- Eigen recept
COCKTAILSAUS
Oliesaus
100 ml Basismayonaise of een neutrale mayonaise uit de winkel. 50 ml slagroom 15 ml tomatenketchup 5 druppels vieux, cognac of brandy 5 druppels sherry 3 druppels gembernat 2 druppels citroensap 2 druppels worcestersaus zout peper
1. Doe de mayonaise, tomatenketchup, vieux, sherry, gembernat, citroensap en de worcestersaus in een glazen schaal. 2. Roer met een garde de ingrediënten door elkaar. 3. Klop met een garde de slagroom in een glazen schaal half stijf. 4. Roer met een houten lepel de slagroom door de saus. 5. Breng saus met zout en peper op smaak.
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2008Multi-cultureel Voorgerecht20-30 min.
Cocktailsaus
Ja, alweer die cocktailsaus. Maar deze was dan wel bijzonder lekker!
* 2 dl. mayonaise, * 1 theelepel citroensap, * 1 eetlepel whisky (ik heb overigens cognac gebruikt, is ook erg lekker), * 3 eetlepels tomatenketchup, * 1 mespuntje paprikapoeder, * 1 eetlepel gembersiroop, * 1 eetlepel water, indien nodig
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-12-20060-10 min.
- Eigen recept
Cocktailsaus
Cocktailsaus
1 dl slagroom, ca. 1 dl tomatenketchup, 1 lepel mayonaise, 1 lepel citroensap of 1½ lepel cognac, (of 3 lepel sherry en een paar druppels citroensap)
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-2008Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
Lekker bij vis of garnalencocktail.
Cocktailsaus:, 1 deciliter mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepel whiskey, 1 deciliter room, peper en zout.,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2001Belgisch20-30 min.
- Eigen recept
cocktailsaus
Een heerlijke saus voor bijvoorbeeld over garnalen/kreeft oid. Weet dat u de cocktailsaus het best serveert met een plak verse ananas of een ander zoetig, licht rins stuk fruit.
Twee tot drie eetlepels mayonaise, Twee tot drie eetlepels Heinz tomatenketchup, Peper toevoegen, Goed mengen, Eetlepel echte Worcester sauce (geen soya!!), Minstens een eetlepel cognac,
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-2008Frans Voorgerecht0-10 min.
Cocktailsaus
Lekker bij garnalen, fondue, gourmetten of barbecue.
3,5 dl mayonaise, 2 dl slagroom, half stijf geklopt, 3 el tomatenketchup of puree (puree bevat geen suiker, ketchup wel), 2 à 2,5 el whisky, Zout, Cayennepeper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-12-2009Internationaal0-10 min.
Cocktailsaus
Deze cocktailsaus heb ik jaren geleden gemaakt toen we samen met vrienden kookten. We hadden veel te veel cocktailsaus en hebben daar toen ook de sla mee aangemaakt. Nou dat werd smullen. Als ik cocktailsaus maak gebruik ik nog steeds dit recept. Laatst had ik een andere cocktailsaus gemaakt. Toen kreeg ik gelijk commentaar van mijn dochter, waarom ik niet deze had gemaakt, want die is veel lekkerder.
250 gr. mayonaise, 2 dl slagroom, 2 sjalotjes, enkele druppels worcestersaus, een scheutje tomatenketchup, peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 eetl citroensap, een scheutje cognac, een scheutje sherry
- Europees Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-12-2015Europees Voorgerecht20-30 min.
Cocktailsaus
Dit is een basis-saus voor veel cocktail-recepten. In de desbetreffende recepten wordt er verwezen naar de basis cocktailsaus
4 eetlepels (slag)room, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, peper, zout, evt. cognac/sherry/citroensap
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-20000-10 min.
Cocktailsaus
Cocktailsaus
4 eetl. slagroom, 8 eetl. mayonaise, ee halve eetl. tomatenketchup, 1 eetl. whiskey of sherry, paprikapoeder, cayennepeper
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2003Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
5 eetlepels frietsaus, 5 eetlepels yogonaise, 7 eetlepels tomatenketchup, 0.5 eetlepel sherry, 0.5 eetlepel whisky, 0.5 eetlepel citroensap
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-02-2006Internationaal0-10 min.
Cocktailsaus
Cocktailsaus met whisky (het is wel veel).
3 1/2 dl. mayonaise, 3 eetl. tomatenketchup, 2-2 1/2 eetl. whisky, zout, mespunt cayennepeper, 2 dl. slagroom
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-09-19990-10 min.
Cocktailsaus
Zelf cocktailsaus maken
2 dl mayonaise, - 1 dl slagroom, - tomatenketchup, - paprikapoeder, - sherry, - cognac
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-07-2002Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
Eigen gemaakte saus
3 dl eigen gemaakte mayonaise, 1 dl room, 2 cc cognac, 5 cc sherry, 5 gr paprikapoeder, 10 gr tomatenketchup. Op smaak brengen met iets: cayennepeper, gembernat, citroensap.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-12-2006Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
Lekker bij de gekookte eieren met zalmsalade (recept op mijn pagina), maar natuurlijk ook geschikt voor bijvoorbeeld een garnalen- of krabcocktail
1 dl room; 1 dl mayonaise; citroensap; 2 el tomatenketchup; 1/2 theelepeltje paprikapoeder; peper; zout; scheutje sherry; scheutje cognac.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-05-1999Internationaal0-10 min.
Cocktailsaus
Lekkere sherry cocktail saus
Mayo, Ketchup, Yoghurt, paprika poeder, peper, zout, knoflook, Sherry, (chili poeder)
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-10-20040-10 min.
Cocktailsaus
Een saus die overheerlijk is bij mijn kipcocktail.
1 dl slagroom, /- 1 dl tomaten ketchup, 1 flinke eetlepel mayonaise,1 lepel citroensap, 3 a 4 eetlepels sherry,iets zout en wat worchestersaus.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-10-1999Nederlands0-10 min.
cocktailsaus.
Is een saus die gebruikt kan worden voor vele doeleinden.Van oudsher een saus bij koude visbereidingen zoals'garnalencocktail'.
-1 eetlepel milde paprikapoeder,-1 eetlepel Sherry,-1 eetlepel Cognac,-1 eetlepel gembernat uit een potje,-5 eetlepels tomatenketchup,-100 g.dikke mayonaise,-5 eetlepels slagroom.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2001Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Cocktailsaus
Voor bij de mosselen
2 dl mayonaise, 2 dl slagroom, 1 sjalotje, 2 eetl. tomatenketchup, zout, peper, 1 citroen, cognac, sherry, ,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-06-2009Internationaal0-10 min.
cocktailsaus
Voor 2,5 dl.
2 dl. mayonaisesaus., 1/2 dl Licht opgeslagen room., 3 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. brandy of cognac., 1 eetl. sherry., snufje paprikapoeder., worchestershiresaus naar smaak., 1 theel. citroensap.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-19990-10 min.
cocktailsaus
Voor 2,5 dl.
2 dl. mayonaisesaus., 1/2 dl Licht opgeslagen room., 3 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. brandy of cognac., 1 eetl. sherry., snufje paprikapoeder., worchestershiresaus naar smaak., 1 theel. citroensap.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-06-19990-10 min.
Cocktailsaus
, 2 dl mayonaise, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 borrelglaasje sherry, 1/2 dl koffieroom,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-05-2002Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
375ml mayonaise, 125ml yoghurt, 6 soeplepels ketchup, 1,5 soeplepels whiskey, engelse saus (worchestersaus), 1 a 2 koffielepels tomatepuree
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-2004Belgisch0-10 min.
Cocktailsaus
Romige saus perfekt bij vis en vlees
Home made mayo of mayo uit de winkel*ketchup *koffiemelk *druppeltjes citroensap *druppeltjes Worcestershire sauce
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-2000Frans0-10 min.
Cocktailsaus
Een romige saus voor bijvoorbeeld garnalen
1 eetlepel milde paprikapoeder,1 eetlepel Sherry,1 eetlepel Cognac(evt.vervangen door Whiskey),1 eetlepel gembernat uit een potje,3 eetlepels tomatenketchup,2 eetlepels dikke mayonaise,1 eetlepel slagroom., Voor de liefhebber een beetje cayennepeper toevoegen.
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-11-20010-10 min.
cocktailsaus
Dit is veel lekkerder dan uit een flesje (recept uit het blue band kookboekje)
4 el slagroom, 2 dl mayonaise, 2 el tomatenketchup, enkele druppels tabasco, 2 el whisky of cognac, 2 tl citroensap, zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-20020-10 min.
Cocktailsaus
Zelfs de tomatenketchup is zelfgemaakt !!!!
250 gram cherrytomaatjes, doormidden gesneden, 1 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 150 ml. mayonaise, liefst zelfgemaakt, citroensap, cayennepeper of gedroogde chilipepertjes
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-200330-60 min.
COCKTAILSAUS
Oliesausen
100 ml BASISMAYONAISE, 50 ml slagroom, 15 ml tomatenketchup, 5 druppels vieux, 5 druppels sherry, 3 druppels gembernat, 2 druppels citroensap - 2 druppels worcestersaus, zout, peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2004Nederlands10-20 min.
cocktailsaus
Heerlijk romige saus voor over de vis
5 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel zoete paprikapoeder, kneepje citroensap, 2 theelepels suiker, borrel madeira, 4 eetlepels stijfgeklopte gezoete slagroom, beetje maggi, peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-08-20040-10 min.
- Eigen recept
Cocktailsaus
Niks lekkerder dan een eigengemaakt sausje
300 ml olie, 1 el dijon mosterd, 2 el witte wijnazijn, 2 eierdooiers, zout, peper, 1 el ketchup, 1 el Port/Cognac, 1 tl Worcestershire saus, 1 el crème fraîche, 2 druppels Tabasco
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2016Nederlands0-10 min.
Cocktailsaus
Heel erg simpel
2 el yoghurt, 2 el mayonaise, 2 el ketchup
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-05-20000-10 min.
Cocktailsaus
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-08-2010Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Cocktailsaus
, 4 el Mayonaise, 2 el Ketchup, 1 tl Gemberpoeder, 1 el Whisky (Schotse Single Malt), 2 tl Suiker/Canderel, Naar smaak grofgemalen 4-seizoenen peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-01-20100-10 min.
Cocktailsaus
1 dl. mayonaise, 0,5 dl. ongesuikerder halfopgeslagen room, 4 el tomatenketchup, 1 el cognac, 1 el sherry, iets paprikapoeder, iets gembersap, iets worchestershiresaus, iets citroensap, iets zout en peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-10-20000-10 min.
Cocktailsaus
4 eetl. slagroom, 1/2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. Whiskey (of Sherry), paprikapoeder, cayennepeper, 8 eetl. mayonaise
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-08-20030-10 min.
Cocktailsaus
Heerlijke saus bij diverse gerechten.
Mayonaise, Ketchup, Geklopte slagroom (ongezoet), worchestershiresaus, citroensap, sherry, whisky
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-2001Internationaal0-10 min.
Cocktailsaus
Voor 1 liter :
1,5 dl tomatenketchup, 2 el half opgeklopte room, 8 dl mayonaise (gemaakt met citroensap en zonder mosterd), scheut zachte whisky, cayennepeper
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-07-2003Belgisch0-10 min.
Cocktailsaus
6 eetlepels mayonaise - 1 dl yoghurt - 1 dl slagroom - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 theelepel tobasco - 1 eetlepel cognac - zout en peper - paprikapoeder
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2005Nederlands Bijgerecht0-10 min.
cocktailsaus
1/2 dl. mayonaise, 1/2 dl. tomatenketchup, 3 eetlepels stijfgeklopte slagroom, 2 eetlepels sherry, peper, zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-10-19990-10 min.
Cocktailsaus
1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel whiskey of cognac, paar druppels tabasco, 1 eetlepel zure room
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-10-19990-10 min.
Cocktailsaus.
2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels room, zout, peper, 1 scheutje citroensap of worchestersaus.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2003Internationaal20-30 min.
cocktailsaus
8 el mayonaise/3 el ketchup/1 el gembersiroop/2 el whiskey/5 el geklopte slagroom/vers gemallen zwarte peper.
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-11-20060-10 min.