1. Home
  2. Recepten
  3. Citroengras

Citroengras recepten (1.901)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

chinese tomatensoep

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water # 1 liter tomatensap # 2 kipfilets # 2 kippenbouillonblokjes # 1 ui # 2 tenen knoflook # blikje tomatenpuree # 6 el suiker # 4 el ketjap (manis) # 2 el azijn # 1 borrellepeltje sambal # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder) # 1 borrellepeltje sereh (citroengras) # 2 el ma?zena # Handje vol mihoen

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

# roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan. # Voeg de knolfook en de tomatenpuree toe. # Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen. # Haal het vlees uit de bouillon # Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook # Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje # Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh # Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe # Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden) # Voeg de mihoen toe # Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken # Vlees toevoegen # 2e dag nog lekkerder

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.

Daging Rendang

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.

Pompoensoep met kokosmelk en Thais citroengras

Dit is eens wat anders dan de klassieke pompoensoep..zeker eens proberen !

INGREDIENTEN

-50 cl kokosmelk, -50 cl kippen-of groentebouillon, -600 g pompoen (geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden), -1 pepertje (zonder zaadjes en gehakt), -2 sjalotten (gehakt), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -rasp van 1 limoen, -3 takjes citroengras (versnipped), -sap 1 limoen, -zout en peper, -enkele takjes koreander (garnering)

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Soep met citroengras

Lekkere romige soep met roze garnalen die makkelijk te bereiden is . 

INGREDIENTEN

Bloemige aardappelen (in stukjes) 500 g, roze garnalen 8, citroengras 1 stengel, kokos (gemalen) 1 el, groentebouillon 500 ml, kokosmelk 300 ml, limoen (sap) 1, sesamolie 1 tl, verse gember (geschild, geraspt) 2 cm, peper, zout

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

rundersates met citroengras

Deze kleine vleesspiesjes zijn in geheel Zuidoost-Azie populair en hun pittige smaak en kleine formaat maken ze tot een ideaal voorgerecht. De sate is pittig gekruid met een mengsel van citroengras, knoflook, Spaanse peper en Aziatische vissaus en besprenkeld met koriander.

INGREDIENTEN

- 600 g stoofvlees, - 2 tot 3 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, - 3 teentjes knoflook, grof gehakt, - 1 tot 3 Thaise pepers of jalapenopepers, schoongemaakt en fijngehakt, - 15 g gehakte verse koriander, - 3 theelepels gemalen koriander, - 3 el bruine suiker, - 75 ml vissaus of sojasaus, - 60 ml citroensap, - 4 el olijfolie,

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Kipspiesjes met citroengras

INGREDIENTEN

1 rood pepertje - 2 bosuitjes - 4 dl exotic saus - 750 gram kipfilet - 2 teentjes knoflook - 1 stuk gemberwortel van 2 cm - 2 theelepels korianderpoeder - peper en zout - 16 stengels citroengras, sereh - olie om in te frituren,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Visstoofpot met citroengras

Citroengras en gember geven deze delicate stoofpot van vis, garnalen, nieuwe aardappels en broccoli een overheerlijk aroma.

INGREDIENTEN

* 2 eetlpls boter, * 175 gr uien, gesnipperd, * 4 theelpls bloem, * 4 dl heldere visbouiloon, * 1,5 dl witte wijn, * 2,5 cm verse gember geschild en fijngehakt, * 2 stengels citroengras, fijngesneden, * 450 gr nieuwe aardappels, geschild en zo nodig gehalveerd, * 450 gr witvisfilet, * 175 gr grote gekookte garnalen, gepeld, * 275 gr kleine broccoliroosjes, * 1,5 dl slagroom, * 4 eetlpls gehakte verse knoflookbieslook, * zout en versgemalen zwarte peper, * brood, voor er bij

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broccoli-cremesoep met citroengras

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 fijngesneden middelgrote ui, 1 el plantaardige boter, 600-600 g, broccoli-stelen, 1 tl gedroogd citroengras (toko), 500 ml groentenbouillon, 1 el sojasaus, ? teentje uitgeperste knoflook, ? bosje dille, snufje, nootmuskaat, snufje cayennepeper, 200 ml creme fraiche of soya-cuisine, (natuurvoedingswinkel), zout, versgemalen zwarte peper, 1 el geroosterde, amandelen., ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Kippensoep met citroengras

Een recept uit noord Thailand (Tom Yam Gai) Even wat werk, maar je moet het beslist een proberen.

INGREDIENTEN

1/2L water, 1/2 kippenbouillontablet, 1 dubbele kipfilet 5 thaise rode sjalotjes, 2 tenen knoflook, 1 grote gedroogde spaanse peper, 1 theelepel zout, 1 stengel citroengras, 4 limoenblaadjes (van de wilde limoen), 1 eetlepel vissaus, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel citroensap, verse koriander voor de garnering

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

Kip met citroengras

INGREDIENTEN

Geraspte schil en sap van 1 limoen, , 1 stengel citroengras, schoongemaakt en grof gehakt, , 2 tenen knoflook, gepeld, , stukjes verse gember van 2 cm, geschild en grof gehakt, , 1 grote rode peper, zonder zaad, , 1 1/2 eetlepels vissaus, , 4 kipfilets, , 2 eetlepels olijfolie, , gestoomde witte rijst en Chinese groente om te serveren

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste citroengras recepten

Broccoli-cremesoep met citroengras

INGREDIENTEN

1 fijngesneden middelgrote ui, 1 el plantaardige boter, 600 g broccoli-stelen, 1 tl gedroogd citroengras (toko), 500 ml groentenbouillon, 1 el sojasaus, ? teentje uitgeperste knoflook, ? bosje dille, snufje nootmuskaat, snufje cayennepeper, 200 ml creme fraiche, zout, versgemalen zwarte peper, 1 el geroosterde amandelen.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Varkensspiesjes met citroengras

Lekkere Varkensspiesjes met Citroen

INGREDIENTEN

500 gram Hamlappen of varkensschnitzel, Zoette chilisaus, Circa 16 satestokjes gehalveerd. Voor de [MARINADE] heb je nodig, 3 knoflookteentjes uitgeperst, 2 EL kleingesneden vers vers citroengras, 4 EL kleingesneden takjes koriander, 1 EL bruine suiker, 0,5 TL gemalen koriander, 0,25 TL witte peper, 1 EL sojassaus, 1 EL vissaus, 1 EL sesamolie, 65 ML koud water

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

vissaus met citroengras

INGREDIENTEN

5 dl witte wijn, 45 gram visbouillonpoeder, 125 gran uien, 2 blaadjes laurier, 2 liter room, 1 stengelcitroen gras, 10 cc citroensap

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

varkensspiesjes met citroengras

INGREDIENTEN

500 g hamlappen of varkenshaas, zoete chilisaus, ca 16 satestokjes, gehalveerd

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Citroengras kipspiesje

Kumar's Pad Thai staat bekend om de vele smaken in één gerecht. Pittig, zoet, zuur en zout dat maakt deze spiesen zo bijzonder.  

INGREDIENTEN

250 g Kipfilet, 1 pakje Kumar's Wokpasta Pad Thai, 1 bosuitje (fijngehakt), 2 eetlepels paneermeel, 6 stengels sereh (citroengras), olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse lychee citroengras sorbet

Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga kunnen we er nu ook hier van genieten. Een zwoele zomeravond en succes is verzekerd. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/'

INGREDIENTEN

Voor de siroop:, 3 stengels citroengras, 3 cm gember in plakjes gesneden, ca. 75 gram suiker (beetje meer mag), 125 ml water,  , Voor het ijs:, 24 verse lychees (indien uit blik: goed afspoelen en droogdeppen), ca. 200 ml kokosmelk, 3 eetlepels versgeperste limoen, 1 eetlepel witte rum, 4 eetlepels citroengrassiroop (recept hieronder)

  • Vietnamees Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees Nagerecht
  •  

Soepje van kerrie, kokos en citroengras

Dit soepje werd ons aangeboden tijdens een workshop van de Librije, het is erg makkelijk te maken en snel klaar, doet ietwat Oosters aan. Ik heb er ook een vega versie van gemaakt met groentebouillon Als je mijn artikel over de workshop wilt lezen,waarin links staan naar de recepten van de andere door ons gemaakte gerechtjes klik dan hier

INGREDIENTEN

1 flinke tl kerrie, 1 el boter, 2 st steranijs, 4 stengels citroengras, in stukken, gekneusd, 1 cm verse gemberwortel, 1 rode peper, gehalveerd, zonder zaad, 2 el bloem, 5 dl kippenbouillon (voor vegetariërs groentenbouillon), 3 dl kokosroom, limoensap naar smaak, zout en peper naar smaak, iets melk, erbij, kleine blokjes komkommer,geschild, zaadlijsten verwijderd en voor de niet-vegetarische versie, Hollandse garnaaltjes!

  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken gamba's met citroengras en gember.

Omdat de kruiden en specerijen het aroma naar boven halen, moeten de garnalen minstens 2 uur marineren.

INGREDIENTEN

20 verse reuzengarnalen of gamba's., 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 stengel vers citroengras in plakjes, stukje verse gember van 1,5 c. geschild en geraspt, 1/2 tl. kerrie, 2 el. sojasaus, 5 el. arachide-olie, zeezout, zwarte peper, 50 ml water of visbouillon.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken mango met citroengras en passievrucht

INGREDIENTEN

* 2 mango`s, * 300 g vruchtvlees van passievruchten, * 10 g citroengras, * 2 vanillestokjes, * 50 g fijne kristalsuiker,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Curry met kipfilet en citroengras

Deze romige curry bereid je met verse kruiden en specerijen zoals rode peper, gember, basilicum en citroengras! 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, 335 g pandanrijst, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 5 cm gember, 250 g champignons, 400 g kipfilet, 600 g witte kool, 2 tl currykruiden, 250 ml kokosmelk, 2 el sojasaus, 1 citroengras, 4 basilicumblaadjes, 1 kippenbouillon(blokje), 1 el zonnebloemolijfolie, Peper en zout

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coquilles met citroengras en gember

INGREDIENTEN

50 g santen, 1 cm verse gember, geschild, fijngehakt, 1 stengel citroengras, buitenste deel verwijderd, zeer fijn gehakt, mespuntje wasabi, 12 coquilles, schoongemaakt, thaise basilicum of verse koriander,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde vis met citroengras

Het gebruik van citroengras, een veelzijdig kruid met een subtiele citrusgeur, zorgt voor een volle smaak van een gerecht dat anders misschien alledaags zou zijn.

INGREDIENTEN

1 tomaat, 0.5 komkommer, 1 mango, 500 gr. kabeljauwfilet, 1 el. suiker, 3 el. olie, 2 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 1 tl. zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sorbet van jasmijnthee en citroengras

Een perfect besluit van een Aziatisch getint dineetje.

INGREDIENTEN

10 stengels citroengras;, 1 liter water;, 400 gram suiker;, 4 eetlepels losse jasmijn-thee;, 3 eetlepels vers citroensap;, Verse muntblaadjes

  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Broccoli crème-soep met citroengras

Een simpele soep met een bijzondere smaak.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngesneden, 1 el boter, 600-700 gram broccoli, 1 kleine stengel citroengras of 1 tl gedroogd citroengras (sereh), 0,75 l groentebouillon, 1 el sojasaus, 200 ml crème fraiche of sojaroom, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl gedroogde dille, snufje nootmuskaat, snufje cayennepeper, zout en peper, 1 el geschaafde amandelen

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Citroengras Curry Kip

Lekkere pittig kipgerecht

INGREDIENTEN

 1 ? pond kipfilet in blokjes,  2 el Red Curry paste (verkrijgbaar in potjes),  1 dl kippenbouillon,  4 teentjes knoflook, geperst,  2 el vissaus,  4 stengels citroengras, fijngesneden,  10 blaadjes citroen, fijngesneden,  1 tl bruine suiker,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Thaise vissoep met citroengras

INGREDIENTEN

500 g verse visfilet naar keuze, 3 stengels citroengras (of gemalen citroengras, potje), 1 liter visbouillon, stukje gember van 2 cm, geschild en in dunne reepjes gesneden, 2 limoenblaadjes, 1/2 ananas (klein), geschild en van kern ontdaan, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap, 6 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden, 15 gram verse korianderblaadjes, 2 eetlepels gepelde, gekookte garnalen, peper naar smaak

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chcoladesoufflé met whisky, rozijnen en citroengras

Gewoon een TOPPERTJE!!!!!!

INGREDIENTEN

40 gram rozijnen, 20 gram citroengras, 8 eetl whisky, boter om in te vetten, 2-4 eetl fijne suiker, 300 gr pure chocolade8 eierdooiers, 20 gram maizena, 2 tl kardamompoeder, 6 eiwitten, 80 gram tafelsuiker,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde vis met citroengras

Op dieet? Dit heerlijke gerecht kun je dan rustig eten!

INGREDIENTEN

1 tomaat, 0.5 komkommer, 1 mango, 500 gr. kabeljauwfilet, 1 el. suiker, 3 el. olie, 2 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 pepers, rode, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 1 tl. zout

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde vis met citroengras

INGREDIENTEN

1 tomaat, -0.5 komkommer, -1 mango, -500 gr. kabeljauwfilet, -1 el. suiker, -3 el. olie, -2 stengels citroengras, -3 teentjes knoflook, -2 pepers, rode, -1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, -1 tl. zout,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kabeljauw met citroengras

INGREDIENTEN

1 tomaat, 0.5 komkommer, 1 mango, 500 gr. kabeljauwfilet, 1 el. suiker, 3 el. olie, 2 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 pepers, rode, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 1 tl. zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipspiesjes aan citroengras (2)

INGREDIENTEN

, 1 theelepel fijngehakte rode peper, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 eetlepels gemberwortel, geraspt, 2 theelepels koenjit (geelwortel), 1 theelepel komijn (djinten), sap van een citroen of limoen, 4 kipfilets, in lange repen gesneden, 4 stengels citroengras (sereh) gehalveerd en doormiddengesneden, 1 eetlepels arachideolie

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Nage van peterselie met citroengras

Mijn eerste vegetarisch gerecht op smulweb. Maar voor mensen die toch nog iets meer toe willen voegen. Vrijwel alles gestoomde soorten witvis smaken hier goed bij. Toch wil ik adviseren om vooral stevige (en helaas ook iets duurdere) vissoorten te pakken omdat de andere, zeker in de nage, snel uit elkaar vallen waardoor het geheel minder fraai oogt.

INGREDIENTEN

200 gram koude boter in vlokjes, 150 gram fijngehakte bladpeterselie, 20 gram dragon, 30 gram sjalot, 2 stengels citroengras, 3 dl groentebouillon, 4 el slagroom, sap en schil van een ? citroen,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Gegrilde vis met citroengras

INGREDIENTEN

1 tomaat, 0.5 komkommer, 1 mango, 500 gr. kabeljauwfilet, 1 el. suiker, 3 el. olie, 2 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 pepers, rode, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 1 tl. zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Linzensoep met citroengras en koriander

Een lekker pittige soep uit de Oosterse keuken.

INGREDIENTEN

, ? 500 gram aardappelen, afkokers, ? 1 grote ui, ? 2 knoflookteentjes, ? 2 stengels citroengras (sereh), ? 2 pimentkorrels, ? 2 djeroek-poeroetblaadjes, ? 1 rode Spaanse peper, ? 2 eetlepels olie, ? 1 volle eetlepel kerriepoeder (scherp), ? ? theelepel ketoembar, ? 1 ? liter vleesbouillon, ? 200 gram linzen, ? 1 kolbazsworstje ( ca.125 gram), ? 1 prei, ? zout, ? versgemalen peper, ? 4 eetlepels gesnipperde koriander,

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Thaise rijstsalade met citroengras

Super op zo'n warme zomeravond...

INGREDIENTEN

2 el arachideolie, 2 stengels citroengras - fijngehakt, 2 rode pepers - zonder zaadjes en fijngehakt, 4 lente uitjes - in ringen, 650 g gekookte rijst (bv Jasmijn), 450 g gare kip, varkens- of rundvlees, 35 g gesneden munt, 30 g korianderblaadjes, 4 citroenblaadjes - in reepjes gesneden, 3 el limoensap, 1 el fijne suiker, 2 el vissaus

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensvleescurry met sjalot en citroengras

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de curry een volle smaak, zodat je weinig zout hoeft toe te voegen. In curry€s wordt weinig zout gebruikt; de smaak wordt gevormd door het gebruik van verschillende specerijen en kruiden.

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades zonder bot, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 tl kerriepoeder (madras), 1 tl gemalen korianderzaad, 3 dl kippenbouillon, 30 g verse gember, Mespuntje kaneelpoeder, Mespuntje cayennepeper, Sap van een ½ citroen, 2 stengels vers citroengras (sereh), 1 eetlepel olie, Zout, Peper, Eventueel wat verse takjes koriander, , , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipcurry Met Citroengras En Kokosmelk

Maleisie

INGREDIENTEN

*60 ml. plantaardige olie*1 verse kip(ongeveer 1,5 kg), in 8-12 delen*625 ml verse kokosmelk*2 stengels vers citroengras, alleen de zachte delen van de stengel, gekneusd*2 tl zout*, KRUIDENPASTA*1 el korianderzaadjes*4 tl komijnzaadjes*2 tl venkelzaadjes*een stukje kassie van 2 cm of een kaneestokje*4 kemirinoten*12 sjalotjes, gesnipperd*5 gedroogde rode chilipepers, in stukken van 2 cm, geweld in heet water*4 tl fijngehakte knoflook*4 tl fijngeraspte gember*1 tl kurkuma*1/2 tl versgeraspt nootmuskaat*

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kipspiesjes aan citroengras (1)

Pittige kipspiesjes

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 30 minuten, + 1 nacht marineren, ,, 4 kipfilets, 1,5 eetlepel bruine suiker, 1/5 eetlepel limoensap, 3 theelepels groene currypasta, 18 blaadjes djeroek peroet (toko), 2 flinke stengels citroengras

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Hete En Zure Garnalensoep Met Citroengras

Tom Yam Goong

INGREDIENTEN

500 g gamba's - 1 liter kippenbouillon of water - 3 stengels citroengras - 10 kaffir-limoenbladeren, in tweeen gescheurd - blik stroopaddestoelen (225 g, uitgelekt - 3 eetlepels vissaus - 60 ml limoensap - 2 eetlepels bosuitje, fijngesneden - 1 eetlepel korianderblaadjes - 4 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden - 2 bosuitjes, fijngesneden

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Thais
  •  20-30 min.

Thaise rijstsalade met citroengras

INGREDIENTEN

2 el arachideolie, 2 stengels citroengras, fijngehakt, 2 kleine rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt, 4 lente-uitjes in ringen, 650 g gekookte rijst, 450 g reepjes gare kip varkens of rundvlees, 35 g gesneden munt, 30 g korianderblaadjes, 4 citroenblaadjes (djeroek peoroet) in reepjes gesneden, 3 el kimoensap, 1 el fijne tafelsuiker, 2 el vissaus

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste citroengras recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top