Vissoep
Een overheerlijke 'seafood chowder' uit Ierland - Lijkt veel werk maar dat is het niet!
Ingrediënten 6 recipe.people
1,2 liter visbouillon, 50 gr boter, 1 ui, 1 prei, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 3 middelgrote aardappels, 280 ml melk, 175 ml room, 60 gr bloem, bosje verse dille of peterselie, zout en peper, 450 gr zalmfilet, 225 gr kabeljauwfilet, 1 bakje gemengde zeevruchten.Voorbereiding
Ui, prei, wortel, selderij en aardappel in kleine stukjes snijden. peterselie of dille snipperen, vis in niet al te kleine stukken snijden
Bereidingswijze
Boter smelten in de pan en de ui, prei, wortel, selderij en aardappel toevoegen. 8 minuten bakken todat het zacht is. Bloem toevoegen op klein vuur 1 minuut meebakken. Bouillon erbij schenken en op smaak brengen met peper en zout. Aan de kook brengen en dan het vuur temperen. Laat het geheel 15 minuten pruttelen, voeg dan de stukken vis toe en laat het nog 8 minuten zacht doorkoken todat de vis gaar is. Voeg de zeevruchten, melk, room en dille (of peterselie) toe. Opwarmen maar niet meer laten koken!!