Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladesaus

Chocoladesaus recepten (908) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Banaan in bladerdeeg met chocola

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladesaus

Chocoladesaus kan men bij veel toetjes gebruiken.

INGREDIENTEN

100 gram bittere chocolade, 1/8 liter melk, klontje boter, eventueel paar druppels vanille essence of scheutje rum of cognac

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

250 gr pure chocolade, 150 gr melk, 50 gr room

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

1/2 liter melk/3 eetlepels bloem of 4 eetlepels maizena 4 eetlepels cacaopoeder/, 50 a 60gr suiker zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

2/5 melk-variatie, 28 Kcal / 118 Kj

INGREDIENTEN

*1 theel ongezoete cacao, *1 theel vanillesuiker, *1/4 theel maizena, 1/2 dl water, 2 eetl magere melkpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Recept uit een kookboek uit 1934. Lekker bij maizena- en griesmeelpudding.

INGREDIENTEN

1/2 l melk, 20 g cacao, 15 g maizena, 40 g suiker, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  •  
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

Magnetronrecept Worden er enkele druppels muntlikeur door de saus geroerd dan ontstaat een heerlijk chocolade-muntsaus.

INGREDIENTEN

250 gr bittere chocolade, 1 dl volle melk, 2 eetl slagroom, , glazen litermaat, garde,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

1 dl room culinair, - 80 gram extra pure chocolade, - 2 eetlepels suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - mespuntje kaneelpoeder, - 1 eierdooier, - 4 eetlepels creme de cacao

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

CHOCOLADESAUS

Lekker bij ijs,stoofperen,pudding eigenlijk alles

INGREDIENTEN

125 gr pure chocolade, 30 cl melk, vanille-essence naar smaak, 1 theel.suiker, 4 goed geklopte eierdooiers,op kamertemperatuur,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

chocoladesaus.

Voor 6 porties.

INGREDIENTEN

40 gr cacao, 75 gr suiker, 1 dl melk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  •  
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

50 gram pure chocolade., 2 eetl.melk., 25 gr.boter of margarine.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Een heerlijke, diepglanzende saus voor de liefhebbers van chocola! Heel gemakkelijk en zowel warm als koud te gebruiken over pudding en ijs etc. Ook heerlijk als chocoladefondue.

INGREDIENTEN

75 g. bittere chocolade, 1 dl. koffielikeur (b.v. Tia Maria), 2,5 dl. slagroom.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Deze saus is heerlijk bij gepocheerde peren, vanille-of koffie-ijs, soesjes of bananentaart. Een scheutje Grand Marnier verhoogt de smaak en geeft het zoet een spirituees accent.

INGREDIENTEN

2 dl melk * 2 eetlepels slagroom * 40 gram fijne suiker * 1/4 theelepel geplette kardemonzaadjes, 200 gram bittere chocolade * of donkere couverture, in stukjes * 30 gram in blokjes gesneden zachte boter.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

chocoladesaus.

Een heerlijke saus bij vanillepuddig.Zie ook de andere puddingsauzen op deze site.

INGREDIENTEN

-zie vanillesaus.basisrecept op deze site,-roer 15 g.cacaopoeder samen met de suiker en de custardpoeder,laat de vanille weg.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladesaus

Bij profiteroles en nog veel meer

INGREDIENTEN

Zelfde hoeveelheid bittere chocolade (70?) en room.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

50 gram boterstukjes, 3 el vanillesuiker, 1 dl koffiemelk of koofieroom, 1 el cacao, 60 gram chocola,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Saus voor over kalkoen. Bestrooi kalkoentournedos met paprikapoeder & rooster ze.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 1 el. gemalen koriander, ? tl. chilipoeder, 1 blik tomaatstukjes, 3 el. rozijnen, 30 gr. pure chocolade, 1 dl. kookroom, 100 gr. gemalen gemengde noten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Deze zelfgemaakte chocoladesaus kan je bewaren in een gesloten doos of kom in de koelkast. Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter.

INGREDIENTEN

200 g bittere chocolade, 1 dl melk, 1 dl room, 50 g fijne suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

25 gram cacaopoeder * 3 dl melk * 2 dl room * kwart vanillestokje * 1 ei * 30 gram suiker * 15 gram maizena.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocoladesaus

Dit is de ultieme saus bij ijs, maar hij is natuurlijk ook heerlijk bij tientallen andere desserts.

INGREDIENTEN

3 dl water, 225 gram basterdsuiker, 100 gram pure chocolade, fijngehakt, 2 el cacao, gezeefd, 30 ml water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  •  
  •  20-30 min.

chocoladesaus

Warme chocolade saus die niet te verzadigend is

INGREDIENTEN

Pure chocolade (verkade), creme de cacao, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

INGREDIENTEN

1 1/2 dl dikke room - 50 gram boter - 50 gram vanillesuiker - 175 gram pure chocolade - 2 eetlepels cognac - Voor het opdienen : 100 gram bloem - 1/4 theelepel zout - snufje nootmuskaat - 1 3/4 dl water - 75 gram ongezouten boten in 6 blokjes - 3 eieren - 7 1/2 dl vanille-roomijs,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

CHOCOLADESAUS

Puddingsausen

INGREDIENTEN

50g couverture - water - melk

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladesaus

Lekker royaal gieten over de sneeuwwitte verleiding

INGREDIENTEN

1? dl. slagroom, 60 gram in stukjes gebroken pure chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

Zoals mijn moeder hem maakte!!!!

INGREDIENTEN

*20 gr. cacao, *15 gr. maizena, *40 gr. suiker, *? liter melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

chocoladesaus

INGREDIENTEN

Chocolade puur,(denk aan letters van sint) brandy, slagroom bruinesuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade, 1/2 liter melk, 1 eierdooier, 1 eetlepel maisbloem, 50 gram suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chocoladesaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade, 1/2 liter melk, 1 eierdooier, 1 eetlepel maisbloem, 50 gram suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Flensjes met chocoladesaus

(lekker als toetje of tussendoortje) van"stienemie2000"

INGREDIENTEN

Voor een tiental flensjes :, 125 g zelfrijzend bakmeel, 1/4 l melk, 1 ei, boter., , Warme chocoladesaus :, 100 g fondantchocolade, 4 eetlepels room.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes met chocoladesaus

INGREDIENTEN

Voor een tiental flensjes :, 125 g zelfrijzend bakmeel, 1/4 l melk, 1 ei, boter., , Warme chocoladesaus :, 100 g fondantchocolade, 4 eetlepels room.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Perenroomijs met Chocoladesaus

Gewoon een lekker nagerecht!!

INGREDIENTEN

3 handperen 2 el citroensap ? tl kaneelpoeder 60 gram suiker 2 eidooiers ? l slagroom chocoladesaus (flesjes? of zelf maken?)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Muffins met chocoladesaus

INGREDIENTEN

75 gr. roomboter* 65 gr. witte basterdsuiker* 1 ei, 180 gr. bloem* 10 gr. bakpoeder* 1,5 dl volle melk* 1,5 dl chocoladesaus* 25 gr. walnoten* 1/2 dl slagroom* 10 gr. kristalsuiker* 8 st. decoratiechocolade* 4 moraschno-kersen* 4 gr. mint.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Perentaart met chocoladesaus

INGREDIENTEN

100 gr bloem, 125 gr geraspte amandelen, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels zout, 60 gr margarine, 2 eetlepels koud wter, 100 gr boter, 4 eetlepels suiker, 2 eieren, 2 eetlepels cacaopoeder, 400 gr chocoladesaus,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

bananencrepes met chocoladesaus

INGREDIENTEN

2 eieren, 250 ml melk, 3 eetlepels suiker, zout, 100 gram bloem, eventueel 2-3 eetlepels koolzuurhoudend mineraalwater, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram magere kwark, 1 grote banaan, 1-2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels chocoladesaus

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fruitspiesjes met chocoladesaus

Krijg je eters en heb je weinig tijd voor een lekker dessert. Dit is heerlijk en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

12 blauwe druiven zonder pit - 3 kiwi`s - 2 nectarines (liefst witte) - 2 bananen - 1 sinaasappel (kies zelf je fruit naar smaak), 100 gram pure chocolade - eventueel een scheutje likeur - poedersuiker - klontje boter - wat citroensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Advocaatpudding met chocoladesaus.

De bereidingstijd is inclusief de opstijftijd in de koelkast

INGREDIENTEN

60 gram maïzena - 30 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 5 dl melk - 1 eidooier - 2,5 dl advocaat - 2 eiwitten - 125 cc (ml) slagroom - 1 eetlepel geschaafde amandelen, , Voor de chocoladesaus:, 5 dl melk - 15 gram maizena - 20 gram cacaopoeder - 60 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2008
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

INGREDIENTEN

? 1 rode ui, ? 4 hertenbiefstukjes, ? 3 dl rode wijn, ? 1/2 rode peper, ? 1 tomaat, ? 1 teentje knoflook, ? 50 g hazelnoten, ? 2 gewelde pruimen (zak a 250 g), ? 50 g boter, ? 2 takjes tijm, ? 1/2 theelepel piment, ? 1/2 vleesbouillontablet, ? zout en peper, ? 30 g pure chocolade (tablet a 100 g), , ? aluminiumfolie, ? staafmixer,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazelnootmousse met chocoladesaus

Dit is een feestelijk toetje, temeer omdat het geserveerd wordt in een glas ipv een bakje en het ziet er niet alleen heerlijk uit, ik vind de smaak ook heerlijk!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 3 el suiker, 2 el hazelnoten, fijngehakt, 3 dl slagroom, 3 el hazelnotenpasta, 100 g pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bokkenpootjesijs met chocoladesaus

INGREDIENTEN

2 pakken bokkenpootjes, 500 ml slagroom, 100 g pure chocolade, rasp van 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte Chocoladesaus

Omgekeerde dame blanche

INGREDIENTEN

1.5 dl slagroom, 125 gram witte chocolade,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top