Warme cider
1 liter cider - 2 kleine appelen - 1 sinaasappel - 2 eetlepels fijngehakte gember - 60 gram bruine basterdsuiker - kaneel - kruidnagelen
Schil twee kleine appelen, haal het klokhuis eruit en prik in elke appel een paar kruidnagelen. Bak de appels vervolgens in een matig verwarmde oven. Verwarm een liter cider heel langzaam, laat het niet koken. Verwarm in een andere pan twee theelepels fijngehakte gember, 60 gram bruine basterdsuiker, wat kaneel en 150 ml water tot de suiker is opgelost. Doe daarna de appels en een in plakjes gesneden sinaasappel in een schaal en giet er de verwarmde cider en het warme kruidenmengsel overheen.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2003Nederlands10-20 min.
Fricandeau Met Cider
750 gr. fricandeau, 1 bekertje creme fraice,150 gr. katenspek, 3 eetl olijfolie,1 takje peterselie,tijm,zout,peper,1 ui en 2 1/2 dl cider.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-05-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kip Met Cider
-1 braadkip in 8 verdeeld, -1 grote ui, -2 sjalotjes, -olijfolie, -boter, -1 fles cider, -1/2 l kippebouillon, -100 cc room, -1 kg worteltjes, -peper, -zout, -kristalsuiker, -mosterd, -,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-11-1999Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Cider sorberijs.
550ml Royal Gold mousserende cider 1,1%, 100g suiker, 3 citroenen, 1 mango, 1/2 ananas, 1 peer, enkele takjes munt.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-2003Nagerecht> 120 min.
Kip met cider
1 braadkip, 3 wortelen, 1 tak bleekselder, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 liter cider, peper en zout, 1 eetlepel gehakte peterselie.
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2002Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Wijting met cider
4 stuks wijting - 1 ui - 1 glas cider - 2 eetlepels fijn gehkte peterselie - 50 gram boter in klontjes - paneermeel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Champignon-Roomsoep Met Cider
2 sjalotjes, 1 bakje kastanjechampignons, 40 g boter of margarine, 1 wijnglas cider, 1 l kippebouillon, 1 dl creme fraiche, 2 eierdooiers, 2 eetlepels witte variatiesaus, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-200020-30 min.
Kalkoengebraad Met Cider
1 bouquet garni bestaande uit tijm, laurier en peterseliestengels,50 g boter,4 wortels,100 g spekblokjes,geraspte muskaatnoot, 100 g zilveruitjes,peper en zout,2 appels,800 g kalkoengebraad,2,5 dl cider,2,5 dl kippenbouillon
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2002Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Rozemarijnkip met cider
EEN ECHT FRANS RECEPT MET DE CIDER.
, , , , , , , , , , 1 scharrelkip, 8 sjalotjes, 2 appelen, 2 tl rozemarijn, zout en (versgemalen) peper, 1 fles cider, 1 blokje Kippen Bouillon, maizena, 1/8 l creme fraiche, , , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-2004Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Appelbeignets met cider
Een lekker en makkelijk recept uit grootmoeders tijd !
4 appels (jonagold), bloemsuiker, , voor het beslag :, , 50 g maïzena, 100 ml melk, 100 ml cider, 150 g bloem, 2 eieren, 1 snuifje fijn zeezout, 2 el gesmolten boter
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2017Frans Nagerecht20-30 min.
Champignonroomsoep Met Cider
2 sjalotjes - 1 bakje champigons - 40 gr.boter of marganine - 1 wijnglas cider - 1liter kippenbouillon - 1 dl. room - 2 eierdooiers - 2 eetlepels Hollandse saus - peper en zout.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-2001Belgisch30-60 min.
Champignon-Roomsoep Met Cider
2 sjalotjes/ 1 bakje kastanjechampignons/ 40 g boter of margarine/ 1 wijnglas cider/ 1 l kippenbouillon/ 1 dl creme fraiche/ 2 eierdooiers/ 2 el witte variatiesaus (uit pakje)
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-200020-30 min.
VARKENSFILET MET CIDER
Een makkelijk te maken hoofdgerecht.
4 lapjes varkensfilet a 125 gram, 35 cl. Cider Brut, boter, 1 bakje champignons, 125 gr.sjalotjes, 1 afgestr. eetl.thijm, 1 flinke eetl.bloem, mespuntje cayennepeper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Apple-pie met cider
Een heerlijke taart die, vooral in het najaar, lauwwarm met slagroom of ijs iedereen weet te betoveren.
300 gr. tarwebloem, 1 eetl. bruine suiker, 1 snufje zout, 150 gr. boter, 1 ei, 1 eetl. tarwebloem, 1 theel. speculaaskruiden, 4 eetl. cider of appelsap, 3 eetl. honing, 800 gr. zoetzure appels (Cox Orange of goudrenet), 2 eetl. citroensap, 1 eidooier, 2 eetl. melk
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-2019Amerikaans> 120 min.
Cider met kruiden.
15 g citroenverbena, 15 g bernagie, 100 g suiker, 3 dl kokendheet water, 1 sinaasappel, in dunne schijfjes, sap van ? citroen, sap en raspel van ? sinaasappel, 1 liter appelsap os cider.,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2002Nederlands10-20 min.
Citrus Cider
Gin, Vruchtensap
- Geplaatst op02-10-1998
appeltaart met cider
250 g bloem, 125 g koude boter, 230 g suiker, 1 ei, 1 kg appels geschikt voor appeltaart, evt wat citroensap, 3/4 liter appelcider, 2 pakjes kookpudding vanille, 4 dl slagroom, 2 eetlepels vanillesuiker, 2 eetlepels cacaopeder,
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2011Internationaal> 120 min.
Visfilets met cider
Makkelijk, snel en super lekker deze visfilets in cidersaus
700 gr visfilets, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 steranijs, 6 el gehakte dragon, 300 ml cider brut (ongezoet), 150 ml room, versgemalen peper - zout,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2019Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Warme cider
Anders
- Geplaatst op26-10-2000
Konijn Met Cider
1 konijn (11,2 kg), 150 ardeense ham, 200 gr. champignons, 2 sjalotten, 0,5 l. appelcider, 1 teentje knoflook, 1 snee brood, 2 eetl boter, 1 eetl mosterd, tijm, laurier, peper en zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-10-1999Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Aardbeiensoep met cider
Deze soep is heerlijk in de zomer. Zowel als voorgerecht of als nagerecht koud het lekkerst.
600 gram aardbeien, 100 gram basterdsuiker, 2 glazen droge cider, beetje kaneel, beetje gemberpoeder, wat aardbeien voor de versiering
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2006Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
spek met cider
Een lekker stukje vlees wat warm of koud heerlijk smaakt
700gr mager spek,aan een stuk,zonder zwoerd.een flinke soeplepel keukenstroop,kruidnagels,1/4l.cider,brut, [ klein flesjes]
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2008Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
kip met cider
, 4 kippenbouten, 500gr wortelen, 2 sjalotten, 1 fles appelcider, 2dl kippenbouillon, 1dl room, 1el bloeibare bloem, 1 el mosterd, boter of olie, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, suiker, peper en zout
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-04-2007Frans Hoofdgerecht30-60 min.
appelpie met cider
Voor een vorm van 24 cm doorsnee.
300 g tarwebloem, 1 el bruine suiker, 1 snufje zout, 150 g boter, 1 ei, , VOOR DE VULLING:, 1 el tarwebloem, 1 tl speculaaskruiden, 4 el cider(of appelsap), 3 el honing, 800 g zoetzure appels(bv. goudrenetten of cox orange), 2 el citroensap, 1 eierdooier, 2 el melk,
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-05-200260-120 min.
Cider Cup
Cointreau
- Geplaatst op09-07-2000
Warme cider
Recept voor Yule
2,5 liter appelcider, 4 kaneelstokjes, 2 appels met ieder 3 kruidnagels erin., 5 theelepels allspice-besjes (piment)
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-10-200130-60 min.
CIDER MET ZOMERFRUIT*
Bij zwoele zomerdagen horen lekkere drankjes.
=2 Verse Perziken., =1 Bakje rode Bessen., =1 Bakje Bramen., =1-2 Eetl. Honing =, =Sap van een 1/2 Citroen., =6 flesjes Jillz Orginal.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-07-2016Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Normandische parelhoen met Cider en Calvados.
Als je deze streek in Frankrijk beter leert kennen voor wat betreft de specialiteiten op het gebied van eten en drinken snap je ook beter waar de uitdrukking "leven als God in Frankrijk" vandaan komt. Normandië staat bekend om haar vele lekkernijen zoals: boter, room, kazen, cider, calvados, appels, gevogelte maar ook oesters, mosselen en vele andere vis en schaaldieren. Het kan dus niet anders dan dat een gerecht uit deze streek een lekkernij is. Deze parelhoen is een goed voorbeeld van zo`n heerlijk gerecht. Tip: Je kunt in plaats van parelhoen ook een mooie scharrelkip nemen.
- 1 parelhoen, - 125 gram boter, - 250 ml room, - 2 friszure appels, - 1 ½ dl cider, - 1 borrelglaasje Calvados, - peper en zout,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-09-2013Frans Hoofdgerecht60-120 min.
cheddar kaasfondue met cider of guinness
Fondue die zowel met cider als met guiness te maken is
4 dl cider, 1 volle theelepel engelse mosterpoeder, 500 gr geraspte cheddarkaas, 2-3 theelepels maizene, zout, peper, bruin brood,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-10-2010Hoofdgerecht10-20 min.
Lamskoteletjes in cider
Engelse hapjes, voor 16 stuks
16 lamskoteletjes, bijgesneden, 2,5 dl cider, 2 eetl sinaasappelmarmelade, zout en zwarte peper, 1 eetl vers gehakte tijm, 1 eetl vers gehakte rozemarijn, , Garnering:, takje verse rozemarijn, plakjes sinaasappel,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-2001Engels20-30 min.
Coquilles Saint-Jacques met cider en appel
Nog zo'n heerlijk Normandisch gerecht!
16 Coquilles Saint-Jacques, 1 dunne prei, grove groen verwijderd, 2 appels (Jona Gold, 50 cl droge cider, 250 ml crème fraîche, vloeibare margarine, peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Zeeduivel met appeltjes en cider
Lekker sausje en heerlijke medaillons van zeeduivel of 'lotte'
-800 g medaillons van zeeduivel, -4 el olie, -200 ml cider, -100 ml room, -1 el groene peper, -2 el gehakte kervel, -2 appelen
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2003Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenskarbonades met gebakken appel en cider
4 appels, 2 el. citroensap, 1 ui, 50 gr. boter, 4 varkenskarbonades, zout, versgmalen peper, ca. 350 ml. cider (droog of medium)
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenskarbonades met gebakken appel en cider
4 appels - 2 eetlepels citroensap - 1 ui - 50 gram boter - 4 varkenskarbonades - zout en peper -350 ml cider
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Kipfilet Met Champignons, Cider En Room
2 kipfilets a 125 gram, zout, versgemalen zwarte peper, 50 gram boter, 1dl cider, 1 bakje champignons, 1 bekertje slagroom(125 gram.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
ribkarbonade met cider saus
Hoe maak je van zoiets simpels als een karbonade , gewoon iets bijzonders . zo dus kreeg flesjes cider ( bier ) kado, maar vindt dat niet te haggelen , weggooien is zonde , dus dit was de perfecte oplossing.
2 ribkarbonades, beetje olie om te bakken, z&p udm, 1 flesje cider, ik had Blind Pig Cider honey & smoked, maar apple boef kan ook, zolang het maar geen fruit smaakjes heeft .behalve appel dan, 150 ml. kook room, 2 el. grove mosterd, 2 el sultana rozijnen, ,
- Engels Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2018Engels Hoofdgerecht20-30 min.
Kip in cider met appel
Met ingredienten als room, roomboter en cider: dan denk je aan Normandie. Naar een recept van Marguerite Patten.
- 4 kippenbouten, - enkele eetlepels bloem, - zout en peper, - een klont roomboter, - 2 dl cider, - een heel gepeld ui, - een klein bekertje slagroom, - 2 a 3 appels: die groene en ietwat zurige, - bladpeterselie.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-07-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met cider en gebakken appeltjes
600 gr ontbeend wit kippevlees * 4 appels * 1 ui * 5 dl schuimende cider * 1,5 dl verse room * 1/2 blokje gevogeltebouillon * 1 el olie * 1 el bloem * 40 gr roomboter * zout en peper.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Mosselen met cider en Roquefort
2 kg mosselen * 1 flinke steel prei * 1/8 l slagroom * 1/4 l cider * 150 g Roquefort * 1 eetl. maizena of allesbinder * zout en versgemalen peper * 25 g boter
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2001Frans Hoofdgerecht20-30 min.
tongetjes in cider
Methode Montignac vetmaaltijd fase 1
, , ., , ., 1 kg tongetjes, 250 gr champignons, 100 gr garnalen, 1 groot glas droge cider, ? citroen, 1 eidooier, scheutje room, olijfolie, zout, cayennepeper,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2000Belgisch20-30 min.
Lamsragout Met Appels En Cider
1 bouquet garni (bestaande uit tijm, peterselie en peterseliestengels),1 kg lamsragout,2 uien,2 preien,peper en zout,3 dl cider,600 g nieuwe aardappeltjes,2 Golden appels
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2002Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.