Conchiglie met gerookte makreel
Een eenvoudige, goedkope en erg lekkere ovenschotel
Ingrediënten 3 personen
250 gram conchiglie, 1 grote gerookte makreel, gefileerd en in kleine stukjes geplukt, 1 prei, in dunne ringen gesneden, 1 courgette, in stukjes gesneden, een handvol verse Italiaanse keukenkruiden, fijngehakt, een half pak gezeefde tomaten, 2 eieren, een flinke scheut room culinair, 100 gram gruy?re, geraspt, zout&peper, een mespunt cayennepeper, een el citroensap, vloeibare margarineVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken. Fruit de prei en de courgette samen met de kruiden en maak op smaak met peper, zout en citroensap. Klop de eieren los met de room culinair en maak op smaak met zout en cayennepeper. Meng de makreel, het prei-courgettemengsel, het eiermengsel en de helft van de Gruy?re door elkaar en meng de pasta er ook door. Stort dit mengsel in een ingevette ovenschaal en giet de gezeefde tomaten erover. Strooi de rest van de geraspte Gruy?re erover en zet dit drie kwartier in het midden van de oven.