Citroenkip
Chinese krokante citroenkip, lekker makkelijk recept
300 g kipfilet marinade: 1 tl geraspte gember 3 tl rijstewijn 1/2 tl zout 1 tl bloem 1 tl kurkuma 1/2 tl suiker 1 tl sojasaus citroensaus: 45 ml citroensap 3 tl azijn 1 tl rijstwijn 1 dl kippenbouillon 45 g suiker 1 el maizena 2 el water zout peper korstje: 1 ei bloem
Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar en laat de kipfilet hier ca. 30 minute in marineren.
Maak tijdens het marineren de citroensaus. Doe hiervoor de citroensap, het azijn, de rijstwijn, de kippenbouillon, het suiker in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Maak van maizena en water een bindpapje en bind hiermee de saus. Verhit een frituurpan tot 170 graden Celsius. Klop het ei los in een diep bord en strooi wat bloem in een diep bord. Haal de kip door het ei en daarna door de bloem. Frituur de kip 7 minuten en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de kip in plakjes en schenk de saus erover.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-10-2004Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Citroenkip
Dit recept is een van mijn favorieten, daarom heb ik het al vaak klaargemaakt. Ze zeggen wel eens 'De liefde van een man gaat door zijn maag', dit werd mij duidelijk toen ik het voor het eerst voor mijn vriend kookte. Ik was een weekje alleen thuis, en hij bleef eten. Het bleek een succes te zijn en hij vraagt nog vaak of ik het een keertje wil maken voor hem. Ik hoef voortaan geen uren in de keuken te staan, citroenkip met spaghetti con aglio e olio en een rucolasalade is voldoende om hem blij te maken. Hij wil zelf het recept niet weten, zodat alleen ik het kan maken. Dus Victor, als je dit leest; Pas op niet verder lezen!!
1 citroen, 2 stukjes kipfilet in blokjes, Een beetje bloem, Beetje croma om in te bakken, Gemalen peper en zout
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2014Italiaans10-20 min.
Citroenkip
Heerlijke citroenkip, op Chinese wijze gemaakt
500gr. kipfilet, 1 el lichte sojasaus, 1 el. shaoxing rijstwijn, 1 lente ui, 1 el fijngehakte gember (of gemberpoeder), 1 teen fijngehakte knoflook, 1 ei, licht geklopt, 100 g. Maizena, olie, voor het frituren, , Voor de Citroensaus:, 2 el citroensap, 2 tl suiker, 1/2 tl zout, 1/2 tl donkere sesamolie, 3 el kippenbouillon, of water, 1/2 tl maizena
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-10-2012Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
Citroenkip
Kip met een marinade op basis van eiwit, waardoor deze goed aan het vlees blijft plakken.
500 gr kipfilet, 1 eiwit, 2 tl maïzena, scheutje olijfolie, ---, ½ tl gemalen zeezout, ½ tl gemberpoeder, 1 tl citroengras, sesam, , Citroensaus, 2 tl maïzena, 2 el water, 6 tl basterdsuiker, 2 el citroensap, 1 kop (kippen)bouillon, 2 tl sojasaus
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-2012Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
citroenkip
Sappige kip met gebakken aardappelen en tomaten in de oven
1,5 kg hele kip, 3 citroenen, 8 tenen knoflook, olijfolie, verse tym, verze rozemarijn, peper en zout, 8 grote aardappelen, 4 tomaten, 2 rode paprika's, 1 ajuin
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-09-2005Belgisch60-120 min.
Citroenkip
4 halve kipfilets, vers geperst citroensap, bloem, oregano, verse basilicum, olijfolie, boter, witte wijn., ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-01-2000Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Citroenkip
Kip met een knapperig goudbruin korstje en een frisse citroensmaak. Warm smaakt ze al heerlijk, maar koud werkelijk verrukkelijk, vooral bij een picknick
Een nacht marineren !!!,, 2 braadkuikens of 6 braadbouten, 4,5 dl versgeperst citroensap, ca. 250 gr bloem, 2 theelepels zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1,5 dl maisolie, 2 eetlepels citroenrasp, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 eetlepels kippenbouillon (tablet), 1 theelepels citroenessence, 2 citroenen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Citroenkip
Lekker fris bij bv pasta
2 enkele kipfilets, bloem, oregano, verse basilicum, olijfolie, boter, droge witte wijn, vers citroensap (uit flesje kan ook).
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Citroenkip
Dit gerecht is echt veel lekkerder als u vers geperst citroensap gebruikt.Heerlijk
50 g boter; 4 gekruide kipfilets ; 1 onbespoten citroen; 1 eetlepel gehakte gladde peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2002Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Citroenkip
Siciliaans recept
4 kipfilets, 2 tenen knoflook of knoflook uit tube, 1 tl zout, 1.5 dl olijfolie, 3 biologische citroenen, 2 uien in ringen, 10 takjes pterselie, peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-05-2013Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Citroenkip
4 royale kippepoten, 1/4 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels plantaardige olie, 1 ui, 3 citroenen, zout, paprikapoeder, boter of margarine
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2000Engels Hoofdgerecht30-60 min.
citroenkip
Eenvoudig maar goed!!!!!
Kipfilets, Ui, Knoflook, citroen, bosuitjes, olie, peper en zout,kippenbouillon(van tablet),ketjap manis en allesbinder.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Citroenkip
6 el plantaardige olie, 675 ontvelde kip-in stukken, 2 el milde kerriepoeder, 1 groene paprika-ontdaan van zaad en fijngesneden, 1 el gehakte gember, 1 tl geperste knoflook, 1 bos fijngehakte peterselie, 150 ml water, zout naar smaak, 3 el citroensap.
- Indiaas Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2003Indiaas Bijgerecht10-20 min.
citroenkip
12-16 kuikenboutjes en vleugeltjes; 2 teentjes knoflook; 1 dl droge witte wijn; 3 el citroensap; 3 el olijfolie; 3 takjes verse dragon; 2 citroenen
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-07-2000Mediterraan Hoofdgerecht60-120 min.
Citroenkip
Het favoriete recept van alle kinderen. Valt onder de categorie "lokvoer". De restjes van de kip zijn de dag er na lekker in de nasi.
1 kip, 1 citroen, 2 dl water, 200 gr suiker, Peper en zout, 125 gr margarine, 1 eetlepel mosterd, Flinke scheut droge witte wijn
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-201160-120 min.
Citroenkip
1,5 kilo kipstukken, olijfolie, 100 gr boter, 2 grote uien, 2 tenen knoflook, geperst, 4 laurierblaadjes, 1,5 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 3 kleine citroenen, 1 handvol groene olijven, geblancheerde sperziebonen, Verse korianderblaadjes
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-02-2008Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Citroenkip
1 kip, Sap van 2 citroenen, minimaal 2 dl. olijfolie, zeezout (grof)
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op01-07-2000Internationaal> 120 min.
citroenkip
Heerlijk met geroosterde aardappels
3 drumsticks of kipkarbonades met vel., 1/2 citroen, zout en peper. Wrijf de kip in met een mengsel hiervan. Bestrooi daarna met bloem, wentel ze door een losgeklopt ei en dan door broodkruim.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-10-2003Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
citroenkip
Eenvoudig en toch lekker
4 kippenpoten mogelijk zonder ruggegraat. 2 citroenen, zout, peper uit de molen, olijfolie, zuure room, maizena, mespuntje tijm,300 ml kippenbouillon.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
citroenkip
1 kip, zout en peper, peterselie(bosje), 2 citroenen(een voor sap en een voor schilrasp), roomboter, creme fraiche(klein bekertje), witte wijn(kan ook met water)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-04-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Citroenkip
Met knoflook en olijven.
1 citroen., 2 teentjes knoflook., 1 rode peper., 1 eetl. groene olijven zonder pit., zout en versgemalen peper., 2 kipfilets., 200 gr. kleine trostomaatjes., 600 gr verse spinazie., 2 eetl. olijfolie (Mediterrane).,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2006Hoofdgerecht30-60 min.
Citroenkip
1 citroen, ? 1 dl + 6 eetlepels olijfolie, ? 4 scharrelkippenbouten, ? 2 dl droge witte wijn, ? zeezout, ? versgemalen peper, ? 500 g dunne preien, ? 2 rode uien, ? 1 takje basilicum,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2003Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
citroenkip
1 citroen, 7 el olijfolie, 4 scharrwelkippenbouten, 2 dl droge witte wijn, zeezout, versgemalen peper, 500 g dunnen preien, 2 rode uiten, 1 takje basilicum, ovenvaste braadpan, staafmixer
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-02-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Cantonese Citroenkip
Mild cantonees kip-gerecht. Gemakkelijk te bereiden.
300 gr. kipfilet,2 zakjes Lee Kum Kee saus voor citroenkip (verkr.bij toko),Maizena,ei,Pandanrijst. VOOR GROENTENSCHOTEL:1pak gemengde groenten,olie,sambal,vijf kruiden-poeder,peper&zout.
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-2001Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Marokkaanse citroenkip
Citroenen in zout (het recept staat hieronder) geven kip een heerlijk aroma. Laat de citroenen heel of snijd ze door de saus. Meestal worden er groene olijven bij gegeven.
1 flinke kip, 2 eetlepels olie, 1 geraspte of zeer fijngehakte ui, ? theelepel saffraan of 1 theelepel kurkuma, ? theelepel gember, ? theelepel kaneel, zout en peper, flinke bos fijngehakte korianderblaadjes, flinke bos fijngehakte peterselie, 1-2 gehakte citroenen In zout,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-2004Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Citroenkip met olijven
Citroenkip met olijven
4 kippenpoten, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gemberpoeder, versgemalen peper, 2 eetl. olijfolie, 2 uien, 2 dl kippenbouillon, 2 citroenen, 200 g groene olijven zonder pit,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2005Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Romige Citroenkip
Lekker fris en romig ovengerecht.
Twee kipfilets, 1 citroen, 5 eetlepels creme fraiche, gedroogde verkruimelde rode pepertjes (oa bij turkse winkel), handje gesnede verse peterselie, 4 bosuitjes, 4 plakjes ontbijtspek, teentje knoflook, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-2011Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
citroenkip met oregano
Een heerlijke citroenkip zonder al te veel moeite
8 kipkarbonades, 2 eetlepels citroenrasp (citroengeel), 3 teentjes knoflook, 1 lente ui, oregano, 1 wijnglas witte wijn (kan je ook weg laten), 1 kopje kippenbouillon, peper & zout, basilicum, 2 eetlepels olie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2016Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Rocketsalade met citroenkip
Rocketsalade met citroenkip
? 1/2 citroen, ? 1 bakje mosterd-honingdressing (100 g AH), ? 1 kipfilet fume (ca. 180 g), ? 1/2 zakje aardappelgolfjes (` 450 g), ? zout en (versgemalen) zwarte peper, ? 1 rijpe avocado, ? 1 zakje rocket slamelange (75 g),
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2003Nederlands10-20 min.
Citroenkip Met Bosui
Citroenkip met bosui
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes 4 kipfilets (125 g per stuk), 2 eetlepelsarachideolie, peper, zout, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maizena
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse Citroenkip
1 hele kip, ? 1 kg, in delen, 1 citroen, uitgeperst, zout en peper, 3-4 el bloem, 2 eieren, losgeklopt, 2 sneetjes witbrood, ontkorst en verkruimeld, 2 el olie, 25 g boter, in vlokjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-03-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Marokkaanse citroenkip
Ik heb dit recept vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands. Het komt uit het Engelse kookblad Easy Cooking. Het wordt in de magnetron bereid. Het viel mij reuze mee hoe dat te werk gaat in een magnetron. Pas alleen op met plastic folie verwijderen op het einde. Ik heb er een giga brandwond aan overgehouden. Ondanks dat was de kip heerlijk. Dat verzachtte de pijn.
1 hele kip-zonder vel en bot(het is even een klusje), 1 ui fijngesneden, 3 teentjes knoflook geplet, 1 el Pilau rijst kruiden (bij de natuurvoedingswinkels hebben ze heerlijke Marokkaanse kruiden om dit te vervangen), 2 el olijfolie, 1/2 citroen waarvan schil geraspt en vlees gehakt, 100 gr amandelen - geweld in warm water, 250 ml kippenbouillon, 140 gr groene olijven zonder pit, Koriander of Peterselie - fijngehakt.
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2008Marokkaans30-60 min.
Citroenkip Met Bosui.
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 500 gram kipfilets, 2 eetlepels (arachide)olie, peper, zout, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels maizena.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-1999Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrilde citroenkip
Recept uit Tip culinair, siciliaans recept
* 2 tenen knoflook, gepeld, * 1 tl zout, * 1,5 dl olijfolie, * 3 biologische citroenen, * 1 grote maiskip (ca. 1,5 kg)in 8 stukken, * 2 uien in ringen, * 10 takjes peterselie, * versgemalen peper, *, *
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2004Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Chinese citroenkip
Een lekker en makkelijk kipgerecht uit de chinese keuken.
Bereidingstijd is inclusief 30 minuten marineren.,, 1 pond kipfilet1 licht geklopt eiwit2 theel. maizena1/2 theel. zout1/4 theel. geraspte gember3 eetl. olie,, Voor de saus:, 2 theel. maizena2 eetl. water6 theel. basterdsuiker2 eetl. citroensap1/2 kop kippenbouillon2 theel. sojasaus1 theel. droge sherry.
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2001Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
pittige citroenkip
Pittig gemarineerde kipfilets
, 4 mooie kipfilets, 3 stevige eetl lemon pickels(patak), 1 stevige eetl mayonnaise, olie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2004Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Farfalle met citroenkip
500 g kipfilet in reepjes, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 dl droge witte wijn, 2 citroenen, 300 g farfalle, 2 dl room, 4 eierdooiers, 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-05-2009Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Libanese Citroenkip
1 grote kip in stukken, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels venkelzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepels zwarte peperkorrels, 2 theelepels zeezout, 3 volle eetlepels bloem, olijfolie, 1 grote venkelknol grof gesneden het groen gehakt en achtergehouden., 1 rode ui gepeld en grof gesnipperd., 2of 3 kleine citroenen (ingelegd)in stukjes, klein bosje verse rozemarijn grof gehakt., 150 gram farika of bulgur, 1 wijnglas tequilla, wodka of witte wijn., 600 ml kippenbouillon of water, klein kuipje creme fraiche of zure room, , ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2011Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
Italiaanse citroenkip
11/2 kg kippenvlees, in leine stukken* 1/2 theel. gedroogde rozemarijn* 2 eetl. plantaardige olie* 1 teentje knoflook* 1,25 dl droge witte wijn* 2 eieren* 2 eetl. citroensap* 1 eetl. peterselie.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Citroenkip met olijven
4 kippenpoten, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gemberpoeder, versgemalen peper, 2 eetl. olijfolie, 2 uien, 2 dl kippenbouillon, 2 citroenen, 200 g groene olijven zonder pit
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2005Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Citroenkip met Kruidiensaus
, 1 kip van ± 1 kilo, zout, peper uit de molen, 2 citroenen, schoongeboend, 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels basilicum, 1 eetlepel munt, ½ bosje bieslook, 2 dl olijfolie, 2 eetlepels kruidenazijn, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel suiker,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-04-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.