1. Home
  2. Recepten
  3. Comte Kaas

Comte kaas recepten (83)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Fondue Comtè

INGREDIENTEN

150 gr. Comtè kaas per persoon 900 gr. 1 fles droge witte wijn bij voorkeur Côtes du Jura 2-3 tenen knoflook peper Mosterd

Bereidingswijze

Smeer de fonduepan in met de knoflook. Voeg de wijn toe en verwarm deze. Voeg hierna de kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat het 5 tot 10 min. op laag vuur doorkoken. Terwijl de kaas in de wijn smelt, moet je met een houten lepel onafgebroken blijven roeren in achtvormige bewegingen. Dit bevordert het smelten van de kaas zonder draadvorming. Voeg naar eigen smaak peper en mosterd toe. Om te dippen kunt u gebruiken; blokje boerenbrood, verse ananas, zongedroogde tomaatjes. Maar ook traditioneel te dippen zijn; augurkjes, voorgekookte krielaardappeltjes, stukjes rauwe ham, salami of servelaat.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tomatentaart met Comte

"Tarte a la tomate et au Comte" is een recept van chef-kok Bill Lombard van het magnifieke hotel-restaurant "Domaine de la Vallee Heureuse" in Poligny in de Franse Jura. Het hotel-restaurant, gelegen in een 18e-eeuwe molen heeft "3 schouwtjes" in de "Logis de France", een prachtig zwembad en een forellenrivier in de tuin.

INGREDIENTEN

1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg * 50 gr gemalen Comtekaas * 4 mooie tomaten * 1 ei * 350 gr gemalen Comte * muskaatnoot * peper en zout, Voor de tomatensaus : 40 gr roomboter * 40 gr gehakte sjalot * 1 kg tomaten * 1 kruidentuiltje * 2 teentjes knoflook *

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kaasgebakjes Met Comte

De Comte is bijna duizend jaar oud en de eerste kaas met een appelation controlee. Deze kaas afkomstig van de weiden van het juragegebergte, wordt nog steeds volgens de tradionele methodes gemaakt in "fruitieres"(kaasmakerijen). Na een maandelang verblijf in donkere geheime kelders waar hij met alle zorg omringd,brengt de comte u de natuurlijke smaak van de streek (kleurstoffen,conserveermiddelen en andere toevoegingen zijn verboden). Proef de comte en geniet ervan.

INGREDIENTEN

Kaasgebakjes: 9dl.melk, 8 eieren, 250gr.jonge Comte, 40gr.boter, 3 snufjes zout, peper uit de molen, nootmuskaat., Tomatensaus: 1 kleine ui, 1 wortel, 3el.olijfolie, 1el.meel, 400gr.verse tomaten, 1/2liter gevogeltefond, 1 glas droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 1 kruidenboeket (tijm,laurier,peterselie), basilicum, zout, peper, 2mespunten suiker, 2el.room.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aardappeltaart met Comte

"Tarte aux pommes de terre et au Comte".

INGREDIENTEN

1 kant-en-klare rol kruimeldeeg * 150 gr Comtekaas in blokjes * 100 gr boter * 200 gr stijfgeslagen met peper, zout en muskaatnoot gekruide room * 2 fijngehakte sjalotjes * muskaatnoot * peper en zout * 8 vastkokende aardappelen * 300 gr ingedikte gefruite tomaten * 300 gr gefruite gehakte uien * olijfolie

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Een overheerlijke Gratin van Courgette en Comte kaas

De Comte zal U weten te bekoren met zijn fijne en compacte zuivel die een onuitputtelijke culinaire bron van inspiratie kan zijn.

INGREDIENTEN

8 kleine courgettes 20 cl dikke room 200 gram Comte 20 gram zachte boter 60 cl bechamelsaus zout en peper nootmuskaat.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taartje van slakken en Comte met salieroom

"Tourte d'escargots au Comte et sa creme de sauge" is een recept van Sylvain Mathias van de hotelschool "Lycee Technique Hotelier de Poligny" in de Franse Jura.

INGREDIENTEN

3 dozijn wijngaardslakken * 1 glas macvin * 280 gr bloem * 160 gr roomboter * 2 eierdooiers * 1,5 dl volle melk * 150 gr Comte kaas * 2,5 dl room * 2 el fijngehakte verse platte peterselie * 2 el fijngehakte verse salie * muskaatnoot * peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Populaire kaas recepten

Frankrijk - Poulet au comte

Kip met kaassaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1/2 kg in 8 stukken, zout en peper, 1 tl paprikapoeder, 50 gr boter, 3/4 dl witte wijn, 3 dl slagroom, 150 gr geraspte comte of gruyere,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaaskroketten met Entremont Comté

Lekker pittige kroket.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 50 gr bloem + wat extra om te paneren, 4 dl melk, peper, zout, 200 gr Entremont Emmentaler geraspt, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Quiche met artisjok, roquefort en comté

.

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar), 3 eieren, 150 ml room, 75 gr roquefort, 75 gr Comté-kaas, 240 gr artisjokharten (uit blik), peper, zout,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Soep van aardappelen en comté met notenolie

Feestelijke kaassoep die net dat ietsje meer is om bijzonder te zijn.

INGREDIENTEN

250 g bloemige aardappelen, 1 ui, wit van 1 prei, wit van 1 selder, 80 g comtékaas, 6 dl vleesbouillon, 1,5 dl room, 20 g boter, 4 el walnootolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Poulet Au Comte

Kip met kaassaus uit de Franse Jura. Wel wat werk maar zeker de moeite waard. Niet geschikt voor lijners!

INGREDIENTEN

1 mais(scharrel)kip of 4 flinke bouten, zout, peper, ca. 3 el. bloem, boter om in te bakken, 3 dl. droge witte wijn, 1/2 kippenbouillontablet, flinke snuf cayennepeper, 1/4 tl. versgeraspte nootmuskaat, 100 gr. Comte-kaas (dit is een soort Gruyere), 2 eieren, 1/8 l. slagroom, fijngesneden bieslook.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste comte kaas recepten

Puree met Kaas en Noten

Zalige aardappelpuree, die het liefst van te voren klaargemaakt moet worden !!!

INGREDIENTEN

1 kilo Aardappelen.* Peper.* Zout.* 100 gr.Boter.* 2,5 dl. Slagroom of Creme Fraiche .* 350 gr.geraspte Cantal, Comte of Gruyerekaas. (mogen ook Hollandse kaasssoorten zijn)* 2 ons kleingehakte Noten (walnoten, pecannoten etc.)* Peterselie.,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastei met ham en kaas

Een grote pastei, voor 4 personen.

INGREDIENTEN

400 gr bladerdeeg, Om te vullen:150 gr. champignons, 10 gr. boterzoutpeper2 1/2 dl. dikke bechamelsaus200 gr, gekookte ham200 gr kaas (gruyere, gouda, comte) in reepjes, Om, te bestrijken: 1 eierdooier1 eetl. melk

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

MET KAAS GEVULDE PAPRIKA'S

Echt een heerlijke combinatie!

INGREDIENTEN

200 ml creme fraiche epaise, 300g kwark, 100 g geraspte comte of emmenthal (of belegen goudse),60 g meel, 3 rode paprikas

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

wintersla met kool, wortel en kaas

Een smakelijk slaatje dat zelfs zonder vinaigrette 3 dagen perfect bewaart in de koelkast (mits afgedekt). Boordevol vitaminen! Fris en smeuig, kleurig, contrastrijk.

INGREDIENTEN

1/2 rode kool, 1/2 witte kool, 4 wortelen, geraspte kaas (gruyere, comte, hollandse geitenkaas of andere milde kaas), vinaigrette, zure appel en/of walnoten (eventueel)

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

APERITIEFBROODJE MET KAAS EN TOMATENSAUS

Wat is er gezelliger dan een aperitiefje delen onder vrienden? Dit aperitiefbroodje met kaas vult goed en is tegelijkertijd lekker fris dankzij de tomatensaus. Het perfecte zomerrecept!

INGREDIENTEN

1 brood van 600 g, 55 g Solo 'Bakken en Braden' op kamertemperatuur (boter), 4 teentjes look, 2 volle handjes peterselie, 4 takjes tijm, 200 g mozzarella, 50 g Comté kaas, 50 g Gruyèrekaas, 3 tomaten, 1 grote ui, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl paprikapoeder, Peper, Zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2019
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

"Winterse" risotto met spek, champignons, ui en kaas

Dat je met risotto alle kanten op kan, bleek wel na dit recept. Een winterse versie!

INGREDIENTEN

Voor ruim 2 porties:, - 1 bakje spekreepjes (+/- 200 g), - Bakje champignons, - 1 gesnipperde ui, - 200 g risottorijst, - 1 bouillonblokje (de soort maakt niet zo heel veel uit - maar geen vis) opgelost in 1 l heet water., - Een zakje geraspte kaas (ik had mengsel van comté en emmentaler)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Croque Madame muffins

Een variant op de croque madame. Vegetariërs kunnen de ham weglaten.

INGREDIENTEN

Boter, bloem, 200 ml melk, nootmuskaat, dijon, halfje melkwit, gekookte ham, eieren (kleine), kaas (gruyere of comte of welke kaas je lekker vindt)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

Deze van de echte Quiche Lorraine afgeleide versie eten we al vele jaren graag op verjaardagspartijtjes. Als je veel eters bij de lunch krijgt is dit ook heerlijk met een kom soep. Viel tijdens de vele logees die we hier hadden tijdens de Kerstmarkten erg in de smaak.

INGREDIENTEN

6 à 7 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 4 eieren, 200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes, 200 gram Comté geraspte kaas (eventueel geraspte Gruyère), 200 ml slagroom, 100 ml. melk, snufje nootmuskaat, zout, peper, 2 flinke eetlepels gehakte bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst Pomodori), pittige mosterd, 200 gr Comtékaas (bij Lidl), 100 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel gedroogde oregano, peper, zout, pittige olijfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Echte kaasfondue

INGREDIENTEN

450 ml witte wijn, 800 gr comte kaas( een franse gruyere), knoflook, stokbrood

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2010
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Spaghetti met kip en spruitjes

Makkelijk en een winterse zaligheid 

INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilets, 500 g spruiten, 500 g spaghetti, 200 g Comté kaas (in blok) of type Comté, 3 eieren, 100 ml melk, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Omelet

Lekker bij ontbijt, lunch en diner.

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 aardappels - 80 gram comte kaas - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels room - 80 gram boter - zout, peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Omelet Uit Savooie

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 aardappels - 80 gram comte kaas - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels room - 80 gram boter - zout, peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Romige champignontaartjes

Een lekker voorgerechtje dat smaakt naar nog

INGREDIENTEN

1 portie kruimeldeeg;500 g champignons;125 g kaas (gryere of Comte);2 eieren;20 cl room;25 g boter,zout,peper,en nootmuskaat

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Prinsessenboontjes in ham- &; kaassaus

We serveren deze variante van witloof-hamrolletjes in kaassaus , met stokbrood of met een aardappelpuree; Deze variante is smeuig pittig en bijzonder lekker . Zeker het proberen waard . 

INGREDIENTEN

400 g prinsessenboontjes, 175 g mozzarella, 5 el Comté kaas, geraspt, 3 el peterselie, 6 sneetjes (been)ham, 1 teentje knoflook, 35 g boter, 35 g bloem, 500 ml melk, nootmuskaat - peper - selderzout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijke Franse uiensoep

INGREDIENTEN

6 uien, 1½ l vleesbouillon, 35 g boter, worcestersaus, tabasco, stokbrood, 100 g Comté ( Franse boerenkaas)

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Geblakerde zoete ui met polenta

Uit de Volkskrant Magazine van 23-01-2016 Weekendrecept van Yvette van Boven

INGREDIENTEN

3 zoete uien, 2 el olijfolie, 150 gr. polenta, 900 ml bouillon, klont boter, 100 gr. kaas (Comté, Parmesan, Belegen)

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ui-kaastaart

INGREDIENTEN

300 g bloem (+ beetje), zout en peper, 3 eieren, 125 g + 1 ei + een beetje kouden boter, 250 g uien, 400 ml melk, 100 g comté (kaas, stuk), 100 g raclette (kaas, stuk), 200 ml zure room, nootmuskaat, 200 g camembert

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uiensoep à la Les Halles

Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1¼ kg uien, 45 g roomboter, 1 eetlepel plantaardige olie, een snufje suiker, 500 ml lichte rode of droge witte wijn, 2 liter runderbouillon, 1 laurierblad, 6 dikke sneden landelijk brood, elke snee ca. 4 cm dik, 375 g Comté of Gruyère, geraspt, ,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Franse uiensoep

INGREDIENTEN

Soep voor 4 personen, · 6 uien, · 1½ l vleesbouillon, · 35 g boter, · worcestersaus, · tabasco, · stokbrood, · 100 g Comté ( Franse boerenkaas),

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaassoesjes

Lekker voor erbij! Te maken met uw Magimix Machine. 

INGREDIENTEN

Soezendeeg:, 200 ml water, 150 g bloem, 75 g boter, 4 eieren, 1 eierdooier (om te bestrijken), , Vulling:, 100 g comté

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

ham-kaastaart (feuillete savoyard)

Een hartige taart gemaakt van luchtig bladerdeeg, met als ingredienten kaas, ham en creme fraiche. Te eten als hoofdmaaltijd, maar ook als hapje bij een glaasje wijn.

INGREDIENTEN

10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 200 g gekookte ham in stukjes snijden, 150 g kaas in plakken, eentje die smelt (Gruyere of comte), 2 dl creme fraiche, 1 eidooier,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knoflooksoep

INGREDIENTEN

5 dl. kippebouillon, 24 knoflook teentjes grof gehakt, 1 ui bestoken met 3 kruidnagelen, 1 laurierblad, 2 salieblaadjes, 2 takjes verse tijm,6 sneetjes stokbrood, 3 eetl. olijfolie, 50 gr. halsharde kaas, zoals Port Salut, Comte, of jong belegen goudse geraspt of in piepkleine blokjes

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

gevulde gehaktappeltjes

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 2 speculaasjes, 30 g boter, 400 g half-om-halfgehakt, 1 el tomatenpuree, 2 el hacheekruiden, scheut rode wijn, 4 appels, 100 g Comté (Franse boerenkaas)

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Aardappel-courgettegratin

INGREDIENTEN

400 g aardappelen, 600 g courgettes, 4 dl creme fraiche, 2 dl melk, 10 g boter, nootmuskaat, peper, zout, 100g geraspte comte (of belegen goudse)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Dauphine

Het voedsel uit de bergachtige provincie Dauphine is "zware kost". Comte is de lekkerste kaas uit dit gebied.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, gepeld en fijngemaakt met de platte kant van het mes* 30 g boter* 1 kg aardappelen, geschild en in dunne schijfjes gesneden* 1,4 dl room* zout* peper* 180 g geraspte Comte* 90 g boter, in kleine stukjes gesneden., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Insalata dolomiti

Afgelopen zomer kreeg ik in Cortina dAmpezzo deze salade geserveerd. Kenmerkend is de combinatie van de hartige "speck" en de bittere radicchio met balsamico. De avocado gaat er heel goed bij en je kunt ook de speck of pancetta vervangen door rookspekjes. De salade kun je makkelijk varieren. Een zachte slasoort erbij doet het ook heel goed. Speck Alto Adige is een bergluchtgedroogde ham. Tip: je kunt hem ook maken met een Spaans tintje: gebruik kleine blokjes chorizo, helemaal lekker als je die kort flambeert met een creme brulee brander.

INGREDIENTEN

2 handen rucola, 1/2 radicchio rosso, 6 plakken "speck" of pancetta, handje gepelde walnoten, in grote stukken, 1 sjalotje, door de helft en in dunne plakjes, in ijswater gewassen, 1 avocado, in dikke plakken, stukken kaas naar keuze (comte is lekker erbij), , vinaigrette:, 1 tl honing, 2 el balsamico, 6 el olijfolie, verse peper, , evt tomaatjes

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Crostini met Fontal en Wilde Paddestoelen

INGREDIENTEN

200 g cantharellen of shii-take in plakjes , 3 el olijfolie , 12 sneden stevig wit stokbrood , 1 teen knoflook, doormidden gesneden , 12 plakken fontal of Comte (kaas)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste comte kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top