Heerlijke cake met banaan en macadamianoten
Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken. Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten. Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd. De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag ;)
Ingrediënten
100 g boter , 200 g suiker , 300 g zelfrijzend bakmeel , 2 eieren , 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder , ½ tl zout , 2-3 rijpe bananen (ligt aan de maat, ik had eigenlijk tè weinig banaan) , 200 g ongezouten macadamianoten , Sap van ½ citroenVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Weeg alle ingrediënten af. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder, zorg dat de boter zacht is (maar niet gesmolten) Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit met de botte kant van het mes.
Bereidingswijze
Zet een koekenpan op hoog vuur en doe de macadamianoten erin houd de pan in beweging voor ongeveer ½ -1 minuut. Laat de noten wat afkoelen en hak ze in stukjes, niet te fijn de noten moeten nog herkenbaar zijn. Klop met de mixer boter met de suiker en het merg luchtig. Voeg de eieren één voor één toe. Spatel dan het gezeefde zelfrijzend bakmeel plus bakpoeder & zout toe. Prak de bananen en spatel ze met de gehakte noten door het beslag. Voeg het citroensap toe. Giet het beslag in de cakevorm OF Verdeel het beslag over cakevormpjes en zet in de voorwarme oven De cake heb ik op de 2e richel van onderen in de oven gezet en hij was in 1 uur gaar De cupcakes die ik Bianca zag bakken worden op de onderste richel van de oven geschoven. Volgens haar recept zijn ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Ik kan dat (nog) niet bevestigen. Ik wil de cupcakes ook een keer maken en dan zet ik foto`s van de bij dit recept.