1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetruffels

Chocoladetruffels recepten (126) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocoladetruffels

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

125 ml room, 250 gram pure chocolade, 75 gram boter, cacaopoeder, , smaakstoffen zoals:, noten, kaneel, likeur, kruiden (tijm of rozemarijn), zwarte peper, kokos, etc.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2008
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

140 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden, 2 eetlepels cointreau, 1 dl slagroom, 1 snufje cacao

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels zelf maken is een must!

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 100 g boter, 100 g Van Gilse Poedersuiker, 25 g cacao, 2 el gemalen hazelnoten, 1 el sinaasappel limonadesiroop, chocoladehagelslag om door te rollen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

chocoladetruffels

Tussendoortje

INGREDIENTEN

200g pure chocolade, 75 ml slagroom, 50 g blue band, 2 eetlepels amandel of sinaas appellikeur, 100g pure chocolade hagelslag.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladetruffels

Lekkere chocoladetruffels!

INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade, 60 gram boter, Chocoladehagelslag, Papieren vormpjes.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels

Heerlijke chocoladetruffels in twee kleuren op een schaaltje serveren. Recept is voor ongeveer 50 stuks.

INGREDIENTEN

, 300 gram pure chocolade, 1/8 liter slagroom, 25 gram boter, 1 reep witte chocolade met rice krispies (100 gram), 75 gram witte chocolade, 75 gram pure chocolade,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  •  
  •  30-60 min.

Chocoladetruffels

15 stuks

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, 75 cc (ml) slagroom, 50 gram boter of margarine, 2 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur, 100 gram pure chocolade hagelsag, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

chocoladetruffels

INGREDIENTEN

225 g chocolade melk of puur - 100 g boter - 2 eidooiers - ca 5 el cacaopoeder (gezeefd) - papieren bonbonvormpjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

chocoladetruffels

Makkelijk te maken!!

INGREDIENTEN

225 gram chocolade (puur, melk of wit), 100 gram roomboter, 2 eidooiers, 5 eetlepels gezeefde cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes, 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop, 1/8 l slagroom, 2 el cacaopoeder, 3 el pure hagelslag

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

chocoladetruffels

Recept voor ca. 16 chocoladetruffels met sinaasappellikeur. Snel gemaakt, alleen jammer dat je het mengsel een heel uur op moeten laten stijven, zonder dat je er van mag snoepen...

INGREDIENTEN

150 g pure chocolade; 4 el slagroom; 2 el sinaasappellikeur; 50 g zachte roomboter; ca. 6 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

175 gram poedersuiker, - 125 gram zachte boter, - 250 gram pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes, 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop, 1/8 l slagroom, 2 el cacaopoeder, 3 el pure hagelslag

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade;, 75 milliliter slagroom;, 50 gram margarine;, 2 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur;, 100 gram pure chocolade hagelslag.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels.

Dit is een recept voor ongeveer 15 stuks.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, 75 ml.slagroom, 50 gram margarine, 2 eetl.amandel,appel of sinaaslikeur, 100 gram pure chocoladehagel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Internationaal
  •  > 120 min.

chocoladetruffels

Heerlijke chocoladetruffels met een bite

INGREDIENTEN

Ca. 500 gram pure chocolade met een hoog cacao gehalte (ik gebruikte laatst Spaanse chocolade met 70% cacao)., 250 gr. zachte (kamertemperatuur!) roomboter (ik heb roomboter uit de Normandie gebruikt,gekocht in de winkel van de Achelse Kluis), 2 tl. oploskoffiepoeder., Ca. 100 gr.GEZEEFD cacaopoeder (Ik vind Droste de beste en lekkerste)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  •  
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

150g extra pure chocolade,in stukjes1-2el sinaasappellikeur1/8ltr slagroom2el cacaopoedereventueel 3el pure hagelslag of anders iets meer cacaopoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Chocoladetruffels

Superlekkere truffels voor fase II van Montignac, uit 'mijn recepten uit de provence'

INGREDIENTEN

150 gram boter, 2 eidooiers, 75 gram fructose, 160 gram cacaopoeder, 80 gram room/vloeibare creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

Dit zijn "echte" truffels met een heel rijke en sterke chocoladesmaak. Dit recept is voor een 30-tal truffels. Je kan het chocolademengsel een nacht laten koelen, maar dan is het moeilijk om de juiste consistentie te krijgen om er balletjes van te rollen. Ik zet het meestal in de frigo tot het voldoende vast is om truffels van te rollen.

INGREDIENTEN

185 ml slagroom, 400 g pure chocolade, 70 g boter, 2 el cointreau (optioneel), cacaopoeder (puur!)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladetruffels

Lekker bij de koffie!

INGREDIENTEN

Tartufi al cioccolato, Voor ong. 16-18 truffels, , 300 gr. pure chocolade (het liefst met meer dan 54% cacao), 12 volle eetlepels slagroom, ongezoet en ongeklopt, 20 gr. cacaopoeder, gekonfijte sinaasappelschilletjes, rauwe (ongeroosterde) pistachenoten, amandelen, hazelnoten e.d. om te garneren, , Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige (Pyrex) kom die je dan boven een pan met ruim heet water plaatst., Roer met een schone - zonder etensluchtjes - houten lepel of met een spatel tot alle stukjes chocolade volledig smelten. Verwarm de slagroom in een pannetje tot deze lauwwarm is en voeg aan de gesmolten chocolade toe. Laat deze ganache licht afkoelen terwijl je af en toe roert. Klop het mengsel met een mixer terwijl het nog redelijk zacht is en laat het mooi luchtig worden. Laat het daarna een tijd in de koelkast goed opstijven. Het mag goed hard worden zodat het draaien van de truffels makkelijk gaat zonder dat de chocolade teveel in je handen smelt., Zeef de cacaopoeder boven een bord en hak noten en sinaasappelschillen niet al te grof., Maak balletjes van het mengsel door ze kort met je handen te draaien en wentel ze door de cacaopoeder of in de gehakte noten. Je kunt ze ook vullen met stukjes sinaasappelschil en hele - licht geroosterde - noten. Garneer met stukjes noten en/of stukjes gekonfijte sinaasappelschil., Laat de truffels in de koelkast opstijven en serveer ze in kleine papieren caisses., TIP: noten voor de vulling rooster je licht in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet te ver gaan en laat ze niet lang in de hete pan liggen. Ook al is deze van het vuur blijven de noten donker worden en kunnen dus verbranden., , Musica!, Een nummer dat perfect bij de chocoladetruffels past is "Rossetto e cioccolato" (Lipstick en chocola) van zangeres Ornella Vanoni, een van de grootste muziektalenten van mijn land. Luister naar dit mooi liedje hier., , En dit was het weer voor vandaag., Ik wens je een mooie week vol muziek, lekker eten en veel liefde!, , Arrivederci! , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

chocoladetruffels

Heerlijke zelfgemaakte truffels.

INGREDIENTEN

1 pak witte chocolade,1 pak melk chocolade of fondant chocolade,bresilliene nootjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

chocoladetruffels

Voor 12 truffels zijn dit de ingrediënten

INGREDIENTEN

1.5 dl room, 350 g pure chocolade, geraspt, 65 g boter, 2 eetlepels cointreau, 40 g pistachenoten, 100 g pure chocolade, gesmolten, 50 g pure chocolade, geraspt, 50 g witte chocolade, geraspt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocoladetruffels.

Ken ik niet vanaf blijven!

INGREDIENTEN

-Dit recept is voor ongeveer 30 stuks!, -160 gram pure chocolade-1.1dl volle melk., -150 gram zachte boter(op kamertemperatuur)-cacaopoederof eventueel tequila,kokospoeder,rum,bresiliennenootjes).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

125 gr pure chocolade60 gr boterchocolade hagelslagpapieren vormpjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

* 100 gr pure chocolade gesmolten, * 50 gr pure chocolade geraspt, * 50 gr witte chocolade geraspt, * 40 gr pistachenoten, * 350 gr pure chocolade geraspt, * 65 gr boter, * 2 eetl Cointreau, * 1.5 dl slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

chocoladetruffels

INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade, 4 el slagroom, 2 el sinaasappellikeur, 50 gr zachte roomboter, ca 6 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  •  
  •  60-120 min.

Chocoladetruffels

Voor de echte liefhebbers van chocolade ....

INGREDIENTEN

150 gram pure chocolade, 4 el. slagroom, 2 el. sinaasappellikeur, 50 gram zachte roomboter, ca. 6 el. poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Chocoladetruffels

Leuk om te maken en heel leuk om te geven!!!

INGREDIENTEN

* 150g echte, Belgische chocolade, meer dan 70% cacao-gehalte, * 150g gemalen amandelen, * 2 el room, * 75g poedersuiker, * evt. 1 el rum, * cacao-poeder om de truffels in te rollen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

chocoladetruffels

INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes, 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop, 1/8 l slagroom, 2 el cacaopoeder, 3 el pure hagelslag

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  •  
  •  30-60 min.

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels,MMmm Lekker!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 125 g pure chocolade *, 60 g boter *, chocoladehagelslag *, papierenvormpjes *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

chocoladetruffels!

LEKKER BIJ DE KOFFIE!

INGREDIENTEN

200 GR. BITTERE CHOCOLADE, 100 GR. BOTER, 100 GR. SUIKER, 1 EIDOOIER, ORANJELIKEUR, 50 GR. CACOU, EEN HALVE DL. SLAGROOM.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

chocoladetruffels

Lekkere zelgemaakte chocoladetruffels,makkelijk en goedkoop

INGREDIENTEN

125gr boter-250gr zwarte of melkchocolade-2eierdooiers-125gr poedersuiker-1zakje vanillesuiker-50gr cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladetruffels

Lekkerder dan bonbons!!

INGREDIENTEN

75-100 gr chocolade (puur of extra bitter), 2 eetlepels slagroom, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel boter, 1 eetlepel noten- koffie- of sinaasappel likeur (niet vereist), chocoladehagelslag, poedersuiker, cacao

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

chocoladetruffels

INGREDIENTEN

* 150 g pure chocolade * 4 el slagroom * 2 el sinaasappellikeur * 50 g zachte roomboter * 6 el poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

300 g extra bittere chocolade, 7 eetlepels slagroom, 60 g cacaopoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Chocoladetruffels

Is lekker bij de koffie of thee.

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade;, 4 eetlepels cacaopoeder;, 50 gram poedersuiker;, 50 gram roomboter;, 1 groot ei;, 2 eetlepels melk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade * 10 gram boter * 1 eierdooier * 100 gram poedersuiker * 30 gram amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

Voor de echte chocolade-liefhebber!!

INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop1/8 l slagroom2 el cacaopoeder3 el pure hagelslag

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

300g pure chocolade (in stukjes), 90g boter, 1,25 dl slagroom, 2 eetlepels cognac, cacao

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  •  
  •  10-20 min.

Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade*, 100 g boter, 100 g Van Gilse Poedersuiker, 25 g cacao, 2 el gemalen hazelnoten, 1 el sinaasappel limonadesiroop*, chocoladehagelslag om door te rollen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top