1. Home
  2. Recepten
  3. Choronsaus

Choronsaus recepten (20)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Choronsaus

INGREDIENTEN

1/2 liter bearinaisesaus * 2 theelepels tomatenpuree.

Bereidingswijze

Roer de tomatenpuree door de bearnaisesaus en uw choronsaus is gereed vor het gebruik bij biefstuk, zachtgekookte eieren, saucijsjes etc.

  • Slowaaks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Slowaaks
  •  10-20 min.

Choronsaus

Een warme klassieke saus op basis van bearnaisesaus.

INGREDIENTEN

2 dl witte wijn, 20 cl dragonazijn, 4 sjalotten (fijngehakt), 5 mespuntjes witte peperkorrels, 2 el verse dragon (fijngehakt), 6 eidooiers, 50 g roomboter, 1/2 el kervel (fijngehakt), zout, 35 g tomatenpuree

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2020
  • Frans
  •  20-30 min.

choronsaus

Pittige variatie op de klassieke bearnaisesaus; heerlijk bij een steak

INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 3 sjalotten, 4 eierdooiers, 1 laurierblaadje, 300 g boter, 75 g tomatenpuree, peper & zout & cayennepeper, worchestersaus

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Choronsaus

INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, 75 gram tomatenpuree, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

CHORONSAUS

Dit is een bearnaisesaus die we tomateren met wat tomatenpuree. 

INGREDIENTEN

Witte wijn : 2 dl, dragonazijn : 20 cl, sjalotten (fijngehakt) : 4, witte peperkorrels gekneusd = 5 mespuntjes, verse dragon (fijngehakt) : 2 el, eidooiers : 6, roomboter : 50 g, kervel (fijngehakt) : ½ el, zout, tomatenpuree : 35 g

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Choronsaus

INGREDIENTEN

1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers- 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - 75 gram tomatenpuree - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Choronsaus

INGREDIENTEN

1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers- 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - 75 gram tomatenpuree - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Choronsaus

Sausen op basis van een emulsie: De sausen worden gebonden door fijne verdeling van vetstof en eierdooier.

INGREDIENTEN

1 eetlepel gehakte dragon, 1/2 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte kervel, 1 eetlepel tomatenpuree.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Choronsaus

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 200 g boter, 2 soeplepels fijngehakte dragon, 3 soeplepels dragonazijn, 3 soeplepels water, 1 koffielepel ketchup, 1 koffielepel tomatenpuree, 2 tomaten

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Tarbot met Choronsaus

Feestelijk recept !!! Eenvoudig recept.

INGREDIENTEN

-2 kg tarbot, VOOR DE BOUILLON:, -1 citroen, -2 liter water, -1/8 liter melk, -1 laurierblad, -5 peperkorrels, -2 jeneverbessen, -2 kruidnagels, -zout, VERDER:, -Choronsaus (zie recepten bekijken), -250 g champignons, -150 g grijze gepelde garnalen

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Tournedos met choronsaus

Een lekkere tournedos met choronsaus en frietjes.....

INGREDIENTEN

-150 g boter, , -1 sjalot, , -50 cl droge witte wijn, , -2 soeplepels tomatenpuree, , -2 eieren, , -1 blaadje laurier, , -4 tournedos, , -50 cl dragonazijn, , -8 geplette witte peperkorrels, , -1 eetlepel dragon, , , , , , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste choronsaus recepten

Steak met choronsaus

Overheerlijke steak met een soort getomateerde bearnaisesaus

INGREDIENTEN

4 steaks (van de ossenhaas), 4 el sjalot (fijngesnipperd), 2 el verse dragon, 2 el kervel, 3 eidooiers, 150 g boter (+ extra), 200 ml droge witte wijn, 200 ml dragonazijn, 1 el tomatenpuree, cayennepeper, 1 el gedroogde dragon, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Steak friet met choronsaus en herfstsalade

Steak-friet, met choronsaus, super lekker !  Maak je deze klassieker in de herfst klaar, dan geniet je ook nog eens van heerlijke herfstsalade van pompoen, pastinaak en champignons.  

INGREDIENTEN

4 steaks, 2 pastinaken, 2 rode uien, 250 g pompoenblokjes (zonder schil), 150 g champignons, 2 el fijngehakte peterselie, 1 el honing, 2 el witte wijnazijn, 6 frietaardappelen, olijfolie, boter, peper en zout, , Voor de choronsaus:, 2 dl droge, witte wijn, 2 dl dragonazijn, 2 sjalotjes, 4 el fijngehakte dragon, 2 blaadjes laurier, 5 eidooiers, 50 g boter, gesmolten, 1 el fijngehakte kervel, 1 el tomatenpuree

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertenmedaillon met choronsaus, gekaramelliseerd witloof en gebakken ui

Gastronomie die U makkelijk zelf aan Uw gasten kan bieden . 

INGREDIENTEN

4 hertenmedaillons (beenhouwerij), 4 stronken (grond)witloof, 1 broccoli's, 2 uien, 5 el boter, 20 kroketten, 1 el gepelde, ongezouten pistachenoten, 1 eetl. honing, peper en zout, , Voor de choronsaus:, 3 takjes dragon (vers), 1/3 bosje kervel, 2 sjalotten, 50 g ghee (geklaarde boter), 5 eidooiers, 1 el tomatenpuree, 2 dl droge witte wijn, 1 dl dragonazijn,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Tournedos Choron

INGREDIENTEN

4 tourendos * 100 gram boter * peper * zout * 2 1/2 dl choronsaus * artisjokbodems * doperwten.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges Orly

INGREDIENTEN

16 asperges - 200 gram bloem - 3 dl bier -1 eiwit - zout - olie - choronsaus - peterselie 1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers- 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - 75 gram tomatenpuree - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus, Voor de choronsaus:

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kip met rijst

INGREDIENTEN

1 soepkip, 1 groenteruiker (W.U.P.S.), 1 1/2 liter water, peper en zout, laurier, tijm, kruidnagel, 250 gram rijst, 1/2 liter choronsaus (zie mijn recepten bij sausen).

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sauce Choron

Choronsaus.

INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gr boter, 75 gr tomatenpuree, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

? Tournedos Choron.

? Een tournedos wordt gesneden in een dikte van 5 a 6 cm en omwikkeld met een dunne reep vers spek van dezelfde hoogte als het vlees. Het spek wordt met een touwtje stevig vastgebonden, zodat de tournedos het aanzien krijgt van een dikke ronde schijf.

INGREDIENTEN

? 4 tournedos van ruim 100 gr., ? 30 gr boter, ? 1 el olie, ? 4 el dl kalfsjus, ? 1 kg grote aardappelen, ? 4 artisjokbodems, ? 2 bosjes groene aspergepunten., ? zout en versgemalen peper., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Entrecôte met pommes paille (steppegrasfriet)

Zo eten de Fransen (entrecôte avec pommes paille), of Belgen (steppegras) een lendebiefstuk (kalfsentrecôte). Als je het recept 'steppegras' (bedacht door Jean Ceustermans uit Belgie) wil serveren dan is het de bedoeling dat je je vlees met (ik weet nog niet zeker welke saus, maar ik vermoed choronsaus) verstopt onder een berg steppegras. Daarboven op komt een citroenschijfje met kaviaar. Zelf vind ik het leuker om het vlees ook iets meer de hoofdrol te geven, en om de stro-aardappelen er gewoon naast te serveren.

INGREDIENTEN

2 entrecôtes van minstens 200 g per stuk, 2 eetl. plantaardige olie, Peper, Zout, , 3 grote geschilde melige aardappelen (Bint, Agria, Première, Santé of Victoria aardappel), Olie of plantaardig vet om te frituren, Fijn zout, , Voor de kruidenboter zoals ik hem maak (loopt altijd erg goed!), 125 gr ongezouten roomboter, 1 teen knoflook, Naar eigen inzicht verse bieslook en peterselie, Versgemalen zeezout (of fleur de sel) en peper, Een beetje citroensap en een héél klein beetje honing zijn optioneel, , Voor basilicum-chilipeper kruidenboter:, 125 gr ongezouten roomboter, 2 el gehakte verse korianderblaadjes, 2 el vers gehakte basilicumblaadjes, 2 tl fijngeraspte limoenschil, 1 kleine rode chilipeper, zaad verwijderd, gehakt, 1/2 tl versgemalen zwarte peper, , Voor de garnering:, 4 plakken citroen, 100 g kruidenboter (4 flinke plakken), 1 doosje tuinkers.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste choronsaus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top