Coquilles st. Jaques met prosciutto en kerstomaatjes
6 grote coquilles uit de schelp 4 plakjes prosciutto rucola 12 kerstomaatjes, doormidden gesneden citroensap olijfolie peper en zout wat gedroogde oregano sap van een halve sinaasappel 1 teentje knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de gehalveerde kerstomaatjes op een ingevet bakblik, strooi er peper en zout over en sprenkel het sinaasappelsap en wat olijfolie erover. Rooster ze in plm. een kwartier zacht. Leg de prosciutto op een ander ingevet bakblik en rooster ze tot ze krokant zijn in ongeveer dezelfde tijd als de tomaatjes.
Maak een dressing van citroensap, olijfolie en wat tomatenvocht, peper en zout. Knijp hierboven het teentje knoflook uit en klop de dressing goed door. Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in wat olijfolie in 2 minuten per kant bruin en niet te gaar. Drapeer de coquilles, tomaatjes en prosciutto op twee borden en garneer met de rucola. Sprenkel wat dressing eroverheen en serveer direct.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-06-2006Voorgerecht20-30 min.
Gegrilde coquilles met gembersaus
Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op! De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.
12 coquilles St. Jaques - 2 eetl olijfolie - zout - 1 eetl gembersiroop - 50 gr koude boter - kwarteleitjes, kerstomaatjes en eventueel tuinkers om te garneren, Voor de saus:, 2 dl visfond - 1 dl creme fraiche - 1 el gehakte gember - 1 el honing - 1 el witte wijnazijn - 50 gr koude boter -
- Aziatisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2004Aziatisch Voorgerecht10-20 min.
coquilles met witlof
Taartje van geconfijte witlof met limoen coquilles St. Jaques en witte port saus
, Benodigdheden:, 1 dl witte port, 100gr suiker, room van 0,2 ltr, 1 kg witlof grof gesneden, 4 limoenen, 2 thlepel thijm 2 sjalotten, 16 coquilles uit de schelp ( 4pp), 0,4 ltr visbouillon (krachtig), , ,
- Belgisch Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2000Belgisch Tussengerecht20-30 min.
Phla Goong - Thaise salade met garnalen
Feestelijke salade (Kerst !!!)
100 gr rijstmie, 2 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 8 cm citroengras (sereh), geplet, 1/2 rode peper, zaad verwijderd, in reepjes, 24 rauwe garnalen, gepeld (staart niet verwijderd), zwarte ader verwijderd, 8 verse coquilles St. Jaques, 1/2 rode ui, in heel dunne partjes, losgehaald, 3 lente-uitjes, in ringetjes, stuk komkommer van 10 cm, in reepjes, 2 eetlepel fijngesneden muntblaadjes, 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 1/2 kropijsbergsla, in rijne repen, 4 mooie ijsbergbladeren, 1/2 plakje palmsuiker (gula djawa), verkruimeld, 1 limoen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla), 4 eetlepels pinda's geroosterd, fijngehakt, 1 eetlepels arachideolie
- Thais
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2003Thais30-60 min.
Capesante al forno con crosti di pane
Coquilles St Jaques, in de oven gegratineerd met kruiden en broodkruim
Coquilles:, 8 coquilles (diepvries, o.a. verkrijgbaar bij groothandels), 4 trostomaten, 1/4 bos basilicum, peper, zeezout, olijfolie, Broodkruim:, 50 gram broodkruim of paneeermeel, 25 gram parmezaanse kaas, geraspt, 4 el gehakte kruiden (basilicum, peterselie en bladselderij), 1 knoflookteen, olijfolie, zout en peper,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Coquiles Saint-Jaques op zijn Amerikaans
Dit is het favorietenrecept van Coquiles St Jaques bij de Amerikanen ; eigenlijk best heel lekker
-250 g bevroren coquiles zonder schelp, -8 sjalotjes, -150 g boter, -2 eetlepels olie, -1 klein glas cognac, -1 dl tomatensap, -3 dl droge witte wijn, -1 teen look, -1 soeplepel paprikapoeder, -1 mespunt cayennepeper, -2 eetlepels ketchup, -1 dessertlepel bloem, -1 takje dragon, -gehakte peterselie, -zout en peper
- Amerikaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2002Amerikaans Voorgerecht20-30 min.