Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Coquille

Coquille recepten (82) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

coquille

INGREDIENTEN

12 coquille honing boter 1 stuk prei 2 sinasappels geperst.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bietensoep met Coquille

Heerlijk voorgerecht, ik heb de coquille in de boter gebakken maar de volgende keer doe ik ze in de grillpan.

INGREDIENTEN

200 gram rode bieten, 50 gram sjalot Brunoise gesneden, 40 gram boter, 3.5 dl groentenbouillon, 1.5 eetlepel rode wijnazijn, 1 kleine eetlepel suiker., 100gram Creme Fraiche, 15 gram mierikswortel past, 4 coquille, 1dl olijfolie, sap van een have limoen, peterselie gehakt, 1 appel in flinterdunneplakjes, zout en vers gemalenpeper

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op13-09-2014
  • Voorgerecht
  •  

coquille met citrusvruchten

INGREDIENTEN

100 gram sugar snaps, 12½ gram bieslook, 1 citroen, schoongeboend, 5 eetlepels olijfolie, 1 theelepel honing, 1 gele paprika, in dunne reepjes, 12 coquilles (vers of uit de diepvries),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

coquille met kerrieboter

Een heerlijk licht recept van coquille`s in kerrie/citroen botersaus met sla

INGREDIENTEN

1/2 theel. kerriepoeder, 100 g roomboter, op kamertemperatuur, 1 (onbespoten) limoen, 1.5 cm gemberwortel, 1 teentje knoflook, 1 bos of zakje waterkers, 12 coquilles, 1 eetl. arachide- of olijfolie, 2 eetl. (Kikkoman) sojasaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Coquille met mandarijnenboter

INGREDIENTEN

12 coquilles, 50 gram zachte boter, 1 mandarijn, 1 tl poedersuiker

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Coquille van peer

INGREDIENTEN

1 Rijpe peer, 2 lepeltjes Maza Tahina, Suiker, Boter of Olie,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tartaar Van Coquille Met Truffel

Hier kun je me midden in de nacht voor wakker maken

INGREDIENTEN

Coquille truffel peper zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade met coquille en kreeft

INGREDIENTEN

1 kreeft, 4 coquille, 1 frisee sla, Olijfolie, Oude Beemsterkaas (met raspmolen)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

coquille gegrilld met tagliatelle

Verassend lekker

INGREDIENTEN

12 coquille en een bedje tagliatelle pp teentje knoflook 2 sjallotjes etl vers gehakte peterselie en een gedroogde chili peper fijn gehakt en olijvolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

GEGRILDE COQUILLE OP EEN BEDJE VAN MANGOPUREE

Amuse hapje

INGREDIENTEN

1 coquille per persoon vruchtvlees van 1 rijpe mango 4 dooiers van hardgekookt ei 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels verse gehakte peterselie 2 eetlepels verse gehakte basilicumblad peper zout bieslook voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegrilde coquille met aceto-balsamico stroop

INGREDIENTEN

*4 hele coquilles, *1 zoete aardappel, *2 dl. melk, *250 ml. balsamicoazijn, *200 gr. suiker

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Coquille St Jacques met asperges

Heerlijk fris voorgerecht

INGREDIENTEN

1/2 handje verse tijm, 8 eetlepels extravierge olijfolie, 4 coquilles per persoon, ongeveer 12 plakjes seranoham, 16 coctail prikkers, 1 citroen, 20 groene asperges

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zwezerik met asperges, coquille en rivierkreeft

Dit gerecht komt uit een hele oude allerhande. Heb het laatst voor het eerst gemaakt en is echt briljant!

INGREDIENTEN

- 500 gr zwezerik, - 12 witte asperges, - zout, - 4 coquilles, - 4 hele rivierkreeftjes, - 250 ml slagroom, - 350 cc noilly prat, - boter

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Hot Coquille Kiss

Heel leuk gerechtje dat als amuse bij een diner of als borrelhapje geserveerd kan worden. 

INGREDIENTEN

300 g boerenkool (100 ml sap), 15 g eiwitpoeder, 20 gr Poly-D (Unique Products), 0,1 g xanthaangom, ½ jalapeño, zeer fijngehakt, 5 kleine coquilles, gehalveerd, 2 el zoete chilisaus, ½ geroosterde gele puntpaprika, in dunne reepjes

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2017
  • Europees Amuse
  •  60-120 min.

Bretonse coquille salade

Een recept gebaseerd op een overheerlijke salade die ik eens in Vannes heb gegeten.Het is een van mijn favoriete gerechten geworden.

INGREDIENTEN

2 zakken gemengde ijsbergsalade, 2 delen olijfolie, 1 deel frambozen azijn, Suiker of zoetstof naar smaak, coquilles (schoongemaakt, dus zonder de rood gekleurde spier), spekblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

mousse van coquille st. jacques

20 quenelles

INGREDIENTEN

1) 10 gr. boter en 1 gehakt sjalotje, 2) 400 gr. coquilles of petoncles, 1 blad verse laurier, 1 tak dille en 1 theel. tomatenpuree, 3) sap van 1/2 citroen, 1 dl. witte wijn en 1 theel. cognac., 6 gr. gelatine, 2 dl room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Paprikasoep met witte kool en coquille

Een paprikasoep zit boordevol heerlijk pure smaken en is nog gezond ook

INGREDIENTEN

5 paprika's (3 rood, 1 geel, 1 groen), 4 tomaten, 3 teentjes knoflook, 1,5 liter groenten-kruidenbouillon, Verse dille, 1 prei, 1/4 witte kool, Olijfolie, Snufje zout en peper, 8 coquilles

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2014
  •  
  •  30-60 min.

Gebakken coquille met cantharel, pompoen crème

Fantastisch recept van Rene Tichelaar van restaurant De Gieserwildeman Gebakken coquille met cantharel, pompoen crème en argan olie

INGREDIENTEN

2 stuks hand gedoken coquille, pompoen, crème fraîche, cantharel, argan olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegrilde coquille op een bedje van tagliatelle

INGREDIENTEN

6 coquilles (vers, zonder schelp), lente-ui, knoflook, chilipeper (gedroogd), gember (liefst vers), sinaasappelsap, olijfolie, limoensap of eventueel citroensap (liefst vers), rucola, tagliatelle, cognac

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kreeft salade en een soepje van kreeft met coquille

INGREDIENTEN

1 Hollandse Kropsla, 2 Kreeft a 500 gr, 1 Grapefruit rood, 4 L Groenten bouillon, 4 L Groenten bouillon, 3 dl Mango Kerry dressing, 2,5dl Kreeften soep, 2 Coquilles, 1 Bladerdeeg 1 eigeel, 50gr Oude beemster, Peper en Grof zeezout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde coquille met puree van tuinbonen en munt

Een verrassende amuse met smaken uit zowel het westen als het Midden-Oosten

INGREDIENTEN

1 limoen, gehalveerd - 150 gr. tuinbonen(diepvries) - zout,peper - 1 1/2 eetl. olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 el munt, fijngesneden - 2 tl. sesampasta (tahina) - 4 grote, verse coquilles - 4 mooie grote chips

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2006
  •  
  •  20-30 min.

Knolselderijsoep met gebakken coquille st. jacques

INGREDIENTEN

2 knolselderijen, 2 appels, 1 liter melk, 1 lepel olijfolie, 8 st. Jacques, 1,5 liter arachide olie, 30 gram boter, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Courgettebloem met vulling van langoustine, coquille en tong

Een recept van chefkok Patrick Van Herck van restaurant "Huis De Colvenier" in Antwerpen

INGREDIENTEN

8 langoustines - 100 g st.-jakobsvruchten - 250 g tongfilets - 1 cl water - 5 cl xeresazijn - 5 cl truffelsap - 5 cl notenolie - 10 cl maisolie - peper - zout - 1/2 eetlepel acaciahoning - 1/2 eetlepel dragon (fijngehakt) - 1/2 eetlepel dille (fijngehakt) - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Nage van gevogelte met coquille, venkel en paprika

Een heerlijke soep. Koop altijd grote coquilles en stoom of bak ze niet te lang. Coquilles dienen half gaar en half rauw op het bord te verschijnen

INGREDIENTEN

5 dl gevogeltebouillon, 25 gram knoflook, 2 gram verse salie, 1 gram verse tijm, brunoise van venkel, brunoise van rode paprika, 4 coquilles, 1 laurierblad, 5 gram tomatenpuree,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Gegrilde coquille op gestoofde prei en truffelvinaigrette

Een prachtige amuse die je warm of koud kan serveren

INGREDIENTEN

1 grote prei 1 el boter scheutje Nouilly Prat 8 coquilles (sint-jacobschelpen) voor de truffelvinaigrette 25 ml azijn 0.5 dl olijfolie 0.5 dl zonnebloemolie 1 el truffelolie halve tl truffelpasta 1 tl poedersuiker peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Coquille op een bedje van doperwtenpuree met knapperige pancetta.

Als ik een top 3 van beste voorgerechten zou mogen maken staat deze misschien wel op nummer 1. Er gaan "maar" vier ingrediënten en het is in 5min. klaar maar het is een echte smaakbom. Maken dus!

INGREDIENTEN

4 verse coquilles, 4 plakjes pancetta, 50gr doperwten uit de vriezer, Beetje parmezaan om eroverheen te raspen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2015
  • Vis Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Merengue van soja met tartaar van coquille, radijs en jonge sla blaadjes

Bekijk ook mijn filmpje van deze amuse op youtube: Https://m.youtube.com/watch?v=WRdyHpA_4_w abboneer of laat een reactie achter, er volgen nog meer filmpjes

INGREDIENTEN

Merengue van soja:, , 75 gram eiwit, 100 gram suiker, 25 gram soja saus, , Tartaar van coquille:, , 1 coquille, 1 limoen, Zout, Olijfolie, , Verder nodig, , Radijs, Jonge sla blaadjes of kruiden

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2018
  • Fusion Amuse
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Onder briochedeeg gegaarde coquille met gegrilde groenten en botersaus

Na het bakken komt er onder het briochedeeg een smaakvolle verrassing tevoorschijn. 

INGREDIENTEN

4 coquilles in de schelp, 3 bospeentjes, 3 bosuitjes, 1 venkel, 1 eidooier, fleur de sel, , Voor de saus:, 2 sjalotten, 250 ml visfond, 100 ml witte wijn, 250 ml room, 150 g gezouten boter, 2 takjes dragon, extra vergine olijfolie, , Voor het briochedeeg:, 250 g bloem, 90 g melk, 10 g verse gist, 3 g suiker, 50 g boter, op kamertemperatuur, 60 g ei, 5 g zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Coquille st. jacques met noilly prat saus (6 pers.)

INGREDIENTEN

75 gram boter, 18 coquilles, 1,5 dl Visfond, 1,5 dl Noilly Prat, 3 dl. créme fraîche, 160 gr. koude boter, limoensap, zout, cayennepeper, scheutje champagne, 1 prei, wortel en courgette

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken Coquilles met knoflookboter

Zo zijn ze volgens mij het lekkerst ze zijn in een paar minuutjes gaar, dus ze staan zo op tafel. Wil je het feestelijk serveren haal ze dan eerst door de bloem voor een knapperig korstje en serveer ze op een bedje van even in de boter gebakken spinazie.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 20 coquilles (schoongemaakt) is ong. 500 gr. de schelpen bewaren en schoonmaken, 50 gr. ongezouten boter, 4 grote tenen knoflook, fijngehakt, 6 eetl. fijngehakte peterselie gehakt, citroensap, citroenpartjes voor erbij

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gecaramelliseerde witlof met coquilles

Door blaadjes witlof even te laten caramelliseren met boter en suiker krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere dat witlof eigen is. Ook coquilles hebben van zichzelf een iets zoete smaak. Ze hoeven maar heel kort te worden gebakken. Vraag bij de visboer wel nadrukkelijk om verse exemplaren; diepvriescoquilles zijn vaak waterig.

INGREDIENTEN

8 coquilles; 2 stronkjes witlof; 4 vanillestokjes; 1 gekookte rode biet; 3 eetl olijfolie; 3 eetl walnotennotenolie; 50 gr boter; 1 eetl poedersuiker; zout en peper; zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

amuse de coquilles tout simple

Een heerlijke amuse bouche met een mooi glas sauvignnon blanc maar kan ook in wat grotere porties als voorgerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 verse coquille in de schelp p.p. (maak er als voorgerecht maar 2 of 3 van), droge witte wijn, kookroom, olijfolie, knoflook uit de pers, 1 theelepel versgeraspte Parmezaanse kaas per schelp, visbouillon van blokje, 2 eetlepels sterke drank (whisky, cognac, armagnac, grappa, zie maar)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Salade met oestervinaigrette

Kleine salade met gegrilde coquille

INGREDIENTEN

Per persoon:, 1 coquille,1 oester, stronkje witlof,wat rucola en krulsla,peper, zout,sjalotje,citroensap,olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een Amuse van Coquilles met basilicumboter

Een SUPER DE LUXE amuse en heel makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

125 gram boter, zacht 1 el citroensap 2 el verse basilicumblad, grof gesneden 2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan 24 coquilles met schelp (of gebruik in plaats vaan schelpen lepels.) VOOR DE GARNERING : blaadjes basilicum partjes citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Gegrilde Coquilles op een bedje van mangopuree

Heerlijke amuse met Coquilles

INGREDIENTEN

1 coquille per persoon, vruchtvlees van 1 rijpe mango, 4 dooiers van hardgekookt ei, 3 eetlepels cre fraiche, 2 eetlepels verse gehakte peterselie, 2 eetlepels verse gehakte basilicumblad, peper, zout, bieslook voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2013
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Schelpjes met krabsticks, rivierkreeftjes of coquilles

Heerlijk voorgerechtje met krabsticks, rivierkreeftjes of coquilles

INGREDIENTEN

+/- 50 a 75 gr. krabsticks, rivierkreeftjes p.p. of 1 coquille p.p., roomboter, 2 lente-ui, 1 teen knoflook, witte wijn, zakje lente-ui saus van Knorr, bekertje creme fraishe, zakje oude geraspte kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Satepennen met Coquilles St.Jacques

Satepennen met Coquilles St.Jacques op een bedje van groene kool en een roomsausje geinfuseerd met spekblokjes en kruiden.

INGREDIENTEN

, 12 coquilles, 3 plakjes Serrano ham, ? groene kool, ? liter room, 400 gram spekblokjes, 1 teentje knoflook (gepeld), olijfolie, 1 takje tijm, 1 takje laurier, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

coquilles op tagliatelle, paddestoelensaus

INGREDIENTEN

2 personen, 2 coquilles st. Jacques, 15 gr gedroogde paddestoelen(eekhoorntjesbrood), 100 gr tagliatelle, 1 sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels crème fraîche, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met coquilles

Eenvoudig en snel seizoensrecept voor een smakelijk voorgerecht van asperges met een vleugje kerrie, champignons en coquilles

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 4 coquilles, 120 gr champignons, citroensap, snufje kerrie, vers gehakte bieslook, boter, olijfolie, 4 schelpen, peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top