Slow Cooker Pork Chops
Wat is de makkelijkste manier om varkensvleeschotels zo zacht te maken, dat je geen mes nodig hebt? In de slow cooker! Deze varkenskoteletten worden gesmolten in zelfgemaakte gekarameliseerde ui en appelcider-jus en langzaam gekookt in de crockpot tot het vlees uit het bot valt.
Ingrediënten 4 recipe.people
• 4 schouderkarbonade van gelijke grote of varkensfiletlapjes., •zout en peper, naar smaak, • Bruine suiker, na smaak (optioneel), • 2 eetlepels boter, verdeeld, • 1 grote ui, gesneden (ongeveer 2½ - 3 kopjes), • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn (of 1 eetlepelgehakte verse tijm of rozemarijn), • 1 kop kippenbouillon , • ¼ kop appelcider (geen toegevoegde suiker), • 3 eetlepels lage natrium sojasaus, • 1 eetlepel Worcestershire saus, • 2 - 3 eetlepels maïszetmeel gemengd met 2 eetlepels water om te binden,Bereidingswijze
1.Kruid het vlees met zout en zwarte peper en bruine suiker (indien gebruikt) naar smaak. bak het vlees gelijk of een nacht afgedek in de koelkast (Kruiden voor de avond zal je varkensvlees een diepe smaak geven, maar is niet nodig.)2.Smelt 1½ eetlepels boter in een grote sautépan over middelmatige hitte. Smeer de varkenskoteletten aan beide zijden tot ze gouden bruin zijn, ongeveer 3 - 5 minuten per zijde. Voeg het vlees toe aan de slow cooker. (Het is goed om het vlees iets te overlappen, maar doe ze niet op elkaar).3. Voeg de resterende ½ eetlepel boter toe aan de hapjespan, gevolgd door de gesneden uien en bak de uien tot ze bruin zjn, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog 30 seconden of tot geurig ruikt. Voeg de kippenbouillon, appelcider, sojasaus, en Worcestershire saus toe. Roer alles door elkaar en zorg ervoor dat u de bruine stukken van de bodem van de pan schraapt. Giet de vloeistof en uien over de varkensvlees.4.Kook 4 tot 5 uur op laag of 2 tot 3 uur hoog.5. Verwijder de gekookte varkensvlees uit de pan en plaats ze op een bord. Klop de maïszetmeel en het watermengsel in de kookvloeistof. Keer de varkensvlees terug in de pan en kook tot hoog, tot de saus verdikt is met het varkensvlees ongeveer 30 - 60 minuten. (Als de saus niet genoeg verdikt, gebruik dan extra maïszetmeel, maar houd er rekening mee dat de saus meer zal verdikken als het afkoelt.)