo.

INGREDIENTEN

*2 boerenmaisbroden *4 el olijfolie *1 el gedroogde thijm *zout en peper *900 gram half-om-half gehakt *2 el boter *400 gram gesnipperde uien *150 gram gedroogde kersen of cranberries *150 gram ontpitte pruimen *2 tl gedroogde salie *3 el gehakte bladpeterselie *5 dl ontvette kippenbouillon

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili sin Carne

Lekkere Chili,waarbij het gehakt is vevangen door vegetarisch gehakt.

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen + kleiner potje, 4 vleestomaten, 2 puntpaprika`s, 1 bakje champignons, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 spaanse peper, 1 bospaddestoelen bouillon tablet, 2 bakjes tahoe gehakt, , 3 avocado`s, 1 bakje crème fraiche light, koriander, , Shortbread:, 65 gram bloem, 45 gram boter, 55 gram parmenzaanse kaas, zout, peper, chilipoeder, cayennepeper, korianderpoeder, , OF voor Cornbread:, 25 g boter plus een klontje voor het invetten, 1 ei, 2.1/2 dl melk, 125 g maismeel (polenta), 75 g bloem, 1 el bakpoeder, 1 el tafelsuiker, mespunt zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste cornbread recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top