Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Citroensorbet

Citroensorbet recepten (51) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

citroensorbet

Recept voor de ijsmaker

INGREDIENTEN

8 citroenen - 400 gr suiker - 75 cl water

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet.

INGREDIENTEN

3 stuk(s) citroenen, 1 deciliter(s) siroop (citroenlimonade), 2 stuk(s) eiwitten, 2 deciliter(s) Wijn (wit, mousserend),

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Citroensorbet

INGREDIENTEN

3/4 liter citroensorbet-ijs, 2 dl Blue Curacao, 4 plakjes citroen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet

Bereiding met ijsmachine

INGREDIENTEN

? l citroensap, ? l suikerstroop (50% suiker 50% water), 1 eiwit, citroenrasp, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet

Lekker ijsje.

INGREDIENTEN

4 onbehandelde citroenen, 300 gr. suiker, 1 eiwit (maat L), 24 diepvriesframbozen, sekt, citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

citroensorbet.

INGREDIENTEN

Sap van 10 citroenen, 150 g. suiker, 2 el. citroenrasp.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

citroensorbet.

INGREDIENTEN

Sap van 10 citroenen, 150 g. suiker, 2 el. citroenrasp.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroensorbet

Lekker fris na een pittige maaltijd

INGREDIENTEN

1 liter water, 600 g suiker, citroenrasp van 4 citroenen en 6 dl vers citroensap (van ongeveer 10/12 stuks)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Citroensorbet

INGREDIENTEN

2,5dl. slagroom, 2,5dl yoghurt(naturel), 130gr. suiker, sap van 1 citroen, een druppel gele kleurstof(indien gewenst), 3 theel. geraspte citroeschil

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Citroensorbet

Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig. van "moesje2"

INGREDIENTEN

1/4 liter citroensap, 1/4 liter suikerstroop (50% suiker 50% water), 1 eiwit, citroenrasp, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

citroensorbet

INGREDIENTEN

300cl water, 200 gram suiker, 4 sitroenen, 3 eiwiten

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Citroensorbet

Trendy met rozemarijn

INGREDIENTEN

3 dl. water, 125 gram suiker, verse rozemarijn, 1,25 dl. citroensap, 2 el. wodka

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroensorbet met Wortegemse

INGREDIENTEN

2 bolletjes citroensorbet p.p., , Wortegemse of citroenjenever, , Jeneverbessen, , Munt, , Citroen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

spoom citroensorbet

Lekkere verfrissing voor tussen de voorgerechten en het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

3 geperste citroenen, 100 ml. cactus-citroensap Lessini, cupje gepasteuriseerd eiwit Danegg, 200 ml. mousserende witte wijn, gekoeld

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2008
  • Nederlands Tussengerecht
  •  > 120 min.

Citroensorbet met Champagne

INGREDIENTEN

200 gram poedersuiker, 50 gram suiker, 4 dl water, 2 citroenen, 2 eiwitten, 1 fles champagne brut,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Citroensorbet Met Champagne

Vooral met warm weer een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

200 gram poedersuiker - 50 gram suiker - 4 dl water - 2 citroenen - 2 eiwitten - 1 fles champagne brut

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Citroensorbet met Champagne

(Sorbet de Citrons au Champagne) van "moesje2"

INGREDIENTEN

200 gram poedersuiker - 50 gram suiker - 4 dl water - 2 citroenen - 2, eiwitten - 1 fles champagne brut,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet I

INGREDIENTEN

3 citroenen, 1 dl citroenlimonadesiroop, 2 eiwitten, 2 dl gekoelde mousserende witte wijn,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Citroensorbet Met Champagne

INGREDIENTEN

200 gram poedersuiker - 50 gram suiker - 4 dl water - 2 citroenen - 2 eiwitten - 1 fles champagne brut

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet met Cava

INGREDIENTEN

3-4 citroenen, 250 ml water, 200 gr witte basterd suiker of fijne tafelsuiker, 1 fles Spaanse Cava, gekoeld, voor erbij,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2010
  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.

sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet

INGREDIENTEN

8 sinaasappels, pitloze, 1 blad gelatine, 1 dl. water, 1 dl. likeur, 1 vanillestokje, gespleten, 50 gr. suiker, 3 el. sinaasappelsap, 3 el. room, 4 bollen sorbetijs, citroen, 5 pruimen, gedroogde, 5 vijgen, verse, 5 abrikozen, gedroogde, gewelde, 3 el. rozijnen, gewelde, 5 dadels, ontpitte, 1 gemberbolletje, 5 paranoten, fijngehakte,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Mediterraan Nagerecht
  •  30-60 min.

Sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet

INGREDIENTEN

8 pitloze sinaasappels - 1 blad gelatine - 1 deciliter water - 1 deciliter likeur (mengeling van Creme de cassis, Framboise en Grand Marnier) - 1 vanillestokje, gespleten - 50 gram suiker - 3 eetlepels sinaasappelsap - 3 eetlepels room - 4 bollen sorbetijs, citroen - 5 gedroogde pruimen - 5 verse vijgen - 5 gedroogde geweekte abrikozen - 3 eetlepels geweekte rozijnen - 5 ontpitte dadels - 1 gemberbolletje (bokaal) - 5 paranoten, fijngehakt.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.

Sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet

INGREDIENTEN

8 sinaasappels, pitloze, 1 blad gelatine, 1 dl. water, 1 dl. likeur, 1 vanillestokje, gespleten, 50 gr. suiker, 3 el. sinaasappelsap, 3 el. room, 4 bollen sorbetijs, citroen, 5 pruimen, gedroogde, 5 vijgen, verse, 5 abrikozen, gedroogde, gewelde, 3 el. rozijnen, gewelde, 5 dadels, ontpitte, 1 gemberbolletje, 5 paranoten, fijngehakte

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet

INGREDIENTEN

8 sinaasappels, pitloze, 1 blad gelatine, 1 dl. water, 1 dl. likeur, 1 vanillestokje, gespleten, 50 gr. suiker, 3 el. sinaasappelsap, 3 el. room, 4 bollen sorbetijs, citroen, 5 pruimen, gedroogde, 5 vijgen, verse, 5 abrikozen, gedroogde, gewelde, 3 el. rozijnen, gewelde, 5 dadels, ontpitte, 1 gemberbolletje, 5 paranoten, fijngehakte

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet

INGREDIENTEN

8 sinaasappels (bij voorkeur pitloze);, 1 blad gelatine;, 1 deciliter water;, 1 deciliter likeur;, 1 gespleten vanillestokje;, 50 gram suiker;, 3 eetlepels room;, 4 bollen citroen sorbetijs;, 5 gedroogde pruimen;, 5 verse vijgen;, 5 gedroogde en gewelde abrikozen;, 3 eetlepels gewelde rozijnen;, 5 ontpitte dadels;, 1 gemberbolletje;, 5 fijngehakte paranoten.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet

INGREDIENTEN

8 Sinaasappels, pitloze, 1 blad Gelatine, 1 deciliter Water, 1 deciliter Likeur, 1 Vanillestokje, gespleten, Suiker (50 gram), 3 eetlepels Sinaasappelsap, 3 eetlepels Room, 4 Sorbetijs bollen, citroen, 5 Pruimen, gedroogde, 5 Vijgen, verse, 5 Abrikozen, gedroogde, gewelde, 3 eetlepels Rozijnen, gewelde, 5 Dadels, ontpitte, 1 Gemberbolletje, 5 Paranoten, fijngehakte

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kerstbubbels [met wit fruit en citroensorbet]

Feestelijke drank

INGREDIENTEN

2 à 3 citroenen, 100 ml cactus-citroensiroop (Lessini), 200 ml koude Prosecco, 8 lychees en 12 pitloze witte druiven, Extra nodig: keukenmachine of staafmixer, 4 flûtes, diepvriesdoos

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  •  
  •  10-20 min.

Aardbeien met munt en citroensorbet

Een ideaal samengaan van smaken

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien - 3 el fijngesneden munt - 9, citroenen - 400 gr fijne suiker - 75 cl water,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Citroensorbet met lychees en muntsuiker

Fris en koud nagerecht, dat heel snel klaar is.

INGREDIENTEN

1 eetl. rietsuiker, , 2 eetl. verse muntblaadjes, 1 blikje lychees, uitgelekt, 4 bollen citroensorbetijs, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde Bananen Met Citroensorbet

~een warm toetje van de barbeque~

INGREDIENTEN

*1 limoen.*4 rijpe doch nog stevige bananen.*6 eetlepels bruine basterdsuiker.*4 eetlepels witte rum.*1/2 liter citroensorbetijs.*Aluminiumfolie.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien met munt en citroensorbet

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien, 3 el fijngesneden munt, 9 citroenen, 400 gr fijne suiker, 75 cl water,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Citroensorbet van het huis

Een tikje rins, heerlijk fris, kortom een hit voor een hippe toer!! Eenvoudig en snel klaar!!

INGREDIENTEN

-2 bolletjes citroenijs, -1 th lepel citroensap, -rasp van 1/2 citroen, -1 th lepel poedersuiker, -1 glas (2 cl) cointreau, -mousserende wijn (sekt)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Citroensorbet Met Mousserende Wijn

Feestelijk nagerecht.

INGREDIENTEN

100 ml. witte wijn, 25 gr. suiker, 1 blaadje witte gelatine, 30 ml. slagroom, sap van 1/2 citroen, 1 eiwit, mespuntje zout, 2 theel. suiker, 1/2 borrelglas marasquin, 100 ml. mousserende wijn, eventueel voor de garnering 1 cocktailkers en een blaadje citroenmelisse.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

scroppino

Heerlijk toetje na een smaakvolle itialiaanse maaltijd.

INGREDIENTEN

6 scheppen citroensorbet, 1 dl. bevroren wodka, 2 dl. goed gekoelde droge schuimwijn (prosecco),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Scroppino

Deze ijskoude sorbet zal zeker en vast in de smaak vallen op warme zomerse dagen; het is de ultieme afsluiter van een maaltijd of als tussendoor bij een groots diner!!!!

INGREDIENTEN

-6 scheppen citroensorbet (bij voorkeur zelf gemaakt), -100 ml bevroren wodka, -200 ml goed gekoelde droge (brut)schuimwijn

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Pannekoek Cassa Blanca.

1stuk.

INGREDIENTEN

1pannekoek-partjes sinaasappel-grenadinesiroop-1bolletje citroensorbet.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Blue lemonsorbet

Fresh !

INGREDIENTEN

1/2 l Citroensorbet, likeur (bijvoorbeeld Blue Cura?ao, voor de blauwe kleur).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2006
  •  
  •  0-10 min.

Lemon-limeshake met wodka

Voor 4 cocktails

INGREDIENTEN

3 limoenen, 1 dl wodka, gekoeld, 1/2 dl ijskoud water, 1/2 bak citroensorbet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  •  
  •  0-10 min.

Mango in een jasje van kokos met limoensorbet

Bij dit droomdessert met de intensieve smaak van het zuiden is een aantal tropische heerlijkheden met elkaar gecombineerd: mango, kokos, limoen en grenadine, een siroop van granaatappels. Omdat de pitten van mango?s nogal vast zitten, wordt het vruchtvlees in parten va de pitten gesneden.

INGREDIENTEN

2 rijpe mango s 0.6 dl grenadine 4 eetl. Geraspte kokos 8 bolletjes limoen of citroensorbet OM TE GARNEREN citroenmelisse- of reepjes van de schil van een goed gewassen limoen of citroen, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top