Boeuf Stroganoff
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
Ingrediënten 4 recipe.people
* 600 gram biefstuk van de haas , , * 1 el bloem , , * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, , * 2,5 el zonnebloemolie, , * 1 kleine ui, genipperd , , * 2 teentjes knoflook, fijngesneden , , * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes , , * 2,5 el cognac , , * 150 ml rundvleesbouillon , , * 150 ml zure room , , * 2 el gehakte verse peterselie , , * zout en (versgemalen) zwarte peperVoorbereiding
* Snijd het vlees in dunne reepjes * Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder * Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe * Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt * Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur * Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal
Bereidingswijze
* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie * Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin (* mogelijk in verschillende delen) * Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees * Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt * Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper * Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt * Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.