1. Home
  2. Recepten
  3. Churrasco

Churrasco recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Churrasco van rundvlees

Churrasco wordt bereidt op een churrasceira.(speciale barbeque) Het beste is die te maken van bakstenen. Afmetingen: inwendig minimaal 40 cm diep en 50 cm breed.De lengte 50 - 100 cm afhankelijk van aantal personen die men maximaal verwacht. Die stenen moeten goed heet worden zodat het vlees ook inwendig gaar wordt. Ik heb eventueel tekeningen beschikbaar. Om enig idee te krijgen wat churrasco in brazilië inhoud kijk maar eens op Google, link: http://images.google.com/images?hl=nl&lr=&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLR_en&um=1&q=desenho+churrasco&ndsp=20&imgtype=i_similar&sa=X&ei=Wyc7S5LJJcOA-QbM7cyfCQ&ct=img-sim-l&oi=image_sil&resnum=11&tbnid=RJgxluVASSzYYM:

INGREDIENTEN

Vlees wat makkelijk gaar wordt. Per 2 kg vlees: 2 uien,5 teentjes knoflook en 1 fles rode wijn,verder: laurierblad, zwarte peper, grof (zee)zout.

Voorbereiding

Marinade maken van rode wijn, uiringen,geplette knoflook, geplette of grof gemalen peper, laurier. Stukken vlees van 1 tot 2 kg in marinade gedurende enige uren. Houtskoolvuur maken van minimaal 50 x 50 cm.

Bereidingswijze

Vlees uit marinade halen en aan spiesen rijgen. Rijkelijk met het zout bestrooien, het eventueel teveel aan zout kan er voor het serveren makkelijk worden afgeklopt. Spiesen op churrasceira leggen. Let op de afstand tussen gloeiende houtskool en het vlees, deze moet niet te klein zijn. Het vlees wordt gaar door de hitte, niet door schroeien.

  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Braziliaans
  •  30-60 min.

Churrasco van rundertong

Heel apart en heel lekker

INGREDIENTEN

Rundertong, ui, laurier, zout, bouillonblokje,zwarte peper,

  • Braziliaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Braziliaans
  •  60-120 min.

Marinade voor Churrasco

Schouderkarbonades, kippendijtjes e.d. - Braziliaans

INGREDIENTEN

Grof zeezout of Knorr Aromat, Grof gesneden uienringen (lekker om ook te grillen), Zwarte peper, Bieslook, Veel knoflook, Wat azijn of citroensap, Wat olijfolie, (Verse) laurierblaadjes, Een weinig Maggi, ,

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Churrasco con pebre

INGREDIENTEN

2 uien, door de helft in plakken, 1/2 theelepel suiker, 1 1/2 pond ossehaas, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel oregano, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel komijn, olijfolie, , Pebre,

  • Chileens Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

chivito

Een Chivito is de Uruguayaanse variant op de hamburger. Het is snel en makkelijk te maken en bovendien overheerlijk! De Chivito omschreven in dit recept is Uruguayaans. Echter, de Uruguayaanse keuken wordt hier (nog) niet vertegenwoordigd, maar de Argentijnse(rio de la plata) keuken lijkt er sterk op.

INGREDIENTEN

1 plak biefstuk (churrasco de lomo), 1 blaadje sla, paar uienringen, 1/2 gesneden tomaatje in platte stukken, plakje bacon (panceta), 1/2 hard gekookt ei in plakjes, 1 plakje ham, 1 plakje kaas, 2 a 3 olijven zonder pit, 1/2 paprika gesneden in lange stukken, brood; flink wit puntje (hamburger brood is ook mogelijk).

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.
Nieuwste churrasco recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top