Pompoensoep met kokosmelk en Thais citroengras
Dit is eens wat anders dan de klassieke pompoensoep..zeker eens proberen !
Ingrediënten 4 personen
-50 cl kokosmelk, -50 cl kippen-of groentebouillon, -600 g pompoen (geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden), -1 pepertje (zonder zaadjes en gehakt), -2 sjalotten (gehakt), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -rasp van 1 limoen, -3 takjes citroengras (versnipped), -sap 1 limoen, -zout en peper, -enkele takjes koreander (garnering)Bereidingswijze
-breng de kokosmelk en bouillon aan de kook -voeg de pompoen, pepertje, sjalotjes en knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout -voeg de limoenrasp erbij en zet het deksel op de pan -breng terug aan de kook en laat 10 min sudderen zonder deksel, tot de pompoen gaar is, en haal alles door de mixer -voeg het citroengras erbij en breng terug aan de kook en laat nog 10 min sudderen -voeg tot slot het limoensap erbij