Cinnamon Rolls
Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.
150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten) 50 ml gesmolten boter/margarine 1tl kaneel 75 ml rozijnen 500 ml (2 C) bloem 2 el suiker 4 tl bakpoeder 1 tl zout 125 ml boter 175 ml melk Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.
In een kleine kom: meng debruine suiker met de (gesmolten) boter en de rozijnen en zet het op zij. verwarm de oven
In een grote beslag kom: meng de bloem, suiker en bakpoeder en zout. meng het goed door elkaar. doe er nee de boter in en snij het klein tot de maat van erwtjes. voeg de melk in een keer toe, en roer het met een vork tot het een zachte, "sticky" plakkerige massa wordt. niet te lang mengen. doe het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het deeg 10x. rol daarna het deeg uit tot een lap van 25 cm in het vierkant. leg nu de vulling die je apart hebt gedaan er op en verspreid het goed over deze lap. rol de lap nu op en maak de rand goed dicht. snijd de rol in ongeveer 9 plakken en leg ze in het bakblik. Bak de rollen voor 15 tot 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. laat ze 3 minuten afkoelen in het blik en keer ze dan om op een taartrooster. doe er dan de "icing" op. "ICING" roer de poedersuiker met het water en vanille tot een gladde massa. met een lepel de "icing" op de rolletjes laten vallen in slierten.
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-1999Amerikaans20-30 min.
- Eigen recept
Cinnamon rolls
Heerlijk comfort food. Maak ze, laat ze drenken in icing en eet ze op.
250 gram croissantdeeg, 100 gram boter, 50 gram kristal suiker, 2 eetlepels kaneel, een bus poedersuiker, 100 ml volle melk, handje gehakte pecannoten
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2016Amerikaans20-30 min.
Cinnamon Rolls
Heerlijke zachte zoete broodjes met suiker en kaneel
2.5gr gistpoeder300gr bloem (2 cups)5gr (1 theelepel) zout2 flinke eetlepels suiker70gr boter1 ei120ml melk, of voldoende om samen met het ei 170ml te vormen., Vulling:1 eetlepel boter1/2 eetlepel kaneelpoeder1 eetlepel bruine suikerpoedersuiker en water voor icing
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op03-06-2005Amerikaans> 120 min.
Cinnamon Rolls
Recept voor traditioneel Britse kaneelbroodjes. Wordt veel gegeten bij de High Tea.
200 ml. melk, 200 ml. water, 1 ei, 400 gr. bloem, 2 theel. zout, 50 gr. boter, 50 gr. suiker, 7,5 gr. droge gist, , de vulling:, 1 eetl. gesmolten boter, 2 eetl. suiker, 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. kaneel, , het glazuur:, 5 eetl. gesmolten boter, 70 gr. witte of bruine suiker
- Engels Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2002Engels Tussengerecht30-60 min.
Cinnamon rolls
Voor het deeg:, 450 g Koopmans Mix voor Brood Wit *, 250 ml handwarm water *, 50 g zachte roomboter *, 1 ei ************************, , Voor de vulling:, 75 g zachte roomboter *, 100 g bruine basterdsuiker *, ca. 1 tl kaneel*********************, , Voor in de vorm:, 50 g zachte roomboter *, 75 g kristalsuiker *
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2005Engels30-60 min.
cinnamon rolls
235 ml water (1 cup), 1 ei, 450 gr bloem, 50 gr suiker (1/4 cup), 15 gr melkpoeder (3 el), 10 gr zout (1 1/2 tl), 70 gr. zachte boter (5 el), 4 gr. instant gist (1 tl), Zachte boter, veel suiker, 3 tl. kaneel, 1/2 zak krentjes (voor de vulling),
- Amerikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-04-2005Amerikaans0-10 min.
- Eigen recept
Choco rolls met poedersuiker icing
Ken je die heerlijke cinnamon rolls of buns? Dit is de variant met chocopasta! Maak ze lekker als toetje of voor bij de thee. Tip: deze rolls zijn super leuk om te maken met kinderen. Ze zijn heel makkelijk om te maken.
1 el zonnebloemolie, 1 pak croissantdeeg XL, 200 ml chocopasta hazelnoot, 1 ei, 1 bus poedersuiker, 3 el volle melk, snuf zout
- Wereld Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2019Wereld Nagerecht20-30 min.
makkelijke kaneelbroodjes
Andere naam: Cinnamon rolls
Voor de broodjes:, 1 pak witbroodmix, melk, boter, 150 gr pecannoten (of walnoten, amandelen), 2 eetlepels kaneel, 200 gr bruine suiker, , Voor het glazuur:, 150 gr gezeefd poedersuiker, 3 eetlepels appelsap, , Voor de garnering:, 12 pecannoten (of andere noten),
- Scandinavisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-07-2002Scandinavisch0-10 min.
- Eigen recept
Kaneelbroodjes
Deze overheerlijke cinnamon rolls doen het goed bij iedere brunch. Je maakt zelf een brooddeeg voor een extra lekker resultaat. Top de kaneelbroodjes af met een glazuur voor een sticky effect.
DEEG, 1 zakje gedroogde gist, 125 ml warme melk, 50 g suiker, 90 g boter, gesmolten, 1 ei, 1 tl fijn zout, 525-600 g bloem + extra plantaardige olie, , VULLING, 125 g boter, gesmolten, 150 g suiker, 2 el kaneel, , GLAZUUR, 250 g poedersuiker, 4 el boter, 1 tl vanille-extract
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2017Internationaal30-60 min.
Snelle kaneelbroodjes
Mijn vriend is dol op de Cinnastix van Domino's pizza dus ik heb geprobeerd iets soortgelijks na te maken, ze vielen goed in de smaak!
-1 blikje croissantdeeg, -50 gram zachte boter, -2 tl kaneel, -50-60 gram lichtbruine basterdsuiker, -zakje glazuur
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2018Wereld10-20 min.
- Eigen recept
Flammerettes
Deze broodjes heb ik afgeleid van de duitse Flammkuchen. Verschil is dat ik brooddeeg gebruikt heb en de roodjes eruit zien als cinnamon rolls. Lekker voor elk moment van de dag. Wel het lekkerst warm te eten maar koud kan natuurlijk ook
, , 1 ei, 40 gr boter, , 320 gr bloem + om te bestuiven, 125 ml melk, lauwwarm, ong. 23 gr., 30 gr suiker, 1 zakje a 7 gram gedroogde gist, 8 gram zout, , , Vulling, 80 gr. creme fraiche, 80 gr. zure room, 100 gr. rauwe ham, 100 gr pittig belegen geraspte kaas, 75 gr. uitgebakken spekreepjes, 1 eetl. provencaalse gedroogde kruiden, , ,
- Duits
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2016Duits> 120 min.